BulvárVásárhely bájos és törékeny büszkesége

2015. október 5., hétfő
 

A Varga Tamás Általános Iskola udvarán álló legendás platánfa - mint már annyiszor - ismét csendes szemtanúja volt az iskola egyik diákja sikerének. Igaz, az udvaron annál hangosabb volt az éljenzés és a vastaps, amikor Farkas Zsuzsanna igazgatónő az iskola valamennyi diákja előtt köszöntötte Márkus Molli Aminát, aki a horvátországi Porecben az ifjúsági sakk legrangosabb versenyén, az Ifjúsági Sakk Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett.

 

 

A törékeny, szerény, csendes pici lány a sakkozók körében mégis „Rettenetes Molliként” ismert, mert amilyen bájos kislány, olyan gyilkos a sakktáblánál. Ugyanis nagyon rámenősen játszik, korosztályában már nem nagyon van ellenfele.

 

Most is így volt Horvátországban, ahol felnőttek számára is irigylésre méltó kitartással a 9 napos versenyen szenzációs sorozatban verte ellenfeleit, ami a dobogó második helyét eredményezte. 8 évesen az Európa-bajnoki érmes helyezése hazai viszonylatban különleges, Hódmezővásárhely sporttörténetében pedig egyedülálló.

 

Farkas Zsuzsanna igazgatónő szerint a szorgalmas, jótanuló Molli példakép lehet a gyerekek számára, hiszen máris olyan kitartása és önfegyelme van, ami a későbbi életében is sikert jelenthet majd.

Tőkés János a kezdetek óta Márkus Molli edzője azt mondta róla: „két éve dolgozunk együtt, de még sohasem kellett sem fegyelmezni, sem kellő gyakorlásra ösztönözni. Ez erős belső motivációt, tudatosságot jelez, ami nem megszokott egy 8 éves gyerektől. Mollival öröm dolgozni, sakkozói tudásánál csupán szerénysége nagyobb. Büszke vagyok rá!”

 

Amikor az iskolaudvaron a köszöntését követően megkérdeztük Mollitól, mi a kedvenc játéka, amikor nem sakkozik, sokáig gondolkodott, mire kibökte: a fogócskázás, a bújócskázás, de egyébként nagyon szeret olvasni. Természetesen sakk-könyveket, közülük is kedvencei - példaképe - Polgár Judit sakk-könyvei.

 

Mollit anyukája, Harmos Henriett kísérte el Horvátországba, aki a ma délelőtti köszöntőn az iskola diákjai mögött csendesen meghúzódott. Azt sem vette észre senki, hogy amikor kislánya eredményét az igazgatónő ismertette és a gyerekek éljenzésben és vastapsban törtek ki, elsírta magát.

 

Mivel a Vásárhelyi Hírek volt az első hírportál, amely Márkus Molli már két évvel ezelőtt kezdődött első sakkversenyeiről beszámolt és azóta is folyamatosan hírt ad eredményeiről, így kézenfekvő volt, hogy a Varga Tamás Iskola ajándékcsomagja, illetve a járási tankerület (Klik) vezetője, Tóthné Kecskeméti Katalin által átadott írószer vásárlási utalványa mellé, a Vásárhelyi Hírek hírportál is egy Disney mesekönyvvel ajándékozta meg a kislányt.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Márkus Molli ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hegedűs Endre is csodálkozott

Hegedűs Endre is csodálkozott

Kitűnő érzékkel: a nosztalgiázást a lokálpatriotizmussal ötvözve, Hegyi Endre tablókon mutatta be az egykori Hódmezővásárhely egy-egy jellegzetességét. Képekkel!
Hangok az Őszi Vásárból

Hangok az Őszi Vásárból

A szerény és szegényes látványra reagáltak: „lehet, hogy ezeknek az „interaktív játszóteres” fiataloknak az én 10 éves lányom többet tudna mesélni a régi idők háztartásáról!”
Meglett a hatodik győzelem is

Meglett a hatodik győzelem is

A bajnokság 20. fordulójában is olyan ellenfél vendégeként szerepelt a vásárhelyi együttes, amely a mérkőzést megelőzően előrébb állt a tabellán.
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik

51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik

A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.
 
Veszélyes játéknak tartják
Veszélyes játéknak tartják

Találos kérdés: a 68 betegséget érintő 176 tanulmány, például a víz gyógyító memóriája, hány esetben találta hatásosnak az alkalmazott homeopátiás kezelést.