SportVásárhelyi dobogós helyezés a Diákolimpia döntőjén

2019. május 29., szerda
 
Vásárhelyi dobogós helyezés a Diákolimpia döntőjén

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Székesfehérváron, a Bregyó Közi Atlétikai Centrumban a Diákolimpia Országos Döntőit.

 

 

 

 

 

 

A diákolimpikonok gyönyörű környezetben, inspiráló atmoszférájú stadionban állhattak rajthoz, ahol évről évre a Gyulai Memorial Nemzetközi versenyen világklasszis atléták koptatják a rekortánt.

A Székesfehérváron zajló döntőre az egész országból érkeztek a résztvevők. Összesen húsz megyei, és a budapesti csapat fiataljai versengtek az egyéni és csapatelsőségekért.

 

A hódmezővásárhelyi atlétikai sportokat választó diákok és a HÓDIÁK SE atlétái számára sem ismeretlenek a körülmények, hiszen - a teljesség igénye nélkül - például a hódiákos Szűcs Noémi, Vörös Márk, Kovács Leila, Krucsai Zanett is dobogós helyezéseket értek el a Diákolimpia döntőin.

 

A 2016/2017. tanévi Diákolimpia Atlétika országos döntőjén a csapatversenyekben a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola fiúcsapata bizonyult a legjobbnak. 

Idén pedig a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákjai értek el országos sikereket.

 

Papp Jázmin, az iskola tanulója és a HÓDIÁK SE versenyzője az Országos Atlétika Diákolimpia döntőjében a III. korcsoportban magasugrásban és többpróbában ezüstérmes lett.
Edzője Héjja Antal, testnevelő tanára Borbás Marianna.

 

A 4x100 méteres váltó a 24-ik helyen ért célba. A Liszt Ferenc iskola csapatának tagjai: Makai Lili, Kecskeméti Dorottya, Kővári Zsófi és Papp Jázmin.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi lány újabb sikere az EB-n

Vásárhelyi lány újabb sikere az EB-n

Kovács Fanni keddi győzelmével már elődöntős a Galatiban megrendezett Junior Ökölvívó Európa-bajnokságon. Már biztosan éremmel tér haza Vásárhelyre.
Nagyok a tétjei a Ifjúsági Országos Úszó Bajnokságnak

Nagyok a tétjei a Ifjúsági Országos Úszó Bajnokságnak

A Bán Sándor és Sibalin Dávid vezette NICS-HSÚVC-s csapatot tizenhárom versenyző képviseli a 91. Ifjúsági Országos Bajnokságon Kaposváron.
Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött a Tornyai-múzeum és a MANK. Az  eddig is jó kapcsolat tovább erősödik, például nagyszabású közös kiállítással.

Egy színes egyetem színes programsorozata

Egy színes egyetem színes programsorozata

Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 

És ezt már olvasta?

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon
Helyzetkomikumok sora a színpadon Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
 
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
 
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen A házasság hetéhez kapcsolódó programsorozatban A páros életről való boldogságról címmel tartottak előadást a Németh László Városi Könyvtárban.
 
Tucatot meghaladó új lelőhely Vásárhely környékén
Tucatot meghaladó új lelőhely Vásárhely környékén Már készül az a márciusban nyíló, időszaki régészeti kiállítás, amely az elmúlt fél évtizedben Vásárhelyen és környékén végzett feltárások eredményeit mutatja be.