Kultúra, oktatásZene, móka, kacagás és mozgás

2014. szeptember 2., kedd
 
Zene, móka, kacagás és mozgás

Évek óta a Vásárhelyi Hírekhez rendszeresen eljut a vásárhelyi szülők panasza, hogy iskolás gyerekeik mozgásigényét hogyan vezessék le, mégpedig úgy, hogy a sportolás ne a teljesítmény kényszerítő irányába menjen, hanem egy jó közösségben, jó hangulatban teljen el a heti egy-két, vagy akár három alkalom. Ahogy az egyik anyuka kommentjében írta: „nem versenyistállóba akarom járatni a gyereket!”

 

 

Sok vásárhelyi és környéki szülő elképzelésével egybecseng a Hód Fitness SE., a hazai fitnesz sportág egyik legeredményesebb egyesületének terve, amely idén szeptembertől új arculattal a rendszeres mozgást igénylő gyerekeknek szeretne lehetőséget biztosítani.

 

„Mint tudjuk évek óta a nemzetközi és a hazai versenyeken való minél jobb szereplés határozta meg az egyesület életét, ami persze továbbra is központi cél a versenyzők számára, de megértve az igényeket, Hódmezővásárhelyen új arculattal szeretnék a sport palettájára lépni” - mondta Rácz Ildikó.

A Hód Fitness SE. vezetőedzője, mestertanár elmondta, a mai rohanó élet, a gyerekek számára nehéz iskolai elvárások, valamint az egészséges életmód iránti igény és a mozgásszegény élettér miatt,  minél több kisfiú és kislány számára az egyesület szeretné megadni a lehetőséget a mozgás örömére.

Hozzátette, mindezt a versenyszituáció által kényszerítő és olykor megterhelő, stresszes állapot nélkül.

Rácz Ildikó és csapata, olyan tanfolyamokat indít, hangsúlyosan kisfiúk, és persze kislányok részére, akik szeretnének önfeledten mozogni. Két héten belül ovis-kisiskolás és iskolás csoportot indítanak.

Elmondta, mozgásanyaguk a koordinációs és kondicionális képességek fejlesztése, talajtorna alapelemek, aerobic, step aerobic, zumba, modern tánc alapok. Esztétikai érzék és zenei hallás fejlesztése. Mindezt  kiválóan felkészült, kvalifikált edzővel, Draskovics Diána testnevelés szakos tanárral a Varga Tamás Általános Iskola modern tornatermében és a BFMK  tánctermében.

„Jelszavunk: zene, móka, kacagás és mozgás!”- fogalmazott tömören Rácz Ildikó.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kisiskolásoknak csomagolva

Kisiskolásoknak csomagolva

Vásárhelyen is sok családnak jelentett gondot az iskolakezdés. Most 468 első osztályosnak zsírkréta és filctoll készletet, füzetet ajándékozott a város.
Találkozhatnak a nagymanók a kismanókkal

Találkozhatnak a nagymanók a kismanókkal

A vásárhelyi íróval és mesehőseivel szeptember 6-án fél tizenegytől Szegeden a Somogyi Könyvtárban családi délelőttön lehet találkozni.
Elkezdődtek az idei érettségik

Elkezdődtek az idei érettségik

A következő hetekben, május 3. és július 3. között 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an érettségiznek.
Lucien Hervé kiállítás Zürichben

Lucien Hervé kiállítás Zürichben

A kiállításon az Elkán László néven, Hódmezővásárhelyen született fotográfus életművéből már ismert és korábban be nem mutatott fényképek láthatók.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...