SportTovábbra is veretlenek a hazai pályán

2023. február 11., szombat
 
Továbbra is veretlenek a hazai pályán

Továbbra is őrzi hazai veretlenségét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában: Vuk Pavlovic együttese.

 

 

 

 


Február 10-én este pontgazdag mérkőzésen múlta felül a Bonyhádot a Hódtói Sportcsarnokban, így már a negyedik helyen áll a tabellán.

 

Felemásan alakult az U20-as meccs: a vásárhelyiek ugyan végletekig kiélezett meccsen bravúros, 72-71-es győzelmet arattak a listavezető bonyhádiak ellen, így közel kerültek a bajnoki első helyhez is, az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendülő Balogh megsérült, és a felnőttmeccset is ki kellett hagynia.

 

Vuk Pavlovic ezúttal a kezdőcsapatban számolt a 2006-os születésű, az előző fordulóban bemutatkozó Kruzslicz Alexnek, aki a második percben rögtön meg is szerezte első pontjait a Zöld csoportban. Ugyan a tabella utolsó előtti helyén álló, két hónapja nyeretlen Bonyhád egy fokkal jobban indított, a Kosársuli hamar megmutatta, miért őrzi egyedüli csapatként a hazai veretlenségét a bajnokságban: előbb Kelemen, majd Borbáth szórt triplát, a feljavuló támadójáték pedig a nyitónegyed második felére jobb védekezéssel is társult. A különbség így folyamatosan nőtt, Pinnyey és Kelemen hármasa után nem sokkal pedig a tíz pontot is átlépte. 

 

A második negyedben igazi tűzijáték alakult ki a pályán, ami szép lassan triplapárbajjá fokozódott. Előbb a bonyhádiak Csizmadia és Géringer vezetésével hirtelen felzárkóztak, sőt, a 14. perc végén a vezetést is átvették (34-37), majd egy zsinórban hét triplát hozó periódus után (három itt, négy ott) újra a vásárhelyi csapat vette magához a kezdeményezést. Az egész meccsen remekül játszó Varga Ákos, Bálint, Kelemen, Borbáth négyes támadásban szintet váltott, 10-0-s rohamot produkált, így a nagyszünetre ismét tíz fölé növelte az előnyt (58-46 a félidőben).

 

A harmadik negyedben sem lassítottak a csapatok, sokszor rohanás jellemezte a meccset, gyors és intenzív támadásokkal. Varga Ákos és Pinnyey pontjai után már a húszat súrolta a különbség (65-46, 22. perc), majd Kékesi hármasaival bonyhádi percek következtek (67-56, 24. perc). Ebből a helyzetből Borbáth tudta kirángatni a Kosársulit, majd szerzett labdákkal és védőlepattanókkal kialakult az addigi legnagyobb vezetés is (Bálint büntetője után 82-62 a 29. percben).

 

A negyed végére viszont közelebb zárkózott a Bonyhád (85-72), majd hirtelen tíz ponton belül kerültek (Kékesi triplája után 85-76 a 33. percben). A helyenként elkényelmesedő Kosársuli a hajrát megelőzően, a 35. percben fújt ébresztőt: Bálint és Varga Ákos kosaraival jött egy 7-0-s széria, majd ugyan Pupp igyekezett ismét közelebb hozni a vendégeket, Bálint játékára nem volt ellenszerük. A vége pontgazdag, 102-92-es Kosársuli-siker: a csapat először lépte át a 100 pontot a szezonban, győzelmével pedig nemhogy pozitív mérlegbe fordult (9-8), hanem már a negyedik helyet foglalja el a tabellán. A meccs legeredményesebbje a 27 pontig, 12 lepattanóig és 7 asszisztig jutó Varga Ákos lett.

 

NB I/B Zöld csoport, 20. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - Atomerőmű KSE Bonyhád 102-92 (27-16, 31-30, 27-26, 17-20)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Kovács, Borgula, Farkas  

 

Kosársuli: Varga Á. 27/9, Borbáth 14/9, Kruzslicz 2, Bálint 24/9, Kelemen 20/9
Cserék: Pinnyey 7/3, Kass -, Karsai 3, Varga Z. 2, Knyur 3/3, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Bonyhád: Pupp 19/6, Heimann 10/6, Kékesi 14/12, Csizmadia 10, Baki 18
Cserék: Pavlik 5/3, Géringer 14/6, Tömösváry 2
Vezetőedző: Jan Pavlik

 

Vuk Pavlovic: "Fontos győzelmet arattunk, örülök, hogy továbbra is veretlenek vagyunk hazai pályán. A támadójátékunknak és a jó dobószázalékunknak köszönhetjük ezt a sikert, a védekezés nem volt az igazi, 92 pontot kaptunk, ez nagyon sok. Nem voltunk elég koncentráltak, sokszor fegyelmezetlenek voltunk, nem sikerült végrehajtani a védekezési szabályainkat, a védőlepattanókat nem úgy szedtük le, ahogy kellett volna, engedtük játszani a Bonyhádot. Teher nélkül játszottak, kevesen jöttek el, talán mi is azt gondoltuk, hogy feltett kezekkel fognak játszani és nem fognak küzdeni-hajtani, belőlünk ez egy kicsit stresszesebb játékot váltott ki. Talán jó, hogy ez a mérkőzés most jött el, tanulni kell ebből, ki fogjuk elemezni és bízom benne, hogy magabiztosabban tudjuk hozni az olyan meccseket, ahol ilyen jól támadunk. További sok sikert kívánok a Bonyhádnak!"

Jan Pavlík: "Természetesen gratulálok a Vásárhelynek, megérdemelten nyertek. Nálunk nagyon sok fiatal játszik, és ha engedjük egy ilyen lassan játszó csapatnak az ő játékukat, akkor valami baj van. Ezen kell dolgozni: a 16-17 éves fiatalok ne szokjanak meg lassú tempót, mert a jövőre nézve nem lesz jó nekik. Az ellenfélnek nagyon sokat segített a helyzetünk, hét emberrel tudtuk kezdeni a meccset, majd Tömösváry Máté is beállt, akinek privát élete van - az ilyenről azért kell beszélni, mert amit mutattunk itt, annak abszolút nincs értelme, hiszen a hétből hárman 25-30 percet játszottak az U20-as meccsen is. Edzünk, ahogy edzünk, de ezeken is kell gondolkoznunk. Egy-két szituáció miatt hasznos volt ez a meccs, de nagyjából nincs értelme így ezt csinálni, sokkal jobb lenne, ha teljes csapattal tudnánk edzeni és játszani. Még egyszer gratulálok a Vásárhelynek, nagy élmény volt látni, hogy mennyi gyerek kosarazott a pályán a nagyszünetben, példát lehetne venni róluk!"

 

Folytatás jövő pénteken, ismét hazai környezetben a Tiszaújváros ellen.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Diplomát vettek át a Mezőgazdasági Kar végzősei

Diplomát vettek át a Mezőgazdasági Kar végzősei

Az ünnepségen 113 végzős, köztük kilenc országból érkezett hallgató vehette át diplomáját. Hagyományosan az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak.
A második alpolgármester is lemondott

A második alpolgármester is lemondott

Bejelentette lemondását Kis Andrea alpolgármester, személyeskedések, vádaskodások eredményeként. Igaz, tavaly április óta csak névleges volt a tisztsége.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 17. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Most fokozottabb figyelmet kíván az arcbőr

Most fokozottabb figyelmet kíván az arcbőr

A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. Az arc bőrének ápolásához néhány tanáccsal nyújtunk segítséget.

 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.