BulvárTöbbé már nem szemetelnek

2016. május 30., hétfő
 
Többé már nem szemetelnek

A napokban megjelent egyes híradások szerint nemrég kiköltöztették a migráns fiatalkorúakat a Béla Cigány utcai befogadóállomásról.

 

 

Fotó: VH

 

 

A Vásárhelyi Hírek megtudta, nem mostanában, hanem már közel két hónapja átszállították a kiskorú migráns fiatalokat Fótra és április elseje óta magyar családoktól valamilyen szociális okból kiemelt 15 fiú és egy lány lakik az otthonban. Nagy részük naponta Szegedre jár iskolába.

Többen is lesznek majd, de jelenleg ennyien jöttek a csendes hódmezővásárhelyi utcában található otthonba.

Nagyjából azonban csak 18 fős kapacitás van a háromszintes házban. A földszinten két szoba található, melyekhez egy vizesblokk tartozik. A középső szinten egy légtérben van a konyha, az ebédlő és egy nagy nappali, valamint két iroda és vizesblokk. A beépített tetőtérben három szoba található egy vizesblokkal. A háznak nagy belső udvara is van.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, Hódmezővásárhely közgyűlése február 3-án döntött arról, hogy támogatja a kormányt az uniós betelepítési kvótával kapcsolatos döntéseiben. Az ülésen felszólalt Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő azt javasolta, a közgyűlés nyilatkozzon arról, hogy a város egyetlen menekültet sem akar befogadni. Hozzátette: „nulladik lépésként" kérelmezni kell a Belügyminisztériumban, hogy a Béla cigány utcai, kiskorú menekülteket gondozó otthont helyezzék el Vásárhelyről. Egy hónappal később négy település - Algyő, Hódmezővásárhely, Makó és Maroslele - fordult a belügyminiszterhez, azzal a kéréssel, hogy szüntessék meg vagy tegyék zárttá a nagyfai befogadóállomást. A kérést azt tette sürgetővé, hogy két olyan eset is előfordult, amikor a táborból kijáró fiatal férfiak a buszon lányokat inzultáltak. Hódmezővásárhelyen, az első lakók -  2013 tavasza óta - érkezése óta sem ilyen sem másféle inzultus nem fordult elő. Legfeljebb az utcai fákról szedték le a gyümölcsöt, de voltak helyi lakosok, akik szerint szemeteltek az utcán.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Füstbe megy az egészség

Füstbe megy az egészség

Tudta? A dohányzóknak ugyanakkora esélyük van szemük világának elvesztésére, mint a tüdőrák kialakulására. Május 31-én volt a Nemdohányzók Világnapja.
Nagyanyjára is rátámadt

Nagyanyjára is rátámadt

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a helybeli férfinak aki anyjára és nagyanyjára támadt rá május 25-én.
Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Marseille-ben június 18-án az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR) díjazta a 2023-as kampány legkiemelkedőbb akcióit.

BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán

BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán

Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.