Kultúra, oktatásA pályázat egyik nyertese az Oldalkosár utcai óvoda

2023. október 7., szombat
 
A pályázat egyik nyertese az Oldalkosár utcai óvoda

Zöld programokba kezdenek a jövőformáló ovik és sulik: díjazta az E.ON a Föld bajnokait. Kihirdették a 25 millió forint összdíjazású fenntarthatósági pályázat nyerteseit.

 

 

 

 

 


Csaknem 400, magas színvonalú pályázat érkezett az E.ON Hungária Csoport idén tavasszal meghirdetett „Föld bajnokai” elnevezésű pályázati felhívására, ahova a fenntarthatóság területén példaértékű programokkal, együttműködésekkel és ötletekkel lehetett nevezni. A környezeti fenntarthatóságra nevelés támogatására és népszerűsítésére létrehozott pályázatra olyan közösségi kezdeményezésekkel lehetett jelentkezni, amelyekben a közös munka és élmény hozzájárul a gyerekek oktatásához és neveléséhez, rajtuk keresztül pedig tágabb környezetük szemléletformálásához.

A pályázatokat öttagú zsűri bírálta el, illetve a közönség is szavazhatott.

Az energiavállalat összesen 25 millió forinttal támogatja a szakmai zsűri és a közönség által a legjobbnak ítélt, az erős mezőnyből is kimagasló fenntarthatósági projektek megvalósítását.

Az ország minden részéből érkeztek pályaművek, a győztesek egyike lett a Hódmezővásárhely Egyesített Óvoda Oldakosár úti Tagintézménye.

 

A 14 támogatást nyert kezdeményezést idén ősszel kezdik a gyakorlatba átültetni az intézmények, az E.ON pedig végigkíséri és bemutatja majd a fenntarthatósági projektek megvalósulását. Az energiavállalatnak ugyanis – a nyertes projektek anyagi támogatása mellett – kiemelt célja a példaértékű jó gyakorlatok megismertetése és elterjedésének segítése.

A Föld bajnokai díjazott projektjeit október 6-án mutatták be egy egész napos szakmai tudásmegosztó nap keretében, ahol a fenntarthatósági programok felelősei, az intézmények vezetői és szakértők osztották meg tapasztalataikat az iskolai és óvodai zöld programokról.

 
 
Forrás: EON
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Elúszott három iskola felújításának a lehetősége

Elúszott három iskola felújításának a lehetősége

Meghiúsult három iskolaépület felújítása Hódmezővásárhelyen, az önkormányzat  visszafizeti a beruházásokra kapott 460 millió forintos uniós támogatást.
Folyamatosan fejlesztik a Villeroy&Boch; gyárat

Folyamatosan fejlesztik a Villeroy&Boch; gyárat

Ötmilliárd forintot meghaladó befektetéssorozatot hajtott végre három év alatt a Villeroy&Boch Hódmezővásárhelyen.
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.