SportVásárhelyi sakkélet kicsiben és nagyban

2015. október 25., vasárnap
 
Vásárhelyi sakkélet kicsiben és nagyban

A Vásárhelyi Hírek akaratlanul is aktív szerepet vállal a vásárhelyi sakkélet népszerűsítésében, Tőkés János sakkedzőnek köszönhetően: részletes beszámolói egy valóban pezsgő sakkéletről és nem utolsó sorban sikeres ifjúsági és felnőtt sikerekről tanúskodnak. Ezúttal két felnőtt és két gyerek versenyről hozott híreket.

 

 

 

 

 

Már a harmadik fordulónál tart a Megyei I osztályú Sakk Csapatbajnokság. A Megyei I. osztályú Csapatbajnokságban szereplő felnőttek folytatják jó szereplésüket. A szeptember 27-i 2. fordulóban a Szegedi Maróczy Géza SK IV. csapata látogatott el Vásárhelyre, a Rapcsák András úti (Kossuth téri) régi-új Sakkszékházba.

A vásárhelyiek esélyeshez méltóan nyerték meg a találkozót 5-3 arányban. Győzött: Ádók János, Borsi Imre, Bene Zoltán, Kis Izabella. Döntetlent ért el: Ábrahám Zoltán, Tőkés János.

 

A nap leggyorsabb és egyben legszebb győzelmét, a vásárhelyi felnőtt csapatban most először játszó 8 és fél éves Kis Izabella aratta.

 

 

Október 11-én szintén a Maróczy Géza SE csapatával játszott megyei bajnoki találkozót a vásárhelyi gárda, ám ezúttal a szegediek III. számú csapatával mérkőztek meg idegenben a bajnoki pontokért. A Károlyi Kollégiumban megrendezett összecsapásra a szegediek is nagyon készültek, hiszen erős csapattal álltak ki a vásárhelyiek ellen. Az eredmény igazságos 4-4-es döntetlennel zárult. A vendég Hódtaviak közül győzött Ádók János, Botka Péter, Tőkés János, míg Borsi Imre és Baranyi Ernő döntetlennel zárta partiját.

 

Október 22-én Szegeden a Tisza-partis Péntek - amely a nemzeti ünnep miatt most csütörtöki napra esett – versenysorozat harmadik állomásán két fiatal sakkpalánta képviselte a vásárhelyi színeket. Mindketten az „1-2. osztályosok és nem szegediek” kategóriában indultak. Jól szerepeltek, hiszen Megyaszai Balázs (Kertvárosi) 2., Szép Kristóf (Szőnyi) a 4.helyen végzett.

 

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án a vásárhelyi ifi sakkozókat már budapesti vendégszereplésen találjuk, hiszen részt vettek a 7 fordulós 2x15 perces játékidővel megrendezett XXXI. Lauder Sakkfesztiválon. A négy gyermek és egy összevont felnőtt csoport kialakításával megrendezett országos viadalon, értékes helyezéseket szereztek a vásárhelyi fiatalok.

Eredmények:

B-csoport lányok: 1. helyezés Márkus Molli Amina (Varga T.) 5 pont, 5. helyezés Herczeg Viktória (Szőnyi) 3,5 p.

 

B-csoport fiúk: 2. helyezés Megyaszai Balázs (Kertvárosi) 6 p., 3. helyezés Venicz Levente (Németh L.) 5,5 p., 6. helyezés Szép Kristóf (Szőnyi) 4,5 p.

 

C-csoport lányok: 4. helyezés Molnár Orsolya (Szent I.) 4p.

 

Olvassa el ezt is!

Késik az alsós kisdiákok költözése

Késik az alsós kisdiákok költözése

Nem sikerült tartani az egykori Corvin épületének felújítási határidejét, így a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola kisdiákjai még nem tudnak beköltözni.
Márkus Molli a Világsakkfesztiválon

Márkus Molli a Világsakkfesztiválon

A budapesti meghívás egy magyar-amerikai sakkversenyen való részvételre szólt. A vásárhelyi kislány a magyar csapat tagjaként mérkőzött az ameriakkal.
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
Mégiscsak jön a repülő - Vásárhely fölé is

Mégiscsak jön a repülő - Vásárhely fölé is

Éppen egy hónapja írtuk, hogy az idei évtől egy EU-s jogszabály tiltja a légi kémiai szúnyogírtást. A helyzet azonban országosan is tarhatatlan.
 

És ezt már olvasta?

Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor
Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyeket az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán állítják ki az Alföldi Galériában.
 
Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.