Kultúra, oktatásZene, móka, kacagás és mozgás

2014. szeptember 2., kedd
 
Zene, móka, kacagás és mozgás

Évek óta a Vásárhelyi Hírekhez rendszeresen eljut a vásárhelyi szülők panasza, hogy iskolás gyerekeik mozgásigényét hogyan vezessék le, mégpedig úgy, hogy a sportolás ne a teljesítmény kényszerítő irányába menjen, hanem egy jó közösségben, jó hangulatban teljen el a heti egy-két, vagy akár három alkalom. Ahogy az egyik anyuka kommentjében írta: „nem versenyistállóba akarom járatni a gyereket!”

 

 

Sok vásárhelyi és környéki szülő elképzelésével egybecseng a Hód Fitness SE., a hazai fitnesz sportág egyik legeredményesebb egyesületének terve, amely idén szeptembertől új arculattal a rendszeres mozgást igénylő gyerekeknek szeretne lehetőséget biztosítani.

 

„Mint tudjuk évek óta a nemzetközi és a hazai versenyeken való minél jobb szereplés határozta meg az egyesület életét, ami persze továbbra is központi cél a versenyzők számára, de megértve az igényeket, Hódmezővásárhelyen új arculattal szeretnék a sport palettájára lépni” - mondta Rácz Ildikó.

A Hód Fitness SE. vezetőedzője, mestertanár elmondta, a mai rohanó élet, a gyerekek számára nehéz iskolai elvárások, valamint az egészséges életmód iránti igény és a mozgásszegény élettér miatt,  minél több kisfiú és kislány számára az egyesület szeretné megadni a lehetőséget a mozgás örömére.

Hozzátette, mindezt a versenyszituáció által kényszerítő és olykor megterhelő, stresszes állapot nélkül.

Rácz Ildikó és csapata, olyan tanfolyamokat indít, hangsúlyosan kisfiúk, és persze kislányok részére, akik szeretnének önfeledten mozogni. Két héten belül ovis-kisiskolás és iskolás csoportot indítanak.

Elmondta, mozgásanyaguk a koordinációs és kondicionális képességek fejlesztése, talajtorna alapelemek, aerobic, step aerobic, zumba, modern tánc alapok. Esztétikai érzék és zenei hallás fejlesztése. Mindezt  kiválóan felkészült, kvalifikált edzővel, Draskovics Diána testnevelés szakos tanárral a Varga Tamás Általános Iskola modern tornatermében és a BFMK  tánctermében.

„Jelszavunk: zene, móka, kacagás és mozgás!”- fogalmazott tömören Rácz Ildikó.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kisiskolásoknak csomagolva

Kisiskolásoknak csomagolva

Vásárhelyen is sok családnak jelentett gondot az iskolakezdés. Most 468 első osztályosnak zsírkréta és filctoll készletet, füzetet ajándékozott a város.
Találkozhatnak a nagymanók a kismanókkal

Találkozhatnak a nagymanók a kismanókkal

A vásárhelyi íróval és mesehőseivel szeptember 6-án fél tizenegytől Szegeden a Somogyi Könyvtárban családi délelőttön lehet találkozni.
Suli buli

Suli buli

Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
Elindult az egyetemi tanév is

Elindult az egyetemi tanév is

Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.