Sport12 mérkőzés 12 győzelem

2024. április 3., szerda
 
12 mérkőzés 12 győzelem

Az Atomerőmű SE U23 elleni hazai bajnokival zárta az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszát a Vásárhelyi Kosársuli március 31-én este.

 

 

 

 

 

 

A találkozó nézőcsúcsot, egyben sokáig emlékezetes hajrát hozott, aminek végén a 100 pont fölé jutó, a veretlenségi szériáját folytató Kosársuli örülhetett.

 

Fantasztikus környezet fogadta a csapatokat húsvétvasárnap a Hódtói Sportcsarnokban, minden eddigi hazai mérkőzésnél jobban megtelt a lelátó – aki néhány perces késéssel érkezett, már nem talált ülőhelyet magának. A vásárhelyi közönség – élen a B-középpel – óriási támogatást nyújt, a csapat pedig győzelmekkel igyekszik meghálálni az utóbbi hetekben egyre fokozódó szeretetet és érdeklődést. Ahogy azt Pintér Tamás, a paksiak edzője is kiemelte a lefújás után: az, hogy a fiatal játékosok ilyen hangulatban léphetnek pályára, nagyon sokat jelent és nagyon sokat számít, hiszen kevés helyen lehet hasonló atmoszférával találkozni a magyar kosárlabdaéletben.

 

Mindkét együttes számára kiemelten fontos volt az eredmény, hiszen a Kosársuli a győzelmi széria folytatása mellett a 4. hely bebiztosításáért, míg a Paks a felsőházi rájátszásért harcolt – a vendégek egy esetleges sikerrel elcsípték volna a play-offot, és ennek szellemében játszották végig a találkozót. Decemberben 99-93-ra az Atomerőmű győzött, most ennél is szorosabban alakult a meccs.

 

6-0-s vásárhelyi roham alapozta meg a kezdést, már a legelső kosárra hatalmas taps volt a válasz a közönség részéről. Az első negyed első felében úgy tűnt, akár stabil előnyt is felépíthet a Kosársuli, ám egyrészt a megszokottnál több hiba jött támadásban, másrészt a helyenként puha védekezést és lepattanózást szépen ki tudta használni a Kékesi triplái által repített Paks. Az 5. percben át is vette a vezetést a vendégcsapat (10-11), majd 12-11-ről egy 12-4-es szériával növelték a különbséget. A 10. percben, Géringer büntetője után már 23-16-ra mentek a paksiak, Borbáth büntetői hozták közelebb a játékrész végére a Kosársulit (18-23).

 

A második tíz perc elején gyorsan felébredt és tempót váltott a Kosársuli, remek csapatjátékkal, egy 9-0-s rohammal egyből sikerült is fordítani (27-26). A negyed közepén, remek pillanatban Bálint szórt hármast (35-31, 15. perc), majd szép sorban követték őt a többiek, Rosic, Pinnyey és Bősz is triplából volt eredményes. A vendégek egy darabig tudtak válaszolni és tartották az öt pont környéki különbséget, ám a félidő utolsó másfél perce Pinnyeyről szólt, akinek a közelijével, majd hármasával nyolc pontra hízott a hazai előny a nagyszünetre (49-41).

 

A pihenő után ott folytatta a csapat, ahol abbahagyta: előbb Orgona, majd Kelemen villant triplával, így a 21. perc végén tíz fölé nyílt az olló (55-44). Rosic egyéni megoldásaival tartotta az előnyt a Kosársuli, ám becsúszott néhány pontatlanság, Géringer zsákolása után időt is kért Saša Vejinović (25. perc, 62-54). Ez jót tett, hiszen ismét jöttek a szépen befejezett támadások, a 29. percben, Borbáth triplájánál pedig kialakult az addigi legnagyobb különbség (73-60), és a negyedet is az ő pontjai zárták le (75-65).

 

Noha érezhető volt, hogy nagyon hajtanak a vendégek, ekkor még nehezen lehetett elképzelni, hogy hosszabbításos drámába torkollik a meccs. Csakhogy a negyedik negyed első négy percében egyszer sem talált a gyűrűbe a Kosársuli, az Atomerőmű pedig közelebb lopódzott, majd Géringer és Inalegwu triplájával megérkezett a vásárhelyi csapat nyakára (77-74, 36. perc). Kíméletlenül kihasználták az eladott labdákat az A-csoportban is játszó és edződő paksi fiatalok, Orgona hármasára előbb Heimann, majd Géringer válaszolt (80-79). Két perccel a dudaszó előtt úgy tűnt, eldőlt a meccs, hiszen Balogh előbb szórt egy hármast, majd blokkolt, és Borbáth is triplával jeleskedett, ám 86-79-ről fél perc alatt hirtelen megint visszajött a meccsbe a Paks, sőt… Géringer hármasa után 88-86-ról indult az utolsó perc, aztán Arnold harcolt sikeresen a vásárhelyi palánknál (88-88). Saša Vejinović időkérése után támadhatott a győzelemért a Kosársuli, ám Balogh triplája kimaradt, így a paksiak ölébe hullott a győzelem lehetősége. Géringer középtávolija kimaradt, és ugyan Arnold összeszedte a lepattanót, de nem tudta begyömöszölni a labdát a gyűrűbe – jöhetett a hosszabbítás.

 

Rosic és Balogh nyugtatta a kedélyeket a plusz öt perc elején, hamar időt is kért Pintér Tamás (93-88, 41. perc). Ez sem zökkentette ki a Kosársulit, Bálint büntetői ismét stabillá növelték az előnyt (95-88) – hitte mindenki a Hódtóiban, kivéve a paksiakat. Imre és Géringer triplája villámgyorsan újra mínusz egyre hozta fel őket (95-94), majd Rosic büntetőire Sövegjártó válaszolt, így 98-96-ról kezdődött az utolsó perc. Rosic kimaradt dobása után ismét a Paks támadott, ám Pajor és Imre sem tudta értékesíteni a helyzetét, a faultozásból és a büntetőzésből pedig – Saša Vejinović időkérésével együtt – a Kosársuli jött ki jobban. A 101-97-et az a Rosic állította be, aki 31 pontjával és 10 asszisztjával a meccs legeredményesebbje lett.

 

A Kosársuli nehezen, túlórában, de megszerezte zsinórban a 12. győzelmét. Ez azt jelenti, hogy a Győr elleni, hosszabbításos januári vereséget követően (amikor a 12. helyen állt a csapat a tabellán) a bajnokság összes együttesét sikerült két vállra fektetni, ami önmagában óriási és páratlan teljesítmény.

 

NB I/B Zöld csoport, 26. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Atomerőmű SE U23 101–97 (18-23, 31-18, 26-24, 13-23, 13-9)

Hódtói Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Jankovics, Hervay, Gombos

 

Kosársuli: Rosic 31/12, Borbáth 11/6, Balogh 12/6, Bálint 17/3, Orgona 14/6
Csere: Kelemen 5/3, Pinnyey 8/6, Bősz 3/3, Knyur
Edzőpáros: Saša Vejinović, Utasi Gábor


Saša Vejinović: „Tudtuk, hogy a Paks a bajnokság legkellemetlenebb csapata, ha teljes kerettel érkezik, ez most bebizonyosodott itt a Hódtóiban is. Gratulálok a csapatomnak, szívvel-lélekkel, 45 percig tudtunk küzdeni! Hatalmas köszönet jár a 700 kilátogató embernek, hiszen most is kiszurkolták a győzelmet!”


A Kosársuli 16-10-es mérleggel a 4. helyen zárta az alapszakaszt, a rájátszás negyeddöntőjében pedig az alapszakasz-5. Veszprémmel találkozik. A párharcot pályaelőnyből, hazai környezetben kezdheti a csapat, az első mérkőzés jövő hét közepén (április 9., 10. vagy 11.) lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Április első napja nagy meleget hozott, de még vissazatér a hűvös idő, vagyis a szeszélyességét bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

Új bölcsőde épült Mindszenten

Új bölcsőde épült Mindszenten

A négy csoportszobás bölcsődét a település központjában a Városi Szolgáltató Kft. leromlott állapotú, átalakításra alkalmatlan épületei helyén építették fel.
Új pályázatot kell kiírni a vásárhelyi buszközlekedésre

Új pályázatot kell kiírni a vásárhelyi buszközlekedésre

Januárban döntöttek, hogy közbeszerzési eljárást írnak ki a szolgáltatás ellátására, valami miatt csak március 19-én tették közzé, kéthetes beadási határidővel.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.
 
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik Sokan a krémektől várják a csodát, pedig a bőr mégiscsak belülről épül: sejtjei a véráramon keresztül kapják a szükséges anyagokat, tehát szoros kapcsolatban van a vér- és nyirokkeringéssel, a belső szervekkel, az idegrendszerrel.