GazdaságÚj beruházás munkahely megőrzéssel

2021. január 19., kedd
 
Új beruházás munkahely megőrzéssel

A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.

 

 

 

 

 

 

 

 

A koronavírus-járvány miatt szükséges adminisztratív intézkedések következtében keletkezett károk enyhítésére azonban Magyarország létrehozta ezt az új kompenzációs programot, amelynek célja, hogy ezek a károk megtérítésre kerülhessenek. A kompenzációs program keretein belül vissza nem térítendő készpénztámogatást igényelhettek azon vállalkozások, amelyek vállalták, hogy a magyar gazdaság újraindításában részt vállalnak.

 

A Villeroy & Boch egy német, szanitereket és porcelán termékeket gyártó vállalat, központja Mettlachban található. Magyarország elődjét, az Alföldi Porcelángyárat 1965-ben alapították az Hódmezővásárhelyen. A hazai piacon két márkát forgalmaz a prémium Villeroy & Boch-ot és a közismert, piacvezető Alföldit. A vállalat több mint 810 millió Ft értékű beruházást valósít meg, melynek célja a munkafolyamatok automatizálása, ezáltal a munkatársak fizikai terheltségének a csökkentése, részben pedig az egyre népszerűbbé váló új technológiájú WC gyártókapacitás növelése.

 

A tervezetten 2021 decemberében lezáruló 810 milliós projekt keretében két új mázolósorral és egy magasnyomású WC öntőgép telepítésével kívánja növelni a versenyképességét a vállalat.

A beruházás megvalósításához a cég sikeresen pályázott a Külgazdasági és Külügyminisztérium új kompenzációs programjára. A Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Nagyvállalati Támogatási Programon a vállalkozás a teljes beruházás 35%-át, 283.779.000 Ft támogatást nyert el.

 

A szanitergyárban megvalósuló beruházások célja részben a munkafolyamatok automatizálása, ezáltal a munkatársak fizikai terheltségének a csökkentése, részben pedig az egyre népszerűbbé váló új technológiájú WC kapacitás növelése.

 

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. közleménye kiemeli, hogy a cég vállalta, hogy a projekt lezárásáig fenntartja az induláskor meglévő létszámát, így a munkahelymegőrzés is kiemelt figyelmet kap a beruházások során.

A szerződést 2020 decemberében írták alá a felek, a jelenlegi helyzetre való tekintettel személyes találkozó nélkül. Az ünnepélyes bejelentésre január 18-án került sor a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

A Villeroy & Boch Magyarország elődjét, az Alföldi Porcelángyárat 1965-ben alapították az alföldi városban. Hazánk egyetlen szanitergyára közel 60 éve gyárt egészségügyi kerámiákat. A hazai piacon két márkát forgalmaz a prémium Villeroy & Boch-ot és a közismert, piacvezető Alföldit.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 18. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 18. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
A Holtág szerelmese

A Holtág szerelmese

Varga András vásárhelyi fotós évtizedek óta szenvedélyesen megörökíti a Tisza, a Mártélyi Holtág évszakait, ezúttal a téli pihenőjében is varázslatos tájat. Képekkel!
Még halálukban is összetartoznak

Még halálukban is összetartoznak

Vajon a sírban miért van egymás felé fordított fejjel a nő és a férfi? Szenzációs és nagyjelentőségű leletek Kopáncsnál. Nézze meg a feltárás képeit!

Segítenek a gyógynövények

Segítenek a gyógynövények

Lehetőség szerint kamillavirágzat teát és ne kamillateát vásároljunk és igyunk. A megfázást követő lábadozásban fontosak az erősítő, roboráló teák.
 

És ezt már olvasta?

Parádés játékkal verték a Békést
Parádés játékkal verték a Békést A végéhez közeledik az NB I/B Zöld csoportjának 2020/21-es szezonja. Előnybe került a Kosársuli a párharcban.
 
Tél utáni tragikus füstölgés
Tél utáni tragikus füstölgés Ez a tél sem volt kivétel. Arányaiban Hódmezővásárhely is hozzájárul ahhoz, hogy majdnem annyian halnak meg nálunk évente a légszennyezők miatt, mint Kínában.
 
Gólya fogta nyuszi
Gólya fogta nyuszi Eddig csak a béka, egér, pocok volt terítéken. Most egy különleges fotósorozat szerint egy gólya nyúlra is vadászik. Nincs happy end! Képekkel!
 
Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre
Álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész fogadta a látogatókat és tartott gondolatébresztő bemutatót Solo című egyéni kiállításán.
 
Május 4-től látogatható az Őszi tárlat
Május 4-től látogatható az Őszi tárlat Négy új időszaki kiállítás válik (végre) látogathatóvá május 4-étől Hódmezővásárhelyen, a koronavírus-járvány okozta korlátozások feloldását követően.
 
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
 
Hol vannak a fecskéink?
Hol vannak a fecskéink? Ezek a madarak is több száz kilométeres távolságból érzékelik a frontokat, és mivel idehaza még nem megfelelő az időjárás, letáboroztak.