SportNagyok a tétjei a Ifjúsági Országos Úszó Bajnokságnak

2019. május 28., kedd
 
Nagyok a tétjei a Ifjúsági Országos Úszó Bajnokságnak

A 91. Ifjúsági Országos Bajnokság házigazdája idén Kaposvár lesz. Május 29 és június 1. között rendezett úszóversenynek nagyok a tétjei.

 

 

 

 

 

A bajnokság helyszínéül szolgáló Csik Ferenc Versenyuszoda avatására a versenyt megelőző napon kerül sor, amely az eseményt még különlegesebbé, emlékezetesebbé teszi. A rendkívül impozáns létesítmény nemzetközi szintű körülményeket biztosít az országos bajnokságnak. 

 

Mint arról írtunk a Vásárhelyi Hírekben tavalyelőtt a 89. és 2018-ban a 90. bajnokságnak is a Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont, Hódmezővásárhelyen.

 

Május 29. és június 1. között Kaposvár városa rendezi az Ifjúsági ob-t, amely a nyári Európa-bajnokságon, illetve a Világbajnokságon részt vevő válogatott keretek sorsáról is dönteni hivatott.

 

A Bán Sándor és Sibalin Dávid vezette NICS-HSÚVC-s csapatot tizenhárom versenyző - Batta Orsolya, Bányik Barnabás, Dohányos Annamária, Farkas Balázs, Forján Anna, Hajagos Adriel, Horváth Henrik, Komjáti Nelli, Márki Zalán, Pertich Zsombor, Szőke Zita, Tót Csaba, Zaka Maja - alkotja, továbbá nyolc váltó is rajthoz áll.

A négynapos viadal során több érem, döntős helyezés és a pontversenyben az első tízbe jutás várható a csapattól.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - HSÚVC
VH
 

Olvassa el ezt is!

Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója

Elismerő oklevelet kapott a Klímanócskák megálmodója

Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.
A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára

A szezon végét ért a Vásárhelyi Kosársuli számára

Utolsó mérkőzését játszotta pénteken az NB I/B Zöld csoportos Vásárhelyi Kosársuli. A bronzéremért zajló párharcban az Óbudai Kaszások látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.
Innovációk a fürdőszobában

Innovációk a fürdőszobában

Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
Tucatot meghaladó új lelőhely Vásárhely környékén

Tucatot meghaladó új lelőhely Vásárhely környékén

Már készül az a márciusban nyíló, időszaki régészeti kiállítás, amely az elmúlt fél évtizedben Vásárhelyen és környékén végzett feltárások eredményeit mutatja be.
 

És ezt már olvasta?

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon
Helyzetkomikumok sora a színpadon Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
 
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
 
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 
Egy színes egyetem színes programsorozata
Egy színes egyetem színes programsorozata Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen A házasság hetéhez kapcsolódó programsorozatban A páros életről való boldogságról címmel tartottak előadást a Németh László Városi Könyvtárban.