KözéletVadászat a kiállítás célkeresztjében

2014. július 24., csütörtök
 
Vadászat a kiállítás célkeresztjében

"A tavalyi mérsékelt siker után, nagyobb reményeket fűzünk a hódmezővásárhelyi helyszínhez, már csak azért is, mert közelebb vagyunk a vadásztársadalomhoz,” mondta Mészáros György.

 

 

 


A Ginkgo Hotelben tartott mini konferenciának beillő, zenés betétekkel tarkított sajtótájékoztatón azt is elmondták, tavaly Budaőrsön volt a debütáló Vadhoff elnevezésű kiállítás, ám most hagyományteremtésként Hódmezővásárhelyen, a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centruma ad ennek otthont, megcélozva a vadászathoz, a vadgazdálkodáshoz közvetlenül, vagy közvetve kapcsolódó szakembereket, gyártókat, termelőket, forgalmazókat.

 

„Nem leszünk négy fal közé szorítva, a Kiállítási Centrum tágas, reprezentatív helyszíne a folyamatos bővülésre is lehetőséget biztosít,”- hangzott el a sajtótájékoztatón. Arról is beszéltek, hogy a külföldiek körében jelentősen visszaesett az érdeklődés a magyarországi vadászat iránt. Az – egyébként egy évtizede tartó csökkenő tendencia mellett – eltűnt a tájból a mezei nyúl, a fácán. Miközben az őz-, a szarvaspopuláció száma jelentősen nőtt, növelve a vadkárt is. Éppen erről egyébként a vásárhelyi kiállítás első napján konferenciát rendeznek, hangzott el a sajtótájékoztatón.   

 

A belépődíjas kiállítás szervezői az érdeklődőket a jól megválasztott sajtón keresztül érhetik el igazán, hiszen a láthatóan gondos szervezés igazi sikere a sok kiállításlátogató és résztvevő. A programból látszik, sok szakmai témát akarnak felvonultatni, többek között a vadászat és a ló kapcsolatát, a mintamenza programot, preparálást, trófeabírálatot, gasztronómiát, képzési lehetőségek bemutatását és még sorolhatnánk. Úgy is fogalmazhatunk nagyot akarnak meríteni.

Az augusztus végi három napos kiállítás egyúttal a vadászathoz köthető kulturális értékeket is meg kívánja jeleníteni. Szándékuk szerint az errefelé nem tájhonos szarvasvadászati idény nyitányaként még Hubertus mise is lesz.  

 
 
B. Szabó Zoltán
 

Olvassa el ezt is!

A sánta kakas segített a nyomozásban

A sánta kakas segített a nyomozásban

Nem volt ideje sem tyúkhúslevest, de még kakaspörköltet sem készítenie a 65 éves hódmezővásárhelyi tolvajnak.
Ősszel kiderül, hogy ki mit művel

Ősszel kiderül, hogy ki mit művel

Néhány hete nagy az ijedség, hogy a kiskerteket bérlő városiak elveszíthetik hobbi-földecskéiket. Most az FM igyekszik nyugtatgatni a közvéleményt
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
 
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.
 
Parlagfűmentesítés röptében
Parlagfűmentesítés röptében

Csongrád-Csanád Megyében ismét keresték a levegőből a parlagfűvel fertőzött területeket. A mentesítésről azonban évek óta nincs statisztika.