GazdaságVállalkozásoknak minden egy helyen

2014. július 24., csütörtök
 
Vállalkozásoknak minden egy helyen

Ma délelőtt Hódmezővásárhelyen, a Lánc utcában megnyílt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseleti irodája.

 

 

Fotó: VH

 

 

Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere szerint a város fejlődése szempontjából fontos, hogy helyben is elérhetők a kamarai szolgáltatások.   

Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy véli a Kamara saját tulajdonát képező új iroda szolgáltatásaival a mintegy 2000 tagjának mostantól még hasznosabb és közvetlenebb segítséget jelent.

A korszerűen felszerelt iroda, a két helyiségén kívül, még egy - 25-30 fős előadások, találkozók megtartására alkalmas – teremmel is rendelkezik.

Érdemes kiemelni, hogy a most megnyílt Lánc utcai irodában is elérhető a Kamara égisze alatt működő Enterprise Europe Network. Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatósága által létrehozott vállalkozásfejlesztési hálózat, amely több mint 600 vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szervezetet fog össze több mint 50 országban, és a kis és középvállalkozások üzletfejlesztési törekvéseit szolgálja az Európai Unióban.

Július 24-től Hódmezővásárhely vállalkozásai is segítséget kaphatnak versenyképességük növelésében, finanszírozási lehetőségeik bővítésében.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vadászat a kiállítás célkeresztjében

Vadászat a kiállítás célkeresztjében

A tavalyi budaőrsi kiállítás idén Hódmezővásárhelyen lesz. Nagyot akarnak meríteni a sok szakmai programmal és kiállítással.
Fogd meg a gombod, ha kéményseprőt látsz, szerencsét találsz

Fogd meg a gombod, ha kéményseprőt látsz, szerencsét találsz

A címbeli babonáról kicsit másképpen vélekednek azok a károsultak, akik bedőltek a 31 éves hódmezővásárhelyi V. Imre álöltözékének.
Fellélegezhetünk! Szó szerint

Fellélegezhetünk! Szó szerint

Törvénymódosítás után már csak néhány hónapig füstölhetnek a kertekben rakott tüzek. Az önkormányzatok sem szabályozhatják rendeletben.
Megkezdődött a kullancsszezon

Megkezdődött a kullancsszezon

Ne tévesszen meg senkit, hogy a híradások szinte mindig a hazai viszonyokkal foglalkoznak. A kullancsok megtalálhatók Közép-Európa összes országában. Térképpel!
 

És ezt már olvasta?

A megye neve a csanádi identitást is őrzi majd
A megye neve a csanádi identitást is őrzi majd A trianoni békeszerződés 100. évfordulóján, 2020. június 4-én a megye neve Csongrád-Csanád megyére változott.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 22. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 22. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Így óvja bőrét a strandszezonban
Így óvja bőrét a strandszezonban

Nyáron mindenki szívesen tölti az idejét a vízparton. A természetes és mesterséges vizek közelében azonban sok kórokozó és baktérium leselkedik a strandolókra.


 
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pisztáciás tekercs
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pisztáciás tekercs Baracskay Angéla: És azt mondtam már milyen egyszerű? Egy valamire kell csak odafigyelni, hogy a tészta hideg legyen! Pikk-pakk kész! Szó szerint!
 
Nem riaszt és még mérgező is lehet
Nem riaszt és még mérgező is lehet Figyelnünk kell arra, hogy még a természetes illóolajok is tartalmazhatnak 26 olyan illatanyagot, melyek az arra érzékeny személyeknél allergiás reakciót válthatnak ki, de mérgezés is előfordulhat.
 
Eldőlt a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola jövője
Eldőlt a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola jövője Engedélyezte az EMMI a fenntartóváltást. Folytatni akarják a magas szintű zenei és művészeti nevelést. Városi beiskolázásra lesz lehetőség.
 
Hogyan alakul a gazdasági helyzet?
Hogyan alakul a gazdasági helyzet? A gazdaságilag fejlettebb régiókban kétszer akkora volt a visszaesés, mint a kevésbé fejlett északi és keleti térségekben, de a lakosságnak mégis itt fájhat jobban a válság.