GazdaságVállalkozásoknak minden egy helyen

2014. július 24., csütörtök
 
Vállalkozásoknak minden egy helyen

Ma délelőtt Hódmezővásárhelyen, a Lánc utcában megnyílt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseleti irodája.

 

 

Fotó: VH

 

 

Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere szerint a város fejlődése szempontjából fontos, hogy helyben is elérhetők a kamarai szolgáltatások.   

Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy véli a Kamara saját tulajdonát képező új iroda szolgáltatásaival a mintegy 2000 tagjának mostantól még hasznosabb és közvetlenebb segítséget jelent.

A korszerűen felszerelt iroda, a két helyiségén kívül, még egy - 25-30 fős előadások, találkozók megtartására alkalmas – teremmel is rendelkezik.

Érdemes kiemelni, hogy a most megnyílt Lánc utcai irodában is elérhető a Kamara égisze alatt működő Enterprise Europe Network. Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatósága által létrehozott vállalkozásfejlesztési hálózat, amely több mint 600 vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szervezetet fog össze több mint 50 országban, és a kis és középvállalkozások üzletfejlesztési törekvéseit szolgálja az Európai Unióban.

Július 24-től Hódmezővásárhely vállalkozásai is segítséget kaphatnak versenyképességük növelésében, finanszírozási lehetőségeik bővítésében.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vadászat a kiállítás célkeresztjében

Vadászat a kiállítás célkeresztjében

A tavalyi budaőrsi kiállítás idén Hódmezővásárhelyen lesz. Nagyot akarnak meríteni a sok szakmai programmal és kiállítással.
Fogd meg a gombod, ha kéményseprőt látsz, szerencsét találsz

Fogd meg a gombod, ha kéményseprőt látsz, szerencsét találsz

A címbeli babonáról kicsit másképpen vélekednek azok a károsultak, akik bedőltek a 31 éves hódmezővásárhelyi V. Imre álöltözékének.
Semmelweis–napi szakmai elismerések

Semmelweis–napi szakmai elismerések

„Az anyák megmentőjére”, Semmelweis Ignácra emlékeztek születésének 195. évfordulója alkalmából a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó tagintézményében.
Rangadóhoz méltó óriási küzdelem

Rangadóhoz méltó óriási küzdelem

Hosszabbítás után kapott ki a Kosársuli a Nyíregyháza otthonában. A Vásárhely így is kiemelkedő eredményt ért el a tavaly még az élvonalban pattogtató ellenfelével szemben.

 

És ezt már olvasta?

Gyermekrajzokon a család ünnepei
Gyermekrajzokon a család ünnepei Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
 
Lehet élezni a korcsolyát!
Lehet élezni a korcsolyát! Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál. December 13-tól mindkettőről közvetlen benyomásokat lehet szerezni.
 
És mégis mozog a Föld
És mégis mozog a Föld Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
 
Programok advent harmadik vasárnapján
Programok advent harmadik vasárnapján Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
 
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.