KözéletŐsszel kiderül, hogy ki mit művel

2014. július 21., hétfő
 
Ősszel kiderül, hogy ki mit művel

Nagy az ijedség néhány hete a kiskerteket bérlő városiak körében, akiknek földművesi státusz kellene, hogy megtarthassák bérleményüket. Valójában ezek az apró földecskék inkább hobbikertek, a bérlők által megtermelt kevéske zöldségért, gyümölcsért sem mint a meggazdagodásért.

 

 


Most a Földművelésügyi Minisztérium igyekszik megnyugtatni a közvéleményt, amikor mai közleményében írja, hogy a nagy visszhangot kiváltó haszonbérleti problémák ügyében előkészítette a kialakult helyzet rendezését szolgáló javaslatát. Az erre vonatkozó számos észrevétellel összhangban valóban nem látja ugyanis agrárpolitikai indokát a hobbikertészek körében a földszerzés földművesi státuszhoz kötésének. A tárca a kiskertek bérlőinek problémáját orvosló törvényjavaslatát várhatóan az őszi ülésszakban tárgyalja az Országgyűlés.

Mint ismeretes, korábban több sajtóorgánum riogatott azzal, hogy az új földforgalmi törvény miatt elveszíthetik bérleményüket az önkormányzati területet használó városi kertészkedők, mivel a bérlői minőséghez a földműves fogalmi körébe kellene tartozniuk, az ott rögzített szigorú kritériumoknak kellene megfelelniük. Tekintettel arra, hogy a felszínre került szabályozási anomália törvényi szintű korrekciót igényel, a kérdés az Országgyűlés őszi ülésszakán kerülhet terítékre. A tárca addig is nyugalomra inti a kiskertek bérlőit, őket a szabályozás pótolandó hiányosságaiból fakadóan nem fogja érni semmilyen hátrány, ezen az alapon bérelt területüket nem veszítik el.

 

Olvassa el ezt is!

Kőbe vésett történelem

Kőbe vésett történelem

A vásárhelyiek közül ma már kevesen tudják, hogy az egykor a Kossuth téren állt Országzászló is Kriván Ferenc munkája. Kiállítása nyílik július 23-án.
Koncert a volt polgármester emlékére

Koncert a volt polgármester emlékére

Megteltek a Református Ótemplom padsorai szombaton, Dr. Rapcsák András egykori polgármester emlékére rendezett kóruskoncerten. Képekkel!
Győzött a HLKC Kecskeméten

Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért

Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért

Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 

És ezt már olvasta?

Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő
 
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

A tavalyihoz képest idén több festmény lesz az Őszi Tárlaton. Ismét sok fiatal művész szeretné erősíteni ismertségét az országos hírnevű kiállítás segítségével.

 
Megérdemelt győzelem
Megérdemelt győzelem Hazai pályán győzelemmel indította az NB II-es szezont a HLKC felnőtt csapata. A vásárhelyi lányok a Csorvást győzték le magabiztosan.
 
A helyzeteket nem sikerült gólra váltani
A helyzeteket nem sikerült gólra váltani A Ferencvárosi TC II. ellen játszott NB III-as bajnokit a HFC. A tisztes helytállás maximálisan összejött, egy kis szerencsével pedig akár pontot is csenhettünk volna.