GazdaságLétszámleépítés valódi számokkal

2023. november 21., kedd
 
Létszámleépítés valódi számokkal

Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információt. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.

 

 

 

 

Mint írják, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. megállapodott az Üzemi Tanáccsal és a szakszervezetekkel a létszámleépítés mértékéről. Az egyik helyi sajtóban megjelent számokkal ellentétben a megállapodásban 50 fő saját magyar munkavállaló szerepel, ebből 45-en felmondással távoznak csoportos létszámcsökkentés keretében, míg 3 főnek lejár a határozott idejű szerződése, ami nem kerül meghosszabbításra, 2 fő pedig közös megegyezéssel távozik egyéb okokból kifolyólag.

Az egyik helyi sajtóban megjelent értesülésekkel ellentétben az átcsoportosításokkal és a közeljövőben nyugdíjba vonulók (2025. március 31-g) megtartásával a cég célja az, hogy minél több munkahelyet megőrizzen, mivel ezek nem képezik a létszámleépítés alapját. A vállalatnál évtizedek óta Kollektív Szerződés van érvényben, amely szabályozza a felmondási idők és végkielégítések időtartamát és mennyiségét, melyek a Munka Törvénykönyvénél előírtnál magasabbak. Minden munkavállalót a munkaviszonyának hossza alapján illeti meg felmondási időre járó bér, illetve végkielégítés, de átlagosan 2,5 hónap felmondási időre járó bér és 5 hónap végkielégítés kerül kifizetésre a távozó munkatársak részére. Ezen felül a távozó munkatársak minden anyagi juttatást megkapnak, amelyek 2023-ban valamilyen teljesítmény mutató eléréséhez voltak kötve és teljesültek.

A létszámleépítés háttere csakis a korábban már kommunikált tény, hogy az európai fürdőszoba piac jelentős mértékben csökkent az idei évben és a jövőben sem várható jelentősebb fejlődés. A leépítésnek csakis gazdasági okai vannak, minden további spekuláció alaptalan. – olavsható a cég közleményében.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
Máté Taekwondo sikerek az OB-n

Máté Taekwondo sikerek az OB-n

A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Januártól MR diagnosztizálás lesz Vásárhelyen is

Januártól MR diagnosztizálás lesz Vásárhelyen is

Az új Siemens gyártmányú készülék megérkezett Vásárhelyre. Ez azt is jelenti, hogy a legkorszerűbb MR diagnosztizálásért már majd nem kell Szegedre utazni.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..