SportVilágjáró vásárhelyi taekwondosok

2013. július 31., szerda
 
Világjáró vásárhelyi taekwondosok

Még alig érkezett vissza Dél Koreából a két fiatal taekwondos, Bozóki Róbert és Tari Viktor Dávid, július 30-án a hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo négy újabb tanítványa és egy edzője utazott el a taekwondo szülőhazájába.

 

 

 

 

„Ez egy különleges alkalom, az egyesületünk jó kapcsolatainak köszönhető, hogy idén rendhagyó módon nem egy, hanem két alkalommal vehetünk részt ezen a különleges kurzuson, méghozzá úgy, hogy a Dél- koreaiak fedezik a költségeiket” mondta Máté Gergő az egyesület edzője, akit a Vásárhelyi Hírek a Balaton partján egy edzőtáborban ért utol, ahol meghívottként 80 sportolónak, köztük 40 angolnak tart edzéseket.

Testvére Máté Zsolt elkísérte Dél Koreába a négy fiatal tanítványát, akik augusztus 14-ig a Kyung Hee Egyetem edzőtáborában, a lehető legautentikusabb környezetben sajátíthatják el a taekwondo titkait.

 

Megírtuk, a Dél-koreai Kyung Hee Egyetem világviszonylatban is a taekwondo, a keleti harcművészet egyik pillérének számít. Egyetemi csapatuk 1960 óta ér el nagy nemzetközi sikereket. 1983-tól pedig a campuson belül megalapították a Taekwondo Kart, az egyetem teljes jogú karát.  Az egyetem minden évben két alkalommal meghirdet kurzusokat, amelyre csak a Világ Taekwondo Szövetség (WTF) ajánlásával, országonként kettő, illetve négy sportoló vehet részt. A résztvevők minden kiadását, étkezését, szállását, a kurzus teljes költségét a WTF állja.

Több évig Máté Zsolt és Máté Gergő járt a kurzusokra, azonban idén Magyarországról két tanítványuk utazását javasolták a Szövetségnek. Bozóki Róbert és Tari Viktor Dávid június 23-tól július 11-ig tartózkodott Dél Koreában, ahol a sportág olyan ismereteivel és tapasztalataival felvértezve érkeztek haza, amely jelentősen befolyásolhatja további sportkarrierjüket.

 

„Hasonló a célunk a most kiutazott négy tanítványunkkal is, remélve hogy a sportág elmélyítése mellett, olyan töltést kapnak, amely hosszú távon szolgálja a fejlődésüket és persze ezáltal az egyesületünk erősségei lehetnek,” mondta Máté Gergő.

Arra a kérdésünkre, hogy erre a nem mindennapi lehetőségre mi volt a kiválasztás kritériuma, az edző azt mondta, a négy 12 éves sportolóra:  László Alexára, Máté Mirabellára, Gulyás Róbertre és Berei Bélára az eddigi eredményeik és a sportághoz fűződő látható elkötelezettségük alapján esett a választás.

 

Máté Zsolt és a négy fiatal sportoló ma reggel megérkezett Dél Korába és a világ minden tájáról érkezett közel hatvan, azonos korosztályú sportolóval elkezdik a kurzust.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy hihetetlen életút a polinéz édenkerten át

Egy hihetetlen életút a polinéz édenkerten át

A filmsztár Jackie Chan éppen úgy a barátja, mint a hódmezővásárhelyi Fehér József író, költő. A Tongai Királyság magyar udvari festője Vásárhely vendége lesz pénteken.
Albérletet keresel? Átverhetnek: íme néhány jótanács

Albérletet keresel? Átverhetnek: íme néhány jótanács

Hamarosan elkezdődődik a diákok albérletkeresésének időszaka, amikor felbolydul a főváros és az egyetemi városok bérlakás piaca és szinte alig marad kiadandó lakás.
Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban

A történettudományi ülésen a forradalom szereplőinek, emlékezőinek, örököseinek és a kommunista hatalom viszonyát, az államszocializmus évtizedeitt mutatták be.
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól

Háromszáz oldalas kötet Tornyairól

Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 

És ezt már olvasta?

A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC A kapu előtti utolsó pillanatokban még nem sikerült a legjobb döntéseket és megoldásokat meghozni, így az Újpest nyert. Interjú Kandó Róberttel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Győzött a HLKC Kecskeméten
Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő
 
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

A tavalyihoz képest idén több festmény lesz az Őszi Tárlaton. Ismét sok fiatal művész szeretné erősíteni ismertségét az országos hírnevű kiállítás segítségével.