Kultúra, oktatásTalálkozhatnak a nagymanók a kismanókkal

2014. szeptember 1., hétfő
 
Találkozhatnak a nagymanók a kismanókkal

Tavaly februárban ismerhették meg a vásárhelyiek a Németh László Városi Könyvtár író-olvasó találkozóján Fehér József: A furfangos kismanók című kötetét. Írója megfogalmazása szerint: ifjúsági meseregény, amelyből a felnőttek is tanulhatnak.

 

 


 

Megtudtuk, nem előzmény nélküli, mert az Erdei manók tánca című verses-mesés könyvének szereplőire épült a könyv története.

Fehér József, a Kárász József Irodalmi Kör alapító elnöke, a Magyar Kultúra Lovagja, szeptember 6-án fél tizenegytől Szegeden a Somogyi Könyvtárban családi délelőttre várja a gyerekeket és szüleiket.

A mesés családi délelőttön az óvodásokra és iskolásokra sok játékos feladat vár és többek között még egy rejtély is megoldódhat, hogy hogyan varázsoljuk vissza Kudurgánt, aki egy véletlen folytán rákká változott, a könyv története szerint:

 

...Örömében feldobta az üvegcsét, s amint utánanyúlt, véletlenül beleejtette az egyik fortyogó edénybe. Mielőtt elmerül, gyorsan kikapja, gondolta, de vesztére, amint ujjaival megérintette a folyadékot, inasa szemeláttára karjai ollókká, felsőteste páncélozott torrá, a többi része potrohhá és lábakká változott.

– A mindenit! – kiáltott fel Tomrán, rákká változott mesterét látva.– Hajaj, hajaj – fogta a fejét –, most mit csináljak, most mit csináljak! – Kudurgán pedig inasa tehetetlenségét látva, feléje kezdett csapkodni hatalmas rákollóival.

– Mesterem, mesterem, ne bánts engem, arra kérlek, segíts nekem! De a varázsló csak nyöszörögni tudott szörnyű helyzetében...

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy nagyszerű életút vége

Egy nagyszerű életút vége

Fila Bélát a legelső évektől kedves emlékek kötik Hódmezővásárhelyhez, büszkén vallotta: az elmélet itt vált gyakorlattá, itt tanulta meg a papi hivatás jelentőségét.
Közérthető egyensúlyban - Négyéves a Vásárhelyi Hírek

Közérthető egyensúlyban - Négyéves a Vásárhelyi Hírek

Szabó Zoltán: nem ünnepelünk, nem rendezünk fényképekkel illusztrált nagy partit sem, hanem minden önfényezés nélkül csendben tesszük a dolgunkat.
Ismét pályán a kosaras lányok

Ismét pályán a kosaras lányok

Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.