KözéletVásárhely Díszpolgárai és Pro urbe díjasai 2020-ban

2020. február 14., péntek
 
Vásárhely Díszpolgárai és Pro urbe díjasai 2020-ban

Díszpolgári címet és Pro Urbe díjat adnak át idén március 15-én is, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a hódmezővásárhelyi díszközgyűlésen.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei díjazottakról is megszületett a döntés a képviselőtestület zárt ülésén:

 

"Hódmezővásárhely díszpolgára" díjat kap:
Farkas Ferenc tanár - posztumusz
Lelkes István művész, tanár

Pro urbe díjban részesül:
Antal Imre - posztumusz
Dömötör Mihály fotóművész
Hézső Ferenc festőművész

 

Signum urbis honorantis (A város megbecsülésének jele) kitüntetésben részesül:
Sándor Istvánné necckészitő
Hegyi István néptáncoktató
Nagyillés Mihály tanár

 

 

Emlékeztetőül, 2018-ban Ambrus Sándor kiemelkedő képzőművészeti-, és a városért tett munkásságáért, míg Szénási János, a Népművészet Mestere, népi iparművész, fazekasmester a több mint 6 évtizedes munkásságával érdemelte ki a Pro Ube díjat.

Valamint Dr. Dömötör János, az Erzsébet Kórház nyugalmazott radiológus főorvosának a városért végzett munkásságáért adományozta a közgyűlés a Pro Urbe kitüntető címet.

 

Tavaly Ormos Zsuzsanna pedagógus és képzőművész vehette át Márki-Zay Péter polgármestertől és Kis Andrea alpolgármestertől a Pro urbe díjat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Francia kadétok Vásárhelyen

Francia kadétok Vásárhelyen

Csapatgyakorlaton vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.
Két érmes helyezés Bécsben

Két érmes helyezés Bécsben

Az idei első versenye rögtön egy nagy nemzetközi megmérettetés volt a Máté Taekwondo számára. Február 8-án Bécsben rendezték meg a 6. Austrian Open Poomsae-t.
Két új gép a földutak karbantartására

Két új gép a földutak karbantartására

Hódmezővásárhely önkormányzatának ingatlanvagyonába több mint 508 hektárnyi külterületi út tartozik. Ezek 75 százaléka földút. Két új gépet kap a HMSZ Nzrt.
Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

A kötetben a múzeum legújabb kutatási eredményei olvashatók a régészet, a néprajz, a történelem és a művészettörténet területéről. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
 
Helyreállt a vasúti közlekedés
Helyreállt a vasúti közlekedés A kivitelezésben érintett vasúti pályaszakasz alkalmas lesz a Szeged—Békéscsaba vasútvonalon a 100 km/órás sebességgel történő közlekedésre.
 
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Hódmezővásárhelyen a Kormányhivatalban veszik át a háziorvosok a koronavírus elleni vakcinát. Felmerül a kérdés, van-e összefüggés a vakcina kiadása és a bombariadó között

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."