KözéletVásárhelyen járt Korom Ferenc vezérezredes

2020. december 23., szerda
 
Vásárhelyen járt Korom Ferenc vezérezredes

A határvédelmi feladatokba bevont katonáknál tett látogatást Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka a karácsony előtti napokban.


 

 

 

 

A látogatás Hódmezővásárhelyen kezdődött az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnokságán, ahol Imre István ezredes, a kötelék parancsnoka fogadta Korom Ferenc vezérezredest. A Magyar Honvédség parancsnoka a látogatás alkalmával tájékoztatást kapott a vezetés-irányítási rendszerről, a határvédelembe bevont manőver erők elhelyezkedéséről, létszámáról, jelenlegi feladataikról és a járványügyi intézkedések alkalmazásáról.

 

A látogatás célja az volt, hogy a Magyar Honvédség parancsnoka az ünnepek alatt szolgálatot teljesítő katonák élet- és munkakörülményeit személyesen is megtekintse: ellátogatott a határvédelmi feladatokba bevont manőverszázadokhoz, valamint a logisztikai erőkhöz is.

 

Korom vezérezredes nem üres kézzel érkezett a határra: Benkő Tibor honvédelmi miniszter ajándékcsomagja mellett, személyes ajándékát, egy mobiltelefonok töltésére is alkalmas külső akkumulátort adott minden katonának, aki szolgálatban lesz karácsonykor a határon.

 

„Nem egyszerű időszakot tudhatunk a hátunk mögött, hiszen számos feladatot végeztek el a Magyar Honvédség katonái ebben az évben. Köszönöm, hogy a szeretet ünnepén, a családjuktól távol is a hazájukat szolgálják” - fogalmazott Korom Ferenc vezérezredes az ajándékok átadásakor.

 

A Magyarországra nehezedő migrációs nyomás ellenére a Magyar Honvédség katonái a határvédelmi szerepvállalásnak megfelelően - a korábbi időszakhoz hasonlóan - az ünnepek alatt is magas színvonalon teljesítik feladataikat a déli határszakaszon.

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Egyszer volt, ma is van - karácsonyi szokáseredet hazánkban

Egyszer volt, ma is van - karácsonyi szokáseredet hazánkban

A karácsony a keresztény egyház egyik legnagyobb ünnepe. De vajon honnan ered mindez? Mióta szokás a faállítás, mi került régen és mi kerül ma az a karácsonyi asztalra?
Vérbeli rangadón veszített a Kosársuli

Vérbeli rangadón veszített a Kosársuli

Büszkék lehetünk a tisztes helytállásra, és nagyon jó jel a bajnokság további részét, valamint akár később a rájátszást tekintve.
Megjelent a Tornyai János Múzeum 2020. évi évkönyve

Megjelent a Tornyai János Múzeum 2020. évi évkönyve

Közel tucatnyi tanulmányban mutatják be a kutatási eredményeiket a régészet, a néprajz, a helytörténet és a művészettörténet területéről.
A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

December 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a teherautót. Ezekben a napokban kiállítással emlékezik az Emlékpont
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 
Kétszeresen nehéz meccs volt
Kétszeresen nehéz meccs volt Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.
 
Öt gólos siker a Körösladány ellen
Öt gólos siker a Körösladány ellen Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
 
470 vásárhelyi mártír
470 vásárhelyi mártír Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
 
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC Habár a HFC-nek kevesebb lehetősége volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.
 
A hallás öröme
A hallás öröme Rendszeresen visszakérdez? Az átlagosnál hangosabban beszél, sokszor kiabál? Akkor lehet, hogy Ön is halláscsökkenéssel, ismertebb nevén nagyothallással küzd.