MozaikVeszélyes játéknak tartják

2024. február 26., hétfő
 
Veszélyes játéknak tartják

Van aki úgy véli a víz gyógyító memóriája vagy a szimbólumok fizikai leképezése gyógyító erővel bír, vagyis a homeopátiás szerekkel történő kísérletezés alatt/után elmegy dolgozni az influenzás, vagy szülei elküldik iskolába a gyógyultnak vélt gyereket. A körbefertőzés esetleges következményeiről ne is beszéljünk.

 

 

 

 

 

Riadtan hallgatta az egyik - neve elhallgatását kérő - vásárhelyi háziorvos, amikor arról kérdeztük, vajon mennyire ért egyet, azzal, hogy homeopátiás pirulákkal küzdenek az influenzás megbetegedések ellen. „Semennyire nem lehet ezzel egyetérteni, hiszen éppen ellentétes a bizonyítékokat felvonultató modern tudományos világképpel."

A Szegedi Tudományegyetem  Általános Orvostudományi Kar, Orvosi Biológiai Intézet professzora, Dr. Boldogkői Zsolt régóta foglalkozik a homeopátiával. Szerinte az alternatív orvoslás egyik legabszurdabb ága, mert az alapelvei tökéletesen szembemennek a tudománnyal, például a víz gyógyító emlékezete vagy a szimbólumok fizikai létezőként való kezelése

 

Mint azt több helyen is kijelentette a fő probléma az, hogy e filozófiát nem mesekönyvekben terjesztik, hanem gyógyszertárakban, orvosok által felírt pirulák formájában. A nyugati világ valamilyen ok miatt szemet huny e hazugság felett, sőt törvényes pecséttel legalizálja a homeopátiás szerek forgalmazását. 

 

Európában a tudományos akadémiák kezdtek mozgolódni, elsőként a Svéd Királyi Tudományos Akadémia, majd a Magyar Tudományos Akadémia javasolták, hogy a homeopátiás szereket ugyan olyan teszteknek kellene alávetni, mint a hagyományos gyógyszereket, hiszen ugyanarra használják őket. 

Ám, most ismét humbugnak, hatástalannak bizonyult a homeopátiás módszer. A legújabb pofon Ausztráliából érkezett. Paul Glasziou, a Bond Egyetem neves professzora által áttanulmányozott 57 szisztematikus analízis szerint, a 68 betegséget érintő 176 tanulmány egészen pontosan 0 esetben találta hatásosnak az alkalmazott homeopátiás kezelést. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hová lett februárból két nap?

Hová lett februárból két nap?

Évente egyszer feltehetjük a kérdést, kinek köszönhető, hogy a február hónap lerövidült? A válaszért a Római Birodalomba kell visszamenni.
Ismét hazai pályán győzött a Kosársuli

Ismét hazai pályán győzött a Kosársuli

A végig kemény, agresszív játékot, helyenként ebből adódóan pontatlan támadójátékot hozó találkozón a védekezés dominált a Kosársuli javára.
Válogatás a Tornyai-múzeum gyűjteményéből

Válogatás a Tornyai-múzeum gyűjteményéből

Az idén hetvenéves Vásárhelyi Őszi Tárlat hagyományát és évtizedeken átívelő frissességét bemutató kiállítás nyílik márciusban az Alföldi Galériában.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.