BulvárVásárhely bájos és törékeny büszkesége

2015. október 5., hétfő
 

A Varga Tamás Általános Iskola udvarán álló legendás platánfa - mint már annyiszor - ismét csendes szemtanúja volt az iskola egyik diákja sikerének. Igaz, az udvaron annál hangosabb volt az éljenzés és a vastaps, amikor Farkas Zsuzsanna igazgatónő az iskola valamennyi diákja előtt köszöntötte Márkus Molli Aminát, aki a horvátországi Porecben az ifjúsági sakk legrangosabb versenyén, az Ifjúsági Sakk Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett.

 

 

A törékeny, szerény, csendes pici lány a sakkozók körében mégis „Rettenetes Molliként” ismert, mert amilyen bájos kislány, olyan gyilkos a sakktáblánál. Ugyanis nagyon rámenősen játszik, korosztályában már nem nagyon van ellenfele.

 

Most is így volt Horvátországban, ahol felnőttek számára is irigylésre méltó kitartással a 9 napos versenyen szenzációs sorozatban verte ellenfeleit, ami a dobogó második helyét eredményezte. 8 évesen az Európa-bajnoki érmes helyezése hazai viszonylatban különleges, Hódmezővásárhely sporttörténetében pedig egyedülálló.

 

Farkas Zsuzsanna igazgatónő szerint a szorgalmas, jótanuló Molli példakép lehet a gyerekek számára, hiszen máris olyan kitartása és önfegyelme van, ami a későbbi életében is sikert jelenthet majd.

Tőkés János a kezdetek óta Márkus Molli edzője azt mondta róla: „két éve dolgozunk együtt, de még sohasem kellett sem fegyelmezni, sem kellő gyakorlásra ösztönözni. Ez erős belső motivációt, tudatosságot jelez, ami nem megszokott egy 8 éves gyerektől. Mollival öröm dolgozni, sakkozói tudásánál csupán szerénysége nagyobb. Büszke vagyok rá!”

 

Amikor az iskolaudvaron a köszöntését követően megkérdeztük Mollitól, mi a kedvenc játéka, amikor nem sakkozik, sokáig gondolkodott, mire kibökte: a fogócskázás, a bújócskázás, de egyébként nagyon szeret olvasni. Természetesen sakk-könyveket, közülük is kedvencei - példaképe - Polgár Judit sakk-könyvei.

 

Mollit anyukája, Harmos Henriett kísérte el Horvátországba, aki a ma délelőtti köszöntőn az iskola diákjai mögött csendesen meghúzódott. Azt sem vette észre senki, hogy amikor kislánya eredményét az igazgatónő ismertette és a gyerekek éljenzésben és vastapsban törtek ki, elsírta magát.

 

Mivel a Vásárhelyi Hírek volt az első hírportál, amely Márkus Molli már két évvel ezelőtt kezdődött első sakkversenyeiről beszámolt és azóta is folyamatosan hírt ad eredményeiről, így kézenfekvő volt, hogy a Varga Tamás Iskola ajándékcsomagja, illetve a járási tankerület (Klik) vezetője, Tóthné Kecskeméti Katalin által átadott írószer vásárlási utalványa mellé, a Vásárhelyi Hírek hírportál is egy Disney mesekönyvvel ajándékozta meg a kislányt.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Márkus Molli ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hegedűs Endre is csodálkozott

Hegedűs Endre is csodálkozott

Kitűnő érzékkel: a nosztalgiázást a lokálpatriotizmussal ötvözve, Hegyi Endre tablókon mutatta be az egykori Hódmezővásárhely egy-egy jellegzetességét. Képekkel!
Hangok az Őszi Vásárból

Hangok az Őszi Vásárból

A szerény és szegényes látványra reagáltak: „lehet, hogy ezeknek az „interaktív játszóteres” fiataloknak az én 10 éves lányom többet tudna mesélni a régi idők háztartásáról!”
Ballagás és sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Ballagás és sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Május 17-én a ballagási ünnepség után, délután a sárgulási fogatos menet végigvonulva a városon a végzősök jelképesen búcsúztak Vásárhelytől, amely befogadta őket. Képekkel.
Elkezdődtek az idei érettségik

Elkezdődtek az idei érettségik

A következő hetekben, május 3. és július 3. között 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an érettségiznek.
 

És ezt már olvasta?

Ismét remekeltek a Máté taekwondosok
Ismét remekeltek a Máté taekwondosok Május 18-án rendezték Budapesten az Ute Jégcsarnokában a  Hungarian Open 2024 Taekwondo Championship küzdelmeit.
 
Az álattenyésztés háromnapos ünnepe - összegzés
Az álattenyésztés háromnapos ünnepe - összegzés 35 országból érkeztek vendégek és érdeklődők, hogy megnézzék a 31. kiállítást, amit a három nap alatt 54 028-an kerestek fel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 18. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi ITF Taekwon-do sikerek
Vásárhelyi ITF Taekwon-do sikerek Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt. Eredményekkel.
 
Lucien Hervé kiállítás Zürichben
Lucien Hervé kiállítás Zürichben A kiállításon az Elkán László néven, Hódmezővásárhelyen született fotográfus életművéből már ismert és korábban be nem mutatott fényképek láthatók.
 
Vásárhelyen járt a honvédelmi miniszter
Vásárhelyen járt a honvédelmi miniszter A kadétiskola a dél-magyarországi régió egyik kiemelt katonai nevelő-oktató intézménye lesz. A tervek szerint a 2026-27-es tanévben indulhat el.
 
A mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő művek tárlata
A mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő művek tárlata Mindössze két hétig látható a május 11-én megnyílt Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor idei beszámoló kiállítása.