SportVilágjáró vásárhelyi taekwondosok

2013. július 31., szerda
 
Világjáró vásárhelyi taekwondosok

Még alig érkezett vissza Dél Koreából a két fiatal taekwondos, Bozóki Róbert és Tari Viktor Dávid, július 30-án a hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo négy újabb tanítványa és egy edzője utazott el a taekwondo szülőhazájába.

 

 

 

 

„Ez egy különleges alkalom, az egyesületünk jó kapcsolatainak köszönhető, hogy idén rendhagyó módon nem egy, hanem két alkalommal vehetünk részt ezen a különleges kurzuson, méghozzá úgy, hogy a Dél- koreaiak fedezik a költségeiket” mondta Máté Gergő az egyesület edzője, akit a Vásárhelyi Hírek a Balaton partján egy edzőtáborban ért utol, ahol meghívottként 80 sportolónak, köztük 40 angolnak tart edzéseket.

Testvére Máté Zsolt elkísérte Dél Koreába a négy fiatal tanítványát, akik augusztus 14-ig a Kyung Hee Egyetem edzőtáborában, a lehető legautentikusabb környezetben sajátíthatják el a taekwondo titkait.

 

Megírtuk, a Dél-koreai Kyung Hee Egyetem világviszonylatban is a taekwondo, a keleti harcművészet egyik pillérének számít. Egyetemi csapatuk 1960 óta ér el nagy nemzetközi sikereket. 1983-tól pedig a campuson belül megalapították a Taekwondo Kart, az egyetem teljes jogú karát.  Az egyetem minden évben két alkalommal meghirdet kurzusokat, amelyre csak a Világ Taekwondo Szövetség (WTF) ajánlásával, országonként kettő, illetve négy sportoló vehet részt. A résztvevők minden kiadását, étkezését, szállását, a kurzus teljes költségét a WTF állja.

Több évig Máté Zsolt és Máté Gergő járt a kurzusokra, azonban idén Magyarországról két tanítványuk utazását javasolták a Szövetségnek. Bozóki Róbert és Tari Viktor Dávid június 23-tól július 11-ig tartózkodott Dél Koreában, ahol a sportág olyan ismereteivel és tapasztalataival felvértezve érkeztek haza, amely jelentősen befolyásolhatja további sportkarrierjüket.

 

„Hasonló a célunk a most kiutazott négy tanítványunkkal is, remélve hogy a sportág elmélyítése mellett, olyan töltést kapnak, amely hosszú távon szolgálja a fejlődésüket és persze ezáltal az egyesületünk erősségei lehetnek,” mondta Máté Gergő.

Arra a kérdésünkre, hogy erre a nem mindennapi lehetőségre mi volt a kiválasztás kritériuma, az edző azt mondta, a négy 12 éves sportolóra:  László Alexára, Máté Mirabellára, Gulyás Róbertre és Berei Bélára az eddigi eredményeik és a sportághoz fűződő látható elkötelezettségük alapján esett a választás.

 

Máté Zsolt és a négy fiatal sportoló ma reggel megérkezett Dél Korába és a világ minden tájáról érkezett közel hatvan, azonos korosztályú sportolóval elkezdik a kurzust.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy hihetetlen életút a polinéz édenkerten át

Egy hihetetlen életút a polinéz édenkerten át

A filmsztár Jackie Chan éppen úgy a barátja, mint a hódmezővásárhelyi Fehér József író, költő. A Tongai Királyság magyar udvari festője Vásárhely vendége lesz pénteken.
Albérletet keresel? Átverhetnek: íme néhány jótanács

Albérletet keresel? Átverhetnek: íme néhány jótanács

Hamarosan elkezdődődik a diákok albérletkeresésének időszaka, amikor felbolydul a főváros és az egyetemi városok bérlakás piaca és szinte alig marad kiadandó lakás.
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet

Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet

Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
Őszi Tárlat két héttel később

Őszi Tárlat két héttel később

Az idén hatvanhetedik alkalommal rendezi meg a Tornyai János Múzeum Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítását.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.