SportVilágjáró vásárhelyi taekwondosok

2013. július 31., szerda
 
Világjáró vásárhelyi taekwondosok

Még alig érkezett vissza Dél Koreából a két fiatal taekwondos, Bozóki Róbert és Tari Viktor Dávid, július 30-án a hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo négy újabb tanítványa és egy edzője utazott el a taekwondo szülőhazájába.

 

 

 

 

„Ez egy különleges alkalom, az egyesületünk jó kapcsolatainak köszönhető, hogy idén rendhagyó módon nem egy, hanem két alkalommal vehetünk részt ezen a különleges kurzuson, méghozzá úgy, hogy a Dél- koreaiak fedezik a költségeiket” mondta Máté Gergő az egyesület edzője, akit a Vásárhelyi Hírek a Balaton partján egy edzőtáborban ért utol, ahol meghívottként 80 sportolónak, köztük 40 angolnak tart edzéseket.

Testvére Máté Zsolt elkísérte Dél Koreába a négy fiatal tanítványát, akik augusztus 14-ig a Kyung Hee Egyetem edzőtáborában, a lehető legautentikusabb környezetben sajátíthatják el a taekwondo titkait.

 

Megírtuk, a Dél-koreai Kyung Hee Egyetem világviszonylatban is a taekwondo, a keleti harcművészet egyik pillérének számít. Egyetemi csapatuk 1960 óta ér el nagy nemzetközi sikereket. 1983-tól pedig a campuson belül megalapították a Taekwondo Kart, az egyetem teljes jogú karát.  Az egyetem minden évben két alkalommal meghirdet kurzusokat, amelyre csak a Világ Taekwondo Szövetség (WTF) ajánlásával, országonként kettő, illetve négy sportoló vehet részt. A résztvevők minden kiadását, étkezését, szállását, a kurzus teljes költségét a WTF állja.

Több évig Máté Zsolt és Máté Gergő járt a kurzusokra, azonban idén Magyarországról két tanítványuk utazását javasolták a Szövetségnek. Bozóki Róbert és Tari Viktor Dávid június 23-tól július 11-ig tartózkodott Dél Koreában, ahol a sportág olyan ismereteivel és tapasztalataival felvértezve érkeztek haza, amely jelentősen befolyásolhatja további sportkarrierjüket.

 

„Hasonló a célunk a most kiutazott négy tanítványunkkal is, remélve hogy a sportág elmélyítése mellett, olyan töltést kapnak, amely hosszú távon szolgálja a fejlődésüket és persze ezáltal az egyesületünk erősségei lehetnek,” mondta Máté Gergő.

Arra a kérdésünkre, hogy erre a nem mindennapi lehetőségre mi volt a kiválasztás kritériuma, az edző azt mondta, a négy 12 éves sportolóra:  László Alexára, Máté Mirabellára, Gulyás Róbertre és Berei Bélára az eddigi eredményeik és a sportághoz fűződő látható elkötelezettségük alapján esett a választás.

 

Máté Zsolt és a négy fiatal sportoló ma reggel megérkezett Dél Korába és a világ minden tájáról érkezett közel hatvan, azonos korosztályú sportolóval elkezdik a kurzust.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy hihetetlen életút a polinéz édenkerten át

Egy hihetetlen életút a polinéz édenkerten át

A filmsztár Jackie Chan éppen úgy a barátja, mint a hódmezővásárhelyi Fehér József író, költő. A Tongai Királyság magyar udvari festője Vásárhely vendége lesz pénteken.
Albérletet keresel? Átverhetnek: íme néhány jótanács

Albérletet keresel? Átverhetnek: íme néhány jótanács

Hamarosan elkezdődődik a diákok albérletkeresésének időszaka, amikor felbolydul a főváros és az egyetemi városok bérlakás piaca és szinte alig marad kiadandó lakás.
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?

A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
Az alkotás és az absztrakció szeretete

Az alkotás és az absztrakció szeretete

Három éve alakult képzőművészeti csoportosulás, a Pince Klub első, csoportos tárlatán a BFMK-ban. Mintegy 30 művel mutatkozik be 5 fiatal alkotó.
 

És ezt már olvasta?

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon
Helyzetkomikumok sora a színpadon Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
 
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
 
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 
Egy színes egyetem színes programsorozata
Egy színes egyetem színes programsorozata Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen A házasság hetéhez kapcsolódó programsorozatban A páros életről való boldogságról címmel tartottak előadást a Németh László Városi Könyvtárban.