Kultúra, oktatásZengett a tornaterem Vuk dalától

2014. január 30., csütörtök
 
Zengett a tornaterem Vuk dalától

Ki Mit Tud? volt tegnap a Varga Tamás Általános Iskolában. A két előselejtezőt követően mind a húsz produkciót díjazta a zsűri.

 

 


 

Idén már negyedik éve, hogy az alsó tagozatos diákoknak mini tehetségkutatót rendeznek a Varga Tamás Általános Iskolában. Az idei tanév volt az első, amikor a zsűri döntését annyira megnehezítették a színvonalasabbnál színvonalasabb döntős produkciók, hogy nem tudtak választani, ki legyen az egyes kategóriák nyertese, így mindenkit megpróbáltak valami aprósággal jutalmazni.

 

A csoportok közül

            a 3. b osztályt az összefogásért,

            az 1. osztályosokból álló Recefice néptánccsoportot azért, mert ők a jövő ígéretei,

            a 3-4. évfolyam Pipirke néptánccsoportját pedig a több éves hagyományőrzésért díjazták.

 

A 4. évfolyamosok számára az idei volt az utolsó alsó tagozatos Ki mit tud. Őket is jutalmazta a zsűri:

            Meixner Lilit, a legsokoldalúbb előadót,

            Budincsevich Esztert, az átalakuló művésznőt,

Rakonczai Dorinát az elmúlt 4 év kitartásáért,

            Török Beát, aki soha nem hiányozhatott a versmondók köréből,

            Balázs Barbarát és Csarmaz Dórát, avagy az Akkordikus akrobatikusok nevet viselő párost, akiket a legkreatívabbaknak ítéltek,

            és  Lengyel Leventét, aki a 4. évfolyamon a legkitartóbb fiúnak bizonyult.

 

Hangszeres és énekes produkciók is szép számmal akadtak.

 

A legmuzikálisabb legényeknek a Bereczki Milán - Hegedűs Levente párost választották,

Garai Dominikát pedig azért díjazták, mert ismét sikeresen elkalauzolta a közönséget a mesék birodalmába.

Fantasztikus érzés, amikor egy kislány zongorajátéka után egy egész tornateremnyi gyerek és felnőtt nagy mosollyal az arcán énekli a Vuk főcímdalát.

 

A Pepita-trió három lányát Horváth Dórát, Makrai Viktóriát és Szűcs Barbarát a legharmonikusabb csapatnak ítélte a zsűri, Flót-ÁSZunkat, Kindlik Dánielt, aki önmagával játszott szopranínó-duót, pedig a legérdekesebb „ikerpárnak” kiáltották ki.

 

Sós Viktória és Nagy Szabolcs zongora-furulya duója, Bálint Henrietta Ébresztője és a Fehér Hanna - Balogh Laura páros népdalcsokra is kivívta a zsűri elismerését.

 

Irodalom kategóriában a legifjabb egyéni versenyző Rakonczai Diána volt, akiért az egész nézőközönség egy emberként szorított, Dávidházi Dóra bájos fonataival és versmondásával egyaránt levette a lábáról a zsűri tagjait, Ménesi Enikőt pedig tréfás állatkerti útmutatásáért díjazták.

 

Olvassa el ezt is!

Hová tűnt egy aranypénz?

Hová tűnt egy aranypénz?

Január 31-én 17 órától nyílik kiállítás a Tornyai János Múzeumban az elhíresült szikáncsi aranyleletből. Újabb titkok derültek ki a százmilliós kincsekről.
A korszerű természettudományos oktatásért

A korszerű természettudományos oktatásért

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola február elsején átadásra kerülő laboratóriuma a régió 11 iskola diákjainak segít megszerettetni a természettudományos tantárgyakat.
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés

10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés

Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
Beindult a Deja Vu

Beindult a Deja Vu

Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.
 
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat A kiállítás a magyar művészet egy szűkebb szegmensét jelenítette meg, az ezredforduló óta azonban jóval szélesebb spektrumot tár a közönség elé.