KözéletVadászat a kiállítás célkeresztjében

2014. július 24., csütörtök
 
Vadászat a kiállítás célkeresztjében

"A tavalyi mérsékelt siker után, nagyobb reményeket fűzünk a hódmezővásárhelyi helyszínhez, már csak azért is, mert közelebb vagyunk a vadásztársadalomhoz,” mondta Mészáros György.

 

 

 


A Ginkgo Hotelben tartott mini konferenciának beillő, zenés betétekkel tarkított sajtótájékoztatón azt is elmondták, tavaly Budaőrsön volt a debütáló Vadhoff elnevezésű kiállítás, ám most hagyományteremtésként Hódmezővásárhelyen, a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centruma ad ennek otthont, megcélozva a vadászathoz, a vadgazdálkodáshoz közvetlenül, vagy közvetve kapcsolódó szakembereket, gyártókat, termelőket, forgalmazókat.

 

„Nem leszünk négy fal közé szorítva, a Kiállítási Centrum tágas, reprezentatív helyszíne a folyamatos bővülésre is lehetőséget biztosít,”- hangzott el a sajtótájékoztatón. Arról is beszéltek, hogy a külföldiek körében jelentősen visszaesett az érdeklődés a magyarországi vadászat iránt. Az – egyébként egy évtizede tartó csökkenő tendencia mellett – eltűnt a tájból a mezei nyúl, a fácán. Miközben az őz-, a szarvaspopuláció száma jelentősen nőtt, növelve a vadkárt is. Éppen erről egyébként a vásárhelyi kiállítás első napján konferenciát rendeznek, hangzott el a sajtótájékoztatón.   

 

A belépődíjas kiállítás szervezői az érdeklődőket a jól megválasztott sajtón keresztül érhetik el igazán, hiszen a láthatóan gondos szervezés igazi sikere a sok kiállításlátogató és résztvevő. A programból látszik, sok szakmai témát akarnak felvonultatni, többek között a vadászat és a ló kapcsolatát, a mintamenza programot, preparálást, trófeabírálatot, gasztronómiát, képzési lehetőségek bemutatását és még sorolhatnánk. Úgy is fogalmazhatunk nagyot akarnak meríteni.

Az augusztus végi három napos kiállítás egyúttal a vadászathoz köthető kulturális értékeket is meg kívánja jeleníteni. Szándékuk szerint az errefelé nem tájhonos szarvasvadászati idény nyitányaként még Hubertus mise is lesz.  

 
 
B. Szabó Zoltán
 

Olvassa el ezt is!

A sánta kakas segített a nyomozásban

A sánta kakas segített a nyomozásban

Nem volt ideje sem tyúkhúslevest, de még kakaspörköltet sem készítenie a 65 éves hódmezővásárhelyi tolvajnak.
Ősszel kiderül, hogy ki mit művel

Ősszel kiderül, hogy ki mit művel

Néhány hete nagy az ijedség, hogy a kiskerteket bérlő városiak elveszíthetik hobbi-földecskéiket. Most az FM igyekszik nyugtatgatni a közvéleményt
Új igazgató a Nyugdíjas Lakópark élén

Új igazgató a Nyugdíjas Lakópark élén

Sok volt a feszültség az elmúlt években a lakóparkban, ezért is elengedhetetlen, hogy az itt élő emberek minden tekintetben közeledni kezdjenek egymáshoz.
Ezeken a napokon nem dolgozunk 2020-ban

Ezeken a napokon nem dolgozunk 2020-ban

2020-ban csupán két munkanap-áthelyezéssel kell tervezniük a munkáltatóknak és a munkavállalóknak. Az első hosszú hétvége a húsvéti időszakra esik majd.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.