Kék hírekFogd meg a gombod, ha kéményseprőt látsz, szerencsét találsz

2014. július 24., csütörtök
 
Fogd meg a gombod, ha kéményseprőt látsz, szerencsét találsz

A címbeli babonáról kicsit másképpen vélekednek azok a szegedi károsultak, akik bedőltek a 31 éves hódmezővásárhelyi V. Imre álöltözékének. Nemcsak szerencséjük nem lett, de még rá is fizettek, szó szerint.

 

 

 

 

Igaz, V. Imre nem sokáig viselhette – a képeinken is látható – öltözéket, mert rövid időn belül elfogták a Szegedi Rendőrkapitányság Tarjánvárosi Rendőrőrsének nyomozói.

A megalapozott gyanú szerint álkéményseprőnek kiadva magát 5 családot károsított meg Szeged-Baktóban, úgy, hogy kéményseprő egyenruhát és kéménykotró kefét vásárolt magának, majd július 16-án és 23-án összesen 5 házhoz csöngetett be Szeged-Baktóban. A családok beengedték a férfit és kifizették neki az álszolgáltatás ellenértékét, amiről számlát kaptak. 1120 és 7620 forint közötti összegeket kért el. A nyugtákat a Szegedi Kéményseprőipari Kft. nevére állította ki.

A Szegedi Rendőrkapitányság Tarjánvárosi Rendőrőrsének nyomozói július 24-én házkutatást tartottak a férfi hódmezővásárhelyi lakásán, ahol a bűncselekmény elkövetéshez használt ruhát és eszközöket is lefoglalták.

 

V. Imre kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Elmondása szerint így próbált pénzt szerezni családja számára. A nyomozók csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

 
 
VH-police.hu
 

Olvassa el ezt is!

Vadászat a kiállítás célkeresztjében

Vadászat a kiállítás célkeresztjében

A tavalyi budaőrsi kiállítás idén Hódmezővásárhelyen lesz. Nagyot akarnak meríteni a sok szakmai programmal és kiállítással.
Betöréssorozat Mindszenten

Betöréssorozat Mindszenten

Elege lett a Club Libra Diszkó vezetőségének és július 15-e óta határozatlan időre bezártak. A népszerű szórakozóhelyre rövid időn belül háromszor törtek be.
 Bemutatkozott a polgármestereknek Csongrád megye új elnöksége

Bemutatkozott a polgármestereknek Csongrád megye új elnöksége

A megye 58 településén várhatóan 35 milliárd forintos fejlesztés történik ebben a ciklusban. A két megyei jogú várossal együtt ez a szám 75 milliárd forintra rúg.
Január 6. Vízkereszt

Január 6. Vízkereszt

A vízkereszti népszokásokból mára jobbára csak annyi maradt meg, hogy ekkor szedik le a karácsonyfát. Pedig már a 3. századtól különleges jelentőséggel bír.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.