KözéletVásárhelyen járt Korom Ferenc vezérezredes

2020. december 23., szerda
 
Vásárhelyen járt Korom Ferenc vezérezredes

A határvédelmi feladatokba bevont katonáknál tett látogatást Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka a karácsony előtti napokban.


 

 

 

 

A látogatás Hódmezővásárhelyen kezdődött az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnokságán, ahol Imre István ezredes, a kötelék parancsnoka fogadta Korom Ferenc vezérezredest. A Magyar Honvédség parancsnoka a látogatás alkalmával tájékoztatást kapott a vezetés-irányítási rendszerről, a határvédelembe bevont manőver erők elhelyezkedéséről, létszámáról, jelenlegi feladataikról és a járványügyi intézkedések alkalmazásáról.

 

A látogatás célja az volt, hogy a Magyar Honvédség parancsnoka az ünnepek alatt szolgálatot teljesítő katonák élet- és munkakörülményeit személyesen is megtekintse: ellátogatott a határvédelmi feladatokba bevont manőverszázadokhoz, valamint a logisztikai erőkhöz is.

 

Korom vezérezredes nem üres kézzel érkezett a határra: Benkő Tibor honvédelmi miniszter ajándékcsomagja mellett, személyes ajándékát, egy mobiltelefonok töltésére is alkalmas külső akkumulátort adott minden katonának, aki szolgálatban lesz karácsonykor a határon.

 

„Nem egyszerű időszakot tudhatunk a hátunk mögött, hiszen számos feladatot végeztek el a Magyar Honvédség katonái ebben az évben. Köszönöm, hogy a szeretet ünnepén, a családjuktól távol is a hazájukat szolgálják” - fogalmazott Korom Ferenc vezérezredes az ajándékok átadásakor.

 

A Magyarországra nehezedő migrációs nyomás ellenére a Magyar Honvédség katonái a határvédelmi szerepvállalásnak megfelelően - a korábbi időszakhoz hasonlóan - az ünnepek alatt is magas színvonalon teljesítik feladataikat a déli határszakaszon.

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

 Egyszer volt, ma is van - karácsonyi szokáseredet hazánkban

Egyszer volt, ma is van - karácsonyi szokáseredet hazánkban

A karácsony a keresztény egyház egyik legnagyobb ünnepe. De vajon honnan ered mindez? Mióta szokás a faállítás, mi került régen és mi kerül ma az a karácsonyi asztalra?
Vérbeli rangadón veszített a Kosársuli

Vérbeli rangadón veszített a Kosársuli

Büszkék lehetünk a tisztes helytállásra, és nagyon jó jel a bajnokság további részét, valamint akár később a rájátszást tekintve.
Megjelent a Tornyai János Múzeum 2020. évi évkönyve

Megjelent a Tornyai János Múzeum 2020. évi évkönyve

Közel tucatnyi tanulmányban mutatják be a kutatási eredményeiket a régészet, a néprajz, a helytörténet és a művészettörténet területéről.
A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

A háromgyerekes hódmezővásárhelyi férfi segélyszállítmányt vitt, december 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a teherautóját.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..