GazdaságVállalkozásoknak minden egy helyen

2014. július 24., csütörtök
 
Vállalkozásoknak minden egy helyen

Ma délelőtt Hódmezővásárhelyen, a Lánc utcában megnyílt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseleti irodája.

 

 

Fotó: VH

 

 

Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere szerint a város fejlődése szempontjából fontos, hogy helyben is elérhetők a kamarai szolgáltatások.   

Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy véli a Kamara saját tulajdonát képező új iroda szolgáltatásaival a mintegy 2000 tagjának mostantól még hasznosabb és közvetlenebb segítséget jelent.

A korszerűen felszerelt iroda, a két helyiségén kívül, még egy - 25-30 fős előadások, találkozók megtartására alkalmas – teremmel is rendelkezik.

Érdemes kiemelni, hogy a most megnyílt Lánc utcai irodában is elérhető a Kamara égisze alatt működő Enterprise Europe Network. Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatósága által létrehozott vállalkozásfejlesztési hálózat, amely több mint 600 vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szervezetet fog össze több mint 50 országban, és a kis és középvállalkozások üzletfejlesztési törekvéseit szolgálja az Európai Unióban.

Július 24-től Hódmezővásárhely vállalkozásai is segítséget kaphatnak versenyképességük növelésében, finanszírozási lehetőségeik bővítésében.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vadászat a kiállítás célkeresztjében

Vadászat a kiállítás célkeresztjében

A tavalyi budaőrsi kiállítás idén Hódmezővásárhelyen lesz. Nagyot akarnak meríteni a sok szakmai programmal és kiállítással.
Fogd meg a gombod, ha kéményseprőt látsz, szerencsét találsz

Fogd meg a gombod, ha kéményseprőt látsz, szerencsét találsz

A címbeli babonáról kicsit másképpen vélekednek azok a károsultak, akik bedőltek a 31 éves hódmezővásárhelyi V. Imre álöltözékének.
Elhunyt Farkas Ferenc

Elhunyt Farkas Ferenc

81 éves korában elment örökre a hódmezővásárhelyi oktatás egyik jeles személyisége, helytörténet kutatója, értékes és érdekes társas kirándulások szervezője.

Drágult a tram-train járműtelep

Drágult a tram-train járműtelep

A járműtelep építési tenderének nyertese, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos veje, Homlok Zsolt cége, jelentős költségkiegészítést kapott a kormánytól..
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.