KözéletVásárhely Díszpolgárai és Pro urbe díjasai 2020-ban

2020. február 14., péntek
 
Vásárhely Díszpolgárai és Pro urbe díjasai 2020-ban

Díszpolgári címet és Pro Urbe díjat adnak át idén március 15-én is, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a hódmezővásárhelyi díszközgyűlésen.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei díjazottakról is megszületett a döntés a képviselőtestület zárt ülésén:

 

"Hódmezővásárhely díszpolgára" díjat kap:
Farkas Ferenc tanár - posztumusz
Lelkes István művész, tanár

Pro urbe díjban részesül:
Antal Imre - posztumusz
Dömötör Mihály fotóművész
Hézső Ferenc festőművész

 

Signum urbis honorantis (A város megbecsülésének jele) kitüntetésben részesül:
Sándor Istvánné necckészitő
Hegyi István néptáncoktató
Nagyillés Mihály tanár

 

 

Emlékeztetőül, 2018-ban Ambrus Sándor kiemelkedő képzőművészeti-, és a városért tett munkásságáért, míg Szénási János, a Népművészet Mestere, népi iparművész, fazekasmester a több mint 6 évtizedes munkásságával érdemelte ki a Pro Ube díjat.

Valamint Dr. Dömötör János, az Erzsébet Kórház nyugalmazott radiológus főorvosának a városért végzett munkásságáért adományozta a közgyűlés a Pro Urbe kitüntető címet.

 

Tavaly Ormos Zsuzsanna pedagógus és képzőművész vehette át Márki-Zay Péter polgármestertől és Kis Andrea alpolgármestertől a Pro urbe díjat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Francia kadétok Vásárhelyen

Francia kadétok Vásárhelyen

Csapatgyakorlaton vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.
Két érmes helyezés Bécsben

Két érmes helyezés Bécsben

Az idei első versenye rögtön egy nagy nemzetközi megmérettetés volt a Máté Taekwondo számára. Február 8-án Bécsben rendezték meg a 6. Austrian Open Poomsae-t.
Két új gép a földutak karbantartására

Két új gép a földutak karbantartására

Hódmezővásárhely önkormányzatának ingatlanvagyonába több mint 508 hektárnyi külterületi út tartozik. Ezek 75 százaléka földút. Két új gépet kap a HMSZ Nzrt.
Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

A kötetben a múzeum legújabb kutatási eredményei olvashatók a régészet, a néprajz, a történelem és a művészettörténet területéről. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.