GazdaságJelentős fejlesztés előtt a vásárhelyi kórház

2021. március 22., hétfő
 
Jelentős fejlesztés előtt a vásárhelyi kórház

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézményében, a lakosság által továbbra is régi kedvelt nevén, az Erzsébet Kórházban 1100 négyzetméteres hasznos tér épült. Ennek 2016 február 19-én volt az átadása.

 

(A látványterv képen az épület Hunyadi utca felőli oldala)

 

 

 


A többszintes épület első két szintjén kapott helyet a járóbeteg szakrendelő. A vásárhelyieket leginkább érdeklő, az évek óta sok kellemetlenség forrása a Zrínyi utcai labor azóta már az új épület földszintjén fogadja korszerű körülmények között a laborvizsgálatra érkezőket.

A Vásárhelyi Hírekben többször is beszámoltunk arról, hogy a tervek szerint a jelenleginél többszintesre tervezték az új épületet.

 

Dr. Kallai Árpád igazgató, március 22-én délután, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy folytatódnak az eredeti terveknek megfelelő építkezések.

 

A járóbeteg rendelő épületére két szintet építenek, amelyben a belgyógyászat és a gyermekgyógyászat kap helyet. A két osztály átköltözésével profilváltozás nem történik, a meglévő tevékenységek költöznek át az új korszerű épületrészbe.

 

A II. emeleten lévő belgyógyászaton 6 darab 3 ágyas, 2 darab 4 ágyas szubintenzív, 3 darab 2 ágyas elkülönítésre alkalmas, 1 darab 1 ágyas és 1 darab 2 ágyas kórterem kerül kialakításra, minden kórterem külön fürdőszobával felszerelve. Ezen kívül vizsgáló helyiségek, nővérdolgozó, konzultációs szoba és egyéb kiszolgáló és szociális helyiségek kapnak helyet a szinten. Ezen az emeleten kerül összeköttetésre az „A” épülettel a belgyógyászat, a büfé felett még egy emelettel bővített „sóhajok hídja” által.

 

A III. emeleti gyermekosztályon 2 darab 4 ágyas, 4 darab 3 ágyas, 1 darab 2 ágyas gyermek kórtermek, 2 darab 4 ágyas csecsemő és 1 darab 4 inkubátorral felszerelt újszülött kórterem épül. Minden kórterem fürdőszobával ellátott és egy szülő bent alvását is lehetővé tevő szoba szolgálja majd a komfortot. Ezen kívül a csecsemőkkel és újszülöttekkel bent tartózkodó szülőnek egy anyaszoba kerül biztosításra egy négyágyas szobában, külön fürdőszobával építve. Itt is vizsgáló szobák, szoptatós szoba, tejkonyha, nővérpult, nővér szoba, ügyintézési helyiségek és orvosi szobák kapnak helyet. Az osztály sajátosságát követve játszószoba is rendelkezésére áll majd a gyermekeknek.

 

A járóbeteg rendelő bejárata az udvar felől is teljesen megújul, egy kényelmesebb és célszerűbb akadálymentes bejárat által.

A munkaterület átadás megtörtént, a kivitelező felvonult, ennek látható jeleként jelenleg az állványozás és külső előkészítő munkák folynak. A tetőtérben megkezdődik hamarosan a munka.

 

Mivel az építés működő házon fog megvalósulni, szakaszos lezárásokkal, nagy türelmet és megértést kérnek mind a dolgozóktól, mind a lakosoktól.

A kényelmetlenségek után viszont korszerű belgyógyászati- és gyermekrészleggel bővül az intézményünk, bízunk benne, hogy a betegek és a dolgozók megelégedésére – jelentette ki Kallai Árpád.

 

Az építési beruházás átadásának várható ideje 2022. március 31., a birtokba vételé várhatóan 2022 nyara.

 

Nézze meg a 2016-os cikkünk Galériájában a fotókat a régi szakrendelőről. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Víz világnapja - optimizmus nélkül

A Víz világnapja - optimizmus nélkül

Egy megdöbbentő számadat: egy farmernadrág elkészítéséhez, a hozzávaló gyapot termesztését is beleértve 11 ezer liter vízre van szükség.
Megérkezett a 002-es is

Megérkezett a 002-es is

Megérkezett Szentesre a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő második vasút-villamos. A harmadik tram-train érkezése tavasszal várható.
Kitüntették Eifert Jánost

Kitüntették Eifert Jánost

Balogh Rudolf - díjban részesült a most 78 éves vásárhelyi származású fotóművész.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 
Kétszeresen nehéz meccs volt
Kétszeresen nehéz meccs volt Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.
 
Öt gólos siker a Körösladány ellen
Öt gólos siker a Körösladány ellen Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
 
470 vásárhelyi mártír
470 vásárhelyi mártír Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
 
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC Habár a HFC-nek kevesebb lehetősége volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.
 
A hallás öröme
A hallás öröme Rendszeresen visszakérdez? Az átlagosnál hangosabban beszél, sokszor kiabál? Akkor lehet, hogy Ön is halláscsökkenéssel, ismertebb nevén nagyothallással küzd.
 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.