MozaikVaku és piros rózsa – Gregus bál

2011. január 30., vasárnap
 

A bálozókat körbelengte a múlt misztikuma és a jelen újszerűsége egyaránt.  A nóvumot ezúttal néhány igazából nem bálba való „szerkó” is demonstrálta.

 

 

 

 

 

 

„Mindegy hogy milyen alkalmi ruhában, csak legyünk ott.” Ez volt a lényege, az idei báli szezon legváltozatosabb ruhakollekcióit felvonultató Gregus bálnak. Természetesen ez nem vonatkozik a 45 pár táncosra, bár a lányokon volt 6-7 teljesen egyforma pompás fehér ruha. Nos, ez nem a lányok választását, hanem inkább a ruhakölcsönző kapacitását minősíti. De ebben a legkeményebb báli időszakban ezen nem is lehet csodálkozni. Vagy talán van más oka is?! Ha egy fazon jól áll az egyik lányon, akkor biztos ami biztos, azt a fazont mások is kiválasztják? De ez maradjon titok! 

 

Bakacsiné Rostás Edit és Bakacsi László koreográfiájára, illetve felpörgetett nyitózenéjére betüsténkedő táncospárok még inkább rávilágítottak arra, milyen nagy a különbség a mai 18 éves lányok és fiúk között. A hölgyek láthatóan örömüket lelték, ahogy ezekben a gyönyörű abroncsos fehér ruhákban pörögtek forogtak, pukkedliztek, bár a mosolyukat egy kicsit keveselltük. A fiúk egy része, viszont mintha egy kicsit kínban lett volna attól a sok őket figyelő szempártól és a pillanatonként villanó fényképezőgép vakuktól. Mert hát az „üzlet az üzlet!” Volt olyan „hivatásos” aki egy jó fotogén pozíció kedvéért szinte behasalt az átszellemülten táncoló párok közé. A pofátlanság netovábbja az volt amikor a gyűrűben táncoló párok mindegyikét, felemelt géppel közvetlen közelről „arcon lőtte” a vakujával. Ezt a modortalanságot a Németh László bálon is lehetett látni, de ott a táncolók közül egy felháborodott szülő kitessékelte a fotóst.

A – nyilvánvalóan kicsit lámpalázas – táncosok a csárdáshoz érve teljesen felszabadultak. Meghozta gyümölcsét az október eleje óta tartó próbák sorozata. Olyannyira, hogy amikor vége lett a csárdásnak és tapsviharban törtünk ki, váratlanul újraindult a zene és még egyszer letáncolták a csárdást. Persze rögtön kiderült, hogy ez koncepció volt.

 

A fiúk belső zsebéből a végére előkerült egy szál piros rózsa is, majd természetesen táncba vitték a bál díszvendégét Almási István alpolgármestert, valamint Nagyné Bánfi Judit főigazgatót és Nagy Zsuzsanna igazgatónőt is. Az idei nyitótáncból kicsit hiányzott a már megszokott koreografált menetfelvonulás és a tavalyi Gregus bálon jól bevált reflektoros világítás. Ez persze nem befolyásolta most sem azt a bizonyos feketesasos filinget, amikor a bálozókat körbelengte a múlt misztikuma és a jelen újszerűsége egyaránt.  A nóvumot ezúttal néhány igazából nem bálba való „szerkó” is demonstrálta, mert néhány lány és fiú ezt az alkalmat ragadta meg bemutatni fényes feliratos party-zakóját, és a  párducmintás „dizsi” topját.

 

A felnőtté válás évszázados jelképét, a végzősök bálját a családok sem hagyhatják ki. Láttuk is az egy-egy negyedikest elkísérő nagyszülők, szülők, rokonok, barátok jókedvű társaságát, a nagyteremben és a földszinti étteremben egyaránt. Az is jól érzékelhető, hogy a földszinten a 6-10 személyes asztalok körül jóval felszabadultabb a hangulat, mint a nagyterem hosszú sorban felállított asztalainál, ahol csak a mellettük-, vagy szemben ülőkkel lehet diskurálni.

 

A Gregus Máté középiskola idei bálja mindegyik végzősnek biztos, hogy azt fogja jelenteni, amit Almási István a megnyitó beszédében mondott. „A mai este örökre szóló maradandó emlék maradjon számotokra!”  

 

Olvassa el ezt is!

A végeredmény: 87 vásárhelyi érem

A végeredmény: 87 vásárhelyi érem

Az egyesületek versenyében az érmes helyezések alapján a két hódmezővásárhelyi közül a NICS-HSÚVC a negyedik, a Hód Úszó SE pedig a tizedik lett.
Gyulai Józsefre emlékezünk

Gyulai Józsefre emlékezünk

„Apámra gondolva; tisztán emlékszem még ma is, ahogyan a konyhalámpa alá tartott pingpong labdával magyarázza az ötévesnek a Föld keringését..."
A Kosársuli továbbra is dobogós a tabellán

A Kosársuli továbbra is dobogós a tabellán

Ősszel felemás szájízzel, egy győzelemmel és egy vereséggel távoztak a Veszprém megyei városból, de most nemcsak a revans vágya fűtötte a Kosársulit.
Magabiztos kettős győzelem Gyulán

Magabiztos kettős győzelem Gyulán

A HLKC NB II-es felnőtt és a III. osztályban szereplő ifjúsági csapatnak az őszhöz képest megerősödött gyulai csapatokat sikerült magabiztosan legyőzni!
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.