Kultúra, oktatásZengett a tornaterem Vuk dalától

2014. január 30., csütörtök
 
Zengett a tornaterem Vuk dalától

Ki Mit Tud? volt tegnap a Varga Tamás Általános Iskolában. A két előselejtezőt követően mind a húsz produkciót díjazta a zsűri.

 

 


 

Idén már negyedik éve, hogy az alsó tagozatos diákoknak mini tehetségkutatót rendeznek a Varga Tamás Általános Iskolában. Az idei tanév volt az első, amikor a zsűri döntését annyira megnehezítették a színvonalasabbnál színvonalasabb döntős produkciók, hogy nem tudtak választani, ki legyen az egyes kategóriák nyertese, így mindenkit megpróbáltak valami aprósággal jutalmazni.

 

A csoportok közül

            a 3. b osztályt az összefogásért,

            az 1. osztályosokból álló Recefice néptánccsoportot azért, mert ők a jövő ígéretei,

            a 3-4. évfolyam Pipirke néptánccsoportját pedig a több éves hagyományőrzésért díjazták.

 

A 4. évfolyamosok számára az idei volt az utolsó alsó tagozatos Ki mit tud. Őket is jutalmazta a zsűri:

            Meixner Lilit, a legsokoldalúbb előadót,

            Budincsevich Esztert, az átalakuló művésznőt,

Rakonczai Dorinát az elmúlt 4 év kitartásáért,

            Török Beát, aki soha nem hiányozhatott a versmondók köréből,

            Balázs Barbarát és Csarmaz Dórát, avagy az Akkordikus akrobatikusok nevet viselő párost, akiket a legkreatívabbaknak ítéltek,

            és  Lengyel Leventét, aki a 4. évfolyamon a legkitartóbb fiúnak bizonyult.

 

Hangszeres és énekes produkciók is szép számmal akadtak.

 

A legmuzikálisabb legényeknek a Bereczki Milán - Hegedűs Levente párost választották,

Garai Dominikát pedig azért díjazták, mert ismét sikeresen elkalauzolta a közönséget a mesék birodalmába.

Fantasztikus érzés, amikor egy kislány zongorajátéka után egy egész tornateremnyi gyerek és felnőtt nagy mosollyal az arcán énekli a Vuk főcímdalát.

 

A Pepita-trió három lányát Horváth Dórát, Makrai Viktóriát és Szűcs Barbarát a legharmonikusabb csapatnak ítélte a zsűri, Flót-ÁSZunkat, Kindlik Dánielt, aki önmagával játszott szopranínó-duót, pedig a legérdekesebb „ikerpárnak” kiáltották ki.

 

Sós Viktória és Nagy Szabolcs zongora-furulya duója, Bálint Henrietta Ébresztője és a Fehér Hanna - Balogh Laura páros népdalcsokra is kivívta a zsűri elismerését.

 

Irodalom kategóriában a legifjabb egyéni versenyző Rakonczai Diána volt, akiért az egész nézőközönség egy emberként szorított, Dávidházi Dóra bájos fonataival és versmondásával egyaránt levette a lábáról a zsűri tagjait, Ménesi Enikőt pedig tréfás állatkerti útmutatásáért díjazták.

 

Olvassa el ezt is!

Hová tűnt egy aranypénz?

Hová tűnt egy aranypénz?

Január 31-én 17 órától nyílik kiállítás a Tornyai János Múzeumban az elhíresült szikáncsi aranyleletből. Újabb titkok derültek ki a százmilliós kincsekről.
A korszerű természettudományos oktatásért

A korszerű természettudományos oktatásért

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola február elsején átadásra kerülő laboratóriuma a régió 11 iskola diákjainak segít megszerettetni a természettudományos tantárgyakat.
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat

A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat

Míg az uniós átlag 10 százalék volt januárban, addig Magyarországon – több mint 15 százalékponttal magasabb – 25,7 százalékra tehető a pénzromlás mértéke.
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen

Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen

Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.