KözéletMár látni az alagút végét

2014. augusztus 12., kedd
 
Már látni az alagút végét

Augusztus 12-én a rendkívüli közgyűlésen bejelentették, az önkormányzat az államtól bérbe veszi és üzemelteti a Balogh Imsi Sportarénát.

 

 

 

 

 

A három éve tartó hercehurca most már talán véget ér, amelynek eddig a legnagyobb kárvallottja a város diáksága és a sportolni vágyók.

Megépülése után, akár a város egyik ékessége lehetett volna, helyette a belvárosban évek óta bezárt sportaréna az országos média egyik rendszeresen visszatérő témája lett, és éppenséggel magának a város imázsának sem tett jót a perekkel tarkított ügy.  

A most bejelentett megnyitásával még egyáltalán nem zárult le minden, mert mint azt Kendi Imre ügyvezető igazgató a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a tárgyalások, elszámolások még folyamatban vannak.

 

Mint arról már többször írtunk, minden 2011 nyarán kezdődött, amikor egy rendkívüli közgyűlési határozat értelmében felmondta az önkormányzat a K-Art Építő Zrt.-vel a sportcsarnok működtetésére vonatkozó PPP-megállapodást, és a Legfőbb Ügyészséghez fordult az építési költségek jelentős túlárazása miatt. Már akkor az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az Állami Számvevőszék 2008-ban és 2009-ben is átfogó ellenőrzésnek vetette alá a sportlétesítmény beruházását és mindent rendben talált.

A város havi több milliós, 2011-ben már több tízmilliósra duzzadt üzemeltetési költségek elmaradása után a Zrt. vezetése úgy döntött bezárják a sportcsarnokot. Az Önkormányzat által indított mindkét perben, alig egy évvel később a K' Art Építész Stúdió javára kedvező jogerős ítélet született, amely kötelezte a várost 150 millió forint megtérítésére. Ezzel együtt pedig a bérleti szerződés is érvényes maradt. Mivel a város nem fizetett, az Aréna zárva maradt. Ezt sérelmezte a város, amikor ismét beperelte a K’Art Építész Stúdiót, mondván, ha továbbra is érvényes a bérleti szerződés, akkor viszont joguk van a bérlemény használatára.

Az Önkormányzat a megnyert per jogerős ítéletének kézhezvétele után 2013 decemberében a sajtó jelenlétében látványos akcióval próbált „birtokon belül kerülni.” Sikertelenül. Az elmúlt három évben ez már a harmadik eset volt, hogy a beharangozták a megnyitást, majd továbbra sem történt semmi.

Mivel közben az ország 14 másik sportkomplexumával együtt a Balogh Imsi Sportarénát is kivásárolta az állam, nem maradhatnak tovább zárva az Aréna kapui.

Az államtól az Önkormányzat bérli, biztosítja a havi körülbelül ötmilliós fenntartási költséget és a szükséges dolgozói létszámot, szám szerint tizenötöt. Ezt jelentették be ma délelőtt a rendkívüli közgyűlésen.

 

Kendi Imre a K’ Art Építész Zrt. ügyvezető igazgatója a Vásárhelyi Híreknek elmondta, örül, hogy elmozdult az Aréna ügye a holtpontról, a sportcsarnok megnyitása az állam és a Zrt. közötti tárgyalási folyamat része. Hozzátette, reméli hamarosan mindenki számára megnyugtatóan rendeződnek a vitás kérdések.

 

Információink szerint az épület és az épületgépészet rendben van, a különböző engedélyek beszerzése után a sportolók birtokba vehetik, illetve a város iskolai testnevelésének folyamatos helyszíne lehet a belvárosi sportcsarnok.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bele kell húzni!

Bele kell húzni!

Két hét van még a tanévkezdésig, de éppen két hete, hogy  megtorpantak az Oldalkosár utca 4. óvoda felújítási munkálatai.
Egy vérbeli vásárhelyi rajongó

Egy vérbeli vásárhelyi rajongó

A fiatalember több mint tíz éve ott ül a vásárhelyi uszodában, s nézi, hogyan úszik az olimpiai- és világbajnok kedvence.
2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023-ban kétszer lesz 4 napos hétvége, és négy alkalommal 3 napos pihenő, nem lesz ledolgozandó munkanap szombaton.
Bizonytalan teremtő gondolkodás

Bizonytalan teremtő gondolkodás

Mi van akkor, amikor a teremtő vágy, teremtő gondolkodás sehogy se akar működni? A kisbaba-logika szerint ez azért van, mert nem sírtunk elég jól.

 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.