Kultúra, oktatásA Föld kis vásárhelyi bajnokai

2024. március 27., szerda
 
A Föld kis vásárhelyi bajnokai

'Föld bajnokai' beszédes címmel hirdetett pályázatot az EON. Az energiavállalat összesen 25 millió forinttal támogatja a szakmai zsűri és a közönség által a legjobbnak ítélt, az erős mezőnyből is kimagasló fenntarthatósági projektek megvalósítását.

 

 

 

 

Az ország minden részéből érkeztek pályaművek, a győztesek egyike lett a Hódmezővásárhely Egyesített Óvoda Oldalkosár utcai Tagintézménye.

 

A 780 ezer forintos díjazással járó pályázat célja egy állatbarát óvodakert kialakítása a város szívében: a program az új élőhelyek és lakóik segítségével a biodiverzitás témakörét változatos tevékenységekkel és több oldalról mutatja be a gyerekeknek.  

 

A projekt keretében már több minden megvalósult, illetve tervben van, az óvodások, családjaik is nagyon aktívak a folyamatokban: nárciszt ültettek, volt egy „Bogaras hét”, amely során bogárhatározó tábla készült. Lezajlott egy „Süni-hét” is, mely során sündisznó etetőket helyeztek ki.

Januárban madáretető kiállítást rendeztek, 42 madáretető készült el. A Rotary sétányra, környező házakhoz is került sok madáretető, aminek a lakók nagyon örültek.

 

Az óvodába látványos csodakertet létesítettek, Sipos Gazda segítségével. A Rotary sétányra gyógynövényeket fognak ültetni. Hátra van még madárles, a Nyúl Péter kiskert kiépítése és a palántahét, amelyekbe a szülőket is aktívan be fogják vonni.

 

Kapcsolódó cikkünk:

A pályázat lényege és nyertesei

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A szakma kiváló tanulója döntő Vásárhelyen

A szakma kiváló tanulója döntő Vásárhelyen

A 3 napos döntőt Dél Alföld egyik legjelentősebb agrárképző intézménye, a Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola rendezi.
Együtt megélt történelem - idősek és fiatalok bevonásával

Együtt megélt történelem - idősek és fiatalok bevonásával

A személyes visszaemlékezések feltárására és megőrzésére indul kezdeményezés Hódmezővásárhelyen az oral-history, az elbeszélt történelem módszerével
Kampánystart

Kampánystart

Bejelentette indulását a Helyi önkormányzati választásokon Kovács Pál. Programját 73 pontban foglalja össze.
Idén is remekeltek a Máté taekwondosok

Idén is remekeltek a Máté taekwondosok

Mogyoród adott otthont a 2024-es Diákbajnokságnak, amelyen  27 egyesület 340 versenyzővel vett részt.
 

És ezt már olvasta?

Átvették a megbízóleveleket
Átvették a megbízóleveleket Június 19-én délután vették át a Helyi Választási Bizottság elnökétől a megbízóleveleiket a megválasztott képviselők. Névsorok.
 
Múzeumok éjszakája 2024
Múzeumok éjszakája 2024 Idén is gazdag és izgalmas programkínálattal várják az érdeklődőket szombaton délután 5 órától egészen késő estig. Részletes Program.
 
Lassú a kilábalás az adósságból
Lassú a kilábalás az adósságból A konszolidáció tényleges hatása a június végi adatokból látszik majd. Tavaly decemberben a Makói Egészségügyi Ellátó Központ már egyszer kapott pénzt adóságrendezésre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Újabb neveket jelentett be e SZIN
Újabb neveket jelentett be e SZIN Újabb nemzetközi neveket jelentett be a Coca-Cola SZIN és a legfrissebb hírek szerint, a legnagyobb nyárzáró fesztiválon már teljes a nagyhelyszínek programja. A teljes program ITT!
 
Rokokó az egykori és a mai divatban
Rokokó az egykori és a mai divatban A Vásárhelyi Levéltár különleges előadásra invitál. Az egykori divatirányzat kitörölhetetlen nyomot hagyott a divat történetében. Befolyásuk ma is ott van a dizájnban és az esztétikai érzékenységben.
 
A lét művészete - sajátos látásmódban
A lét művészete - sajátos látásmódban Az emberi psziché örök és örökkön változó vidékeire, az álmok és a mítoszok univerzumába invitál V. Nagy Nándor képzőművész kiállítása.