KözéletKisiskolásoknak csomagolva

2014. szeptember 2., kedd
 
Kisiskolásoknak csomagolva

Az iskoláskorú gyermeket nevelő magyar családok csaknem egyötöde számára vállalhatatlanul nagy anyagi terhet, 50 százalékuk számára pedig jelentős, nehezen megoldható kiadást jelentett a szeptemberi iskolakezdés.

 

Fotó: VH archív


Az Ökumenikus Segélyszervezet tegnapi sajtótájékoztatóján megállapítottak, 1000 fős online felmérés eredményeiből az is kiderült, hogy a családok csupán 26 százaléka tudja a kiadások átcsoportosítása nélkül kigazdálkodni a szeptemberi iskolakezdés költségeit, 60 százalékuk más, fontos kiadások csökkentésével, de van, aki csak kölcsönökből tudta megoldani a beiskolázást.

 

Az országos helyzet lokálisan is hasonló, a Vásárhelyi Hírek rögtönzött körkérdésére adott válaszok megerősítették, 10 családból 5-nél nagy gondot okoz a sulikezdés. Ezek, a valószínűleg a vásárhelyi Önkormányzat előtt is ismert tények, na meg vélheően a választások közelsége miatt a város 468 elsősnek, zsírkréta és filctoll készletet, füzetet ajándékozott. A fejenként körülbelül 500 forintot kitevő írószer árát az Önkormányzat saját forrásból állta.

A gesztusértékű ajándékokat szeptember másodikán reggel kezdték átadni, elsőként a Németh László Gimnázium és Általános Iskola 81 elsősének Almási István polgármester és Cseri Tamás képviselő. Mindketten a FIDESZ színeiben jelöltek az októberi választásokon. Információink szerint, az ajándékok átadására a vásárhelyi képviselőtestület más pártokhoz tartozó tagjai nem kaptak felkérést.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy nagyszerű életút vége

Egy nagyszerű életút vége

Fila Bélát a legelső évektől kedves emlékek kötik Hódmezővásárhelyhez, büszkén vallotta: az elmélet itt vált gyakorlattá, itt tanulta meg a papi hivatás jelentőségét.
Simicskáék kerülhetik el Hódmezővásárhelyt

Simicskáék kerülhetik el Hódmezővásárhelyt

A Közgép építheti meg a hódmezővásárhelyi elkerülőt. Most volt a tenderbontás. Az építést ősztől számítva két év alatt kell befejezni. Nyomvonal térképpel.
Máté Taekwondo sikerek az OB-n

Máté Taekwondo sikerek az OB-n

A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 

És ezt már olvasta?

Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.