GazdaságÚj beruházás munkahely megőrzéssel

2021. január 19., kedd
 
Új beruházás munkahely megőrzéssel

A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.

 

 

 

 

 

 

 

 

A koronavírus-járvány miatt szükséges adminisztratív intézkedések következtében keletkezett károk enyhítésére azonban Magyarország létrehozta ezt az új kompenzációs programot, amelynek célja, hogy ezek a károk megtérítésre kerülhessenek. A kompenzációs program keretein belül vissza nem térítendő készpénztámogatást igényelhettek azon vállalkozások, amelyek vállalták, hogy a magyar gazdaság újraindításában részt vállalnak.

 

A Villeroy & Boch egy német, szanitereket és porcelán termékeket gyártó vállalat, központja Mettlachban található. Magyarország elődjét, az Alföldi Porcelángyárat 1965-ben alapították az Hódmezővásárhelyen. A hazai piacon két márkát forgalmaz a prémium Villeroy & Boch-ot és a közismert, piacvezető Alföldit. A vállalat több mint 810 millió Ft értékű beruházást valósít meg, melynek célja a munkafolyamatok automatizálása, ezáltal a munkatársak fizikai terheltségének a csökkentése, részben pedig az egyre népszerűbbé váló új technológiájú WC gyártókapacitás növelése.

 

A tervezetten 2021 decemberében lezáruló 810 milliós projekt keretében két új mázolósorral és egy magasnyomású WC öntőgép telepítésével kívánja növelni a versenyképességét a vállalat.

A beruházás megvalósításához a cég sikeresen pályázott a Külgazdasági és Külügyminisztérium új kompenzációs programjára. A Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Nagyvállalati Támogatási Programon a vállalkozás a teljes beruházás 35%-át, 283.779.000 Ft támogatást nyert el.

 

A szanitergyárban megvalósuló beruházások célja részben a munkafolyamatok automatizálása, ezáltal a munkatársak fizikai terheltségének a csökkentése, részben pedig az egyre népszerűbbé váló új technológiájú WC kapacitás növelése.

 

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. közleménye kiemeli, hogy a cég vállalta, hogy a projekt lezárásáig fenntartja az induláskor meglévő létszámát, így a munkahelymegőrzés is kiemelt figyelmet kap a beruházások során.

A szerződést 2020 decemberében írták alá a felek, a jelenlegi helyzetre való tekintettel személyes találkozó nélkül. Az ünnepélyes bejelentésre január 18-án került sor a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

A Villeroy & Boch Magyarország elődjét, az Alföldi Porcelángyárat 1965-ben alapították az alföldi városban. Hazánk egyetlen szanitergyára közel 60 éve gyárt egészségügyi kerámiákat. A hazai piacon két márkát forgalmaz a prémium Villeroy & Boch-ot és a közismert, piacvezető Alföldit.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
A Holtág szerelmese

A Holtág szerelmese

Varga András vásárhelyi fotós évtizedek óta szenvedélyesen megörökíti a Tisza, a Mártélyi Holtág évszakait, ezúttal a téli pihenőjében is varázslatos tájat. Képekkel!
Még halálukban is összetartoznak

Még halálukban is összetartoznak

Vajon a sírban miért van egymás felé fordított fejjel a nő és a férfi? Szenzációs és nagyjelentőségű leletek Kopáncsnál. Nézze meg a feltárás képeit!

Segítenek a gyógynövények

Segítenek a gyógynövények

Lehetőség szerint kamillavirágzat teát és ne kamillateát vásároljunk és igyunk. A megfázást követő lábadozásban fontosak az erősítő, roboráló teák.
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.