BulvárTöbbé már nem szemetelnek

2016. május 30., hétfő
 
Többé már nem szemetelnek

A napokban megjelent egyes híradások szerint nemrég kiköltöztették a migráns fiatalkorúakat a Béla Cigány utcai befogadóállomásról.

 

 

Fotó: VH

 

 

A Vásárhelyi Hírek megtudta, nem mostanában, hanem már közel két hónapja átszállították a kiskorú migráns fiatalokat Fótra és április elseje óta magyar családoktól valamilyen szociális okból kiemelt 15 fiú és egy lány lakik az otthonban. Nagy részük naponta Szegedre jár iskolába.

Többen is lesznek majd, de jelenleg ennyien jöttek a csendes hódmezővásárhelyi utcában található otthonba.

Nagyjából azonban csak 18 fős kapacitás van a háromszintes házban. A földszinten két szoba található, melyekhez egy vizesblokk tartozik. A középső szinten egy légtérben van a konyha, az ebédlő és egy nagy nappali, valamint két iroda és vizesblokk. A beépített tetőtérben három szoba található egy vizesblokkal. A háznak nagy belső udvara is van.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, Hódmezővásárhely közgyűlése február 3-án döntött arról, hogy támogatja a kormányt az uniós betelepítési kvótával kapcsolatos döntéseiben. Az ülésen felszólalt Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő azt javasolta, a közgyűlés nyilatkozzon arról, hogy a város egyetlen menekültet sem akar befogadni. Hozzátette: „nulladik lépésként" kérelmezni kell a Belügyminisztériumban, hogy a Béla cigány utcai, kiskorú menekülteket gondozó otthont helyezzék el Vásárhelyről. Egy hónappal később négy település - Algyő, Hódmezővásárhely, Makó és Maroslele - fordult a belügyminiszterhez, azzal a kéréssel, hogy szüntessék meg vagy tegyék zárttá a nagyfai befogadóállomást. A kérést azt tette sürgetővé, hogy két olyan eset is előfordult, amikor a táborból kijáró fiatal férfiak a buszon lányokat inzultáltak. Hódmezővásárhelyen, az első lakók -  2013 tavasza óta - érkezése óta sem ilyen sem másféle inzultus nem fordult elő. Legfeljebb az utcai fákról szedték le a gyümölcsöt, de voltak helyi lakosok, akik szerint szemeteltek az utcán.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Füstbe megy az egészség

Füstbe megy az egészség

Tudta? A dohányzóknak ugyanakkora esélyük van szemük világának elvesztésére, mint a tüdőrák kialakulására. Május 31-én volt a Nemdohányzók Világnapja.
Nagyanyjára is rátámadt

Nagyanyjára is rátámadt

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a helybeli férfinak aki anyjára és nagyanyjára támadt rá május 25-én.
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.