KözéletVásárhely Díszpolgárai és Pro urbe díjasai 2020-ban

2020. február 14., péntek
 
Vásárhely Díszpolgárai és Pro urbe díjasai 2020-ban

Díszpolgári címet és Pro Urbe díjat adnak át idén március 15-én is, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a hódmezővásárhelyi díszközgyűlésen.

 

 

 

 

 

 

 

Az idei díjazottakról is megszületett a döntés a képviselőtestület zárt ülésén:

 

"Hódmezővásárhely díszpolgára" díjat kap:
Farkas Ferenc tanár - posztumusz
Lelkes István művész, tanár

Pro urbe díjban részesül:
Antal Imre - posztumusz
Dömötör Mihály fotóművész
Hézső Ferenc festőművész

 

Signum urbis honorantis (A város megbecsülésének jele) kitüntetésben részesül:
Sándor Istvánné necckészitő
Hegyi István néptáncoktató
Nagyillés Mihály tanár

 

 

Emlékeztetőül, 2018-ban Ambrus Sándor kiemelkedő képzőművészeti-, és a városért tett munkásságáért, míg Szénási János, a Népművészet Mestere, népi iparművész, fazekasmester a több mint 6 évtizedes munkásságával érdemelte ki a Pro Ube díjat.

Valamint Dr. Dömötör János, az Erzsébet Kórház nyugalmazott radiológus főorvosának a városért végzett munkásságáért adományozta a közgyűlés a Pro Urbe kitüntető címet.

 

Tavaly Ormos Zsuzsanna pedagógus és képzőművész vehette át Márki-Zay Péter polgármestertől és Kis Andrea alpolgármestertől a Pro urbe díjat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Francia kadétok Vásárhelyen

Francia kadétok Vásárhelyen

Csapatgyakorlaton vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.
Két érmes helyezés Bécsben

Két érmes helyezés Bécsben

Az idei első versenye rögtön egy nagy nemzetközi megmérettetés volt a Máté Taekwondo számára. Február 8-án Bécsben rendezték meg a 6. Austrian Open Poomsae-t.
Két új gép a földutak karbantartására

Két új gép a földutak karbantartására

Hódmezővásárhely önkormányzatának ingatlanvagyonába több mint 508 hektárnyi külterületi út tartozik. Ezek 75 százaléka földút. Két új gépet kap a HMSZ Nzrt.
Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

A kötetben a múzeum legújabb kutatási eredményei olvashatók a régészet, a néprajz, a történelem és a művészettörténet területéről. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.