SportA Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki

2023. november 25., szombat
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki

A Nagykőrös csapatát fogadta péntek este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

Utasi Gábor és Saša Vejinović együttese rossz kezdés után a nagyszünetre fordított, ám a harmadik negyed súlyos rövidzárlatát követően már nem volt visszaút.

 

Az előző szezonban még egy osztállyal feljebb, a Piros csoportban játszó nagykőrösiek – öt győzelemmel és négy szoros vereséggel – a 7. helyen álltak a tabellán a mérkőzés előtt, eggyel megelőzve a vásárhelyieket. A Kosársuli jó előjelekkel, zsinórban három győzelemmel várta az összecsapást, Utasi Gábor vezetőedzőhöz ráadásul a héten csatlakozott másodedzőként Saša Vejinović, így új impulzust kaphatott a csapat.

 

Számítani lehetett arra, hogy a magas szerkezetű Nagykőrös – többek között az utánpótláskorában három évig a Barcelonánál nevelkedő, 212 centiméterre nőtt centerrel, Timkó Norberttel, valamint a korábban évekig Vásárhelyen játszó Molnár Bencével – nem lesz egyszerű falat a Kosársulinak, ám a meccs eleje ennek ellenére is kisebb sokként hatott: egy 11-0-s rohamnak köszönhetően a 4. percben már 13-3-ra vezettek a vendégek. Utasi Gábor időt kért, ami a támadójátéknak és a puha védekezésnek is jót tett, Pinnyey vezetésével a 7. percre sikerült visszazárkózni mínusz hétre (12-19), majd Kelemen triplájának és Balogh gyors kosarainak köszönhetően mínusz négyre (19-23). Ekkor, a 10. perc elején a Nagykőrös vezetőedzője, Kovács Márk kért időt, és végül Filep pontjaival zárult az első negyed (19-25).

 

A gyors tempó és a jó színvonal maradt a második negyedre, a nagykőrösi szurkolók hangulata pedig átragadt a szép számú vásárhelyi közönségre is – tegyük hozzá, rég nem látott módon helyet találni sem volt egyszerű a Hódtói Sportcsarnok lelátóján. A játékrész első felében állandósulni látszott a különbség, amikor két pontra közelített a Kosársuli, a Nagykőrös hármasokkal válaszolt (Tóth, majd Molnár), a 16. percben azonban fordult a kocka: Knyur triplája, majd Borbáth kosara és a 33-33-nál érkező vendégidőkérés után átvette a vezetést a vásárhelyi csapat. A különbség nőni kezdett, és úgy tűnt, megtorpantak a vendégek, a félidő utolsó percének elején már hattal ment a Kosársuli. Ebből Mészáros által három pontot ledolgozott a Nagykőrös, a nagyszünet így 42-39-cel kezdődött.

 

Ami viszont utána jött, az eldöntötte a mérkőzést. Nagyon az öltözőben ragadt a Kosársuli, sorra jöttek a pontatlanságok és a kidolgozatlan helyzetek, védekezésben pedig nem tudta tartani a csapat a felgyorsult nagykőrösi tempót, a vendégek pedig kegyetlenül kihasználták a lehetőséget, és Tóth, valamint Sinkó kosaraival 18-0-s sorozatot produkáltak (42-54). A második félidő első hazai kosara a 26. percben jött Bálintnak köszönhetően, és bár úgy tűnt, sikerül ismét visszajönni a meccsbe (51-56 a 28. perc végén), a negyed végére így is nyolc pont maradt a két együttes között (55-63).

 

A zárónegyed első perceiben mindig akkor tudott kulcsfontosságú kosarat szerezni valamelyik nagykőrösi játékos, amikor igazán kellett, így a tíz pont közeli különbségről nem sikerült elmozdulni. A Kosársuli nem adta fel, Pinnyey ziccerénél ismét felcsillant a remény (66-73, 35. perc), ám a nagykőrösiek az időkérésük után ismét ritmust váltottak, és egy 8-0-s sorozattal végleg eldöntötték a győzelem sorsát (66-81, 38. perc). A rengeteg triplát rontó, távolról ezúttal gyenge napot kifogó Kosársuli a végén nem tudott faragni a hátrányon, maradt a tizenöt pont, a Nagykőrös 87-72-re nyert.

A Kosársuli legeredményesebbje a 19 pontot szerző Kelemen lett, a vendégeknél Fehér dupla-dupláig (17 pont, 10 lepattanó), Tóth 22 pontig jutott.

 

NB I/B Zöld csoport, 10. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Nagykőrösi Sólymok KE 72-87 (19-25, 23-14, 13-24, 17-24)

Hódtói Sportcsarnok, 450 néző. Vezette: Téczely, Farkas, Nagy

Kosársuli: Borbáth 13/3, Balogh 8, Bálint 11, Pinnyey 15/3, Kelemen 19/9
Cserék: Kass 3/3, Knyur 3/3, Bősz –
Edzőpáros: Utasi Gábor, Saša Vejinović

Nagykőrös: Mészáros 13/3, Molnár 17/3, Kocsis -, Fehér 17/3, Timkó 8
Cserék: Tóth 22/12, Mári 8, Filep 2
Vezetőedző: Kovács Márk


Utasi Gábor: „Gratulálok a nagykőrösi csapatnak! A srácok megcsinálták, amire készültünk, de ezt a játékot pontra játsszák, és sajnos most nekünk nagyon nem mentek be a kinti dobásaink, amikre építettük a taktikánkat. Ez megbosszulta magát.”


Az U20-asok a Knyur, Bősz, Megyesi hármas vezetésével rangadót nyertek: 53-56-os félidő után 97-93-ra verték a nagykőrösi fiatalokat, így megelőzték őket a tabellán. A bajnokságot továbbra is a DMTK-Zsíros Akadémia Kőbánya vezeti, a Kosársuli a 2., a Nagykőrös a 3. jelenleg.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Létszámleépítés valódi számokkal

Létszámleépítés valódi számokkal

Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
Máté Taekwondo sikerek az OB-n

Máté Taekwondo sikerek az OB-n

A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.