Félperces2014-re az országhatárig érhet az M43-as autópálya

2013. április 11., csütörtök
 
2014-re az országhatárig érhet az M43-as autópálya

A tervek szerint 2014 szeptemberére megépül az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti, 23,1 kilométeres szakasza – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár április 11-én  csütörtökön Makón. Délelőtt Lázár János, és Kovács Ákos, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese ünnepélyesen elhelyezték a Makó-országhatár szakasz alapkövét.

 

Az M43-as Makótól az országhatárig tartó autópálya szakaszának előkészítő munkálatai március végén megkezdődtek, a kivitelezés 2014 év végére elkészül. A beruházás eredményeképpen Szegedtől lényegesen gyorsabban és biztonságosabban érhetjük el a magyar-román határt, javul a térség forgalmi helyzete, az országhatárra tartó és az onnan érkező jelentős nehézgépjármű-forgalom is erre az útszakaszra terelődik át. A 23,1 km-es szakasz kivitelezése az Új Széchenyi Terv Közlekedési Operatív Program keretében, uniós forrás felhasználásával valósul meg.

 

Olvassa el ezt is!

Különböző alkotói szemléletek izgalmas válogatása Vásárhelyen

Különböző alkotói szemléletek izgalmas válogatása Vásárhelyen

Április 13-án, szombaton a Tornyai-múzeumban a 2012-ben a hódmezővásárhelyi Képzőművészeti Szimpóziumon ihletet nyert művészek alkotásaiból nyílik kiállítás.

Lezárult a nyomozás a mártélyi takarékszövetkezeti rablás ügyében

Lezárult a nyomozás a mártélyi takarékszövetkezeti rablás ügyében

A rendőrség a 49 éves szegedi férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 18. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Majális 2024

Majális 2024

Kétnapos program a Népkertben. Városkártyával egy alkalommal ingyen sör/virsli a felnőtteknek, ingyen vattacukor és ugrálóvár a gyerekeknek.Részletes pr ogram.
 

És ezt már olvasta?

Az álattenyésztés háromnapos ünnepe - összegzés
Az álattenyésztés háromnapos ünnepe - összegzés 35 országból érkeztek vendégek és érdeklődők, hogy megnézzék a 31. kiállítást, amit a három nap alatt 54 028-an kerestek fel.
 
Vásárhelyi ITF Taekwon-do sikerek
Vásárhelyi ITF Taekwon-do sikerek Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt. Eredményekkel.
 
Lucien Hervé kiállítás Zürichben
Lucien Hervé kiállítás Zürichben A kiállításon az Elkán László néven, Hódmezővásárhelyen született fotográfus életművéből már ismert és korábban be nem mutatott fényképek láthatók.
 
Vásárhelyen járt a honvédelmi miniszter
Vásárhelyen járt a honvédelmi miniszter A kadétiskola a dél-magyarországi régió egyik kiemelt katonai nevelő-oktató intézménye lesz. A tervek szerint a 2026-27-es tanévben indulhat el.
 
A mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő művek tárlata
A mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő művek tárlata Mindössze két hétig látható a május 11-én megnyílt Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor idei beszámoló kiállítása.
 
Elhunyt Vásárhely mecénása
Elhunyt Vásárhely mecénása 1998-ban vásárhelyi születésű férje halála után költözött a városba, amelyet második szülőföldjének telkintett. Életének 88. évében tért örök nyugalomra.
 
Az 5. helyen végzett a Kosársuli
Az 5. helyen végzett a Kosársuli Lejátszotta utolsó mérkőzését a 2023/24-es szezonban a Vásárhelyi Kosársuli. Kettős sikerrel szerezte meg az 5. helyet az NB I/B Zöld csoportjában.