KözéletŐsszel kiderül, hogy ki mit művel

2014. július 21., hétfő
 
Ősszel kiderül, hogy ki mit művel

Nagy az ijedség néhány hete a kiskerteket bérlő városiak körében, akiknek földművesi státusz kellene, hogy megtarthassák bérleményüket. Valójában ezek az apró földecskék inkább hobbikertek, a bérlők által megtermelt kevéske zöldségért, gyümölcsért sem mint a meggazdagodásért.

 

 


Most a Földművelésügyi Minisztérium igyekszik megnyugtatni a közvéleményt, amikor mai közleményében írja, hogy a nagy visszhangot kiváltó haszonbérleti problémák ügyében előkészítette a kialakult helyzet rendezését szolgáló javaslatát. Az erre vonatkozó számos észrevétellel összhangban valóban nem látja ugyanis agrárpolitikai indokát a hobbikertészek körében a földszerzés földművesi státuszhoz kötésének. A tárca a kiskertek bérlőinek problémáját orvosló törvényjavaslatát várhatóan az őszi ülésszakban tárgyalja az Országgyűlés.

Mint ismeretes, korábban több sajtóorgánum riogatott azzal, hogy az új földforgalmi törvény miatt elveszíthetik bérleményüket az önkormányzati területet használó városi kertészkedők, mivel a bérlői minőséghez a földműves fogalmi körébe kellene tartozniuk, az ott rögzített szigorú kritériumoknak kellene megfelelniük. Tekintettel arra, hogy a felszínre került szabályozási anomália törvényi szintű korrekciót igényel, a kérdés az Országgyűlés őszi ülésszakán kerülhet terítékre. A tárca addig is nyugalomra inti a kiskertek bérlőit, őket a szabályozás pótolandó hiányosságaiból fakadóan nem fogja érni semmilyen hátrány, ezen az alapon bérelt területüket nem veszítik el.

 

Olvassa el ezt is!

Kőbe vésett történelem

Kőbe vésett történelem

A vásárhelyiek közül ma már kevesen tudják, hogy az egykor a Kossuth téren állt Országzászló is Kriván Ferenc munkája. Kiállítása nyílik július 23-án.
Koncert a volt polgármester emlékére

Koncert a volt polgármester emlékére

Megteltek a Református Ótemplom padsorai szombaton, Dr. Rapcsák András egykori polgármester emlékére rendezett kóruskoncerten. Képekkel!
Ahol szárnyalhat a fantázia

Ahol szárnyalhat a fantázia

A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen

A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 

És ezt már olvasta?

Két újabb név a dicsőségtáblán
Két újabb név a dicsőségtáblán A sokéves hagyományt folytatva idén két újabb névvel - Kecskeméti László és Nagy Zsuzsa nevével - gazdagodott a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfala.
 
Fogyasztja egymást a képviselőtestület
Fogyasztja egymást a képviselőtestület Valószínű csak ideiglenesen két képviselői mandátum vált bizonytalanná. A kissé adok-kapok hangulatú eljáráshoz az önkormányzati  törvény adja a muníciót.
 
Vásárhelyi sportdíjak 2019
Vásárhelyi sportdíjak 2019 Hódmezővásárhely városvezetése kitüntette azokat a személyeket, akik 2019-ben bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. Teljes névsorral.
 
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.