KözéletVadászat a kiállítás célkeresztjében

2014. július 24., csütörtök
 
Vadászat a kiállítás célkeresztjében

"A tavalyi mérsékelt siker után, nagyobb reményeket fűzünk a hódmezővásárhelyi helyszínhez, már csak azért is, mert közelebb vagyunk a vadásztársadalomhoz,” mondta Mészáros György.

 

 

 


A Ginkgo Hotelben tartott mini konferenciának beillő, zenés betétekkel tarkított sajtótájékoztatón azt is elmondták, tavaly Budaőrsön volt a debütáló Vadhoff elnevezésű kiállítás, ám most hagyományteremtésként Hódmezővásárhelyen, a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centruma ad ennek otthont, megcélozva a vadászathoz, a vadgazdálkodáshoz közvetlenül, vagy közvetve kapcsolódó szakembereket, gyártókat, termelőket, forgalmazókat.

 

„Nem leszünk négy fal közé szorítva, a Kiállítási Centrum tágas, reprezentatív helyszíne a folyamatos bővülésre is lehetőséget biztosít,”- hangzott el a sajtótájékoztatón. Arról is beszéltek, hogy a külföldiek körében jelentősen visszaesett az érdeklődés a magyarországi vadászat iránt. Az – egyébként egy évtizede tartó csökkenő tendencia mellett – eltűnt a tájból a mezei nyúl, a fácán. Miközben az őz-, a szarvaspopuláció száma jelentősen nőtt, növelve a vadkárt is. Éppen erről egyébként a vásárhelyi kiállítás első napján konferenciát rendeznek, hangzott el a sajtótájékoztatón.   

 

A belépődíjas kiállítás szervezői az érdeklődőket a jól megválasztott sajtón keresztül érhetik el igazán, hiszen a láthatóan gondos szervezés igazi sikere a sok kiállításlátogató és résztvevő. A programból látszik, sok szakmai témát akarnak felvonultatni, többek között a vadászat és a ló kapcsolatát, a mintamenza programot, preparálást, trófeabírálatot, gasztronómiát, képzési lehetőségek bemutatását és még sorolhatnánk. Úgy is fogalmazhatunk nagyot akarnak meríteni.

Az augusztus végi három napos kiállítás egyúttal a vadászathoz köthető kulturális értékeket is meg kívánja jeleníteni. Szándékuk szerint az errefelé nem tájhonos szarvasvadászati idény nyitányaként még Hubertus mise is lesz.  

 
 
B. Szabó Zoltán
 

Olvassa el ezt is!

A sánta kakas segített a nyomozásban

A sánta kakas segített a nyomozásban

Nem volt ideje sem tyúkhúslevest, de még kakaspörköltet sem készítenie a 65 éves hódmezővásárhelyi tolvajnak.
Ősszel kiderül, hogy ki mit művel

Ősszel kiderül, hogy ki mit művel

Néhány hete nagy az ijedség, hogy a kiskerteket bérlő városiak elveszíthetik hobbi-földecskéiket. Most az FM igyekszik nyugtatgatni a közvéleményt
Vásárhely Díszpolgárai és Pro urbe díjasai 2020-ban

Vásárhely Díszpolgárai és Pro urbe díjasai 2020-ban

Idén is Díszpolgári címet és Pro Urbe díjat adnak át március 15-én is, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmábóla díszközgyűlésen.
Hivatalosan is járvány van Magyarországon

Hivatalosan is járvány van Magyarországon

Az eddigi statisztikai adatok szerint a 3-5 éves korosztály a legfogékonyabb az influenzavírusra. Egyelőre a 60 éven felüliek között van a legkevesebb beteg.
 

És ezt már olvasta?

Két újabb név a dicsőségtáblán
Két újabb név a dicsőségtáblán A sokéves hagyományt folytatva idén két újabb névvel - Kecskeméti László és Nagy Zsuzsa nevével - gazdagodott a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfala.
 
Fogyasztja egymást a képviselőtestület
Fogyasztja egymást a képviselőtestület Valószínű csak ideiglenesen két képviselői mandátum vált bizonytalanná. A kissé adok-kapok hangulatú eljáráshoz az önkormányzati  törvény adja a muníciót.
 
Vásárhelyi sportdíjak 2019
Vásárhelyi sportdíjak 2019 Hódmezővásárhely városvezetése kitüntette azokat a személyeket, akik 2019-ben bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. Teljes névsorral.
 
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.