SportNem jött össze a győzelem

2021. március 25., csütörtök
 
Nem jött össze a győzelem

Szerdán pótolta a Vác elleni, korábban elhalasztott NB III-as labdarúgó meccsét a Hódmezővásárhelyi FC.

 

 

 

 

 

 

 

Mint ismeretes a váciak kérték a 24. fordulóban a találkozó elhalasztását, miután több játékosuk és Csank János vezetőedző is pozitív koronavírus-tesztet produkált. A HFC pedig a fair play jegyében belement a halasztásba. Szerencsére március 24-én már a váci játékosok javarésze meggyógyult és Csank János is ott ülhetett a kispadon.

A találkozó első felvonása igazán komoly lehetőséget egyik oldalon sem hozott. Javarészt mezőnyben folyt a játék, egy-egy pontrúgás volt mindkét oldalon, amely veszélyt rejthetett volna magában, de ebben a felvonásban nem voltak elég élesek a csapatok, 0-0-nál jöhetett a szünet.

 

A fordulás utáni játékrész pocsékul kezdődött a Vásárhely számára. A 47. percben Szalánszki révén vezetést szerzett a Vác, egy szabadrúgást követően Weszelovszky csak kiütni tudta a játékszert, amire Szalánszki csapott le és rögvest kapura lőtt, Weszelovszky ugyan bele tudott érni a labdába, védenie azonban már nem sikerült. Ráadásul alig 5 perccel később Sóron is betalált, nehéz helyzetbe kerültek a kék-sárgák, pláne, hogy az 55. percben Gyürkit is cserélni kellett sérülés miatt.

 

Az utolsó félórára viszont úgy tűnt felélénkült a vásárhelyiek játéka. Orovecz végezhetett el jó helyről szabadrúgást, amit szögletre mentettek a hazai védők, majd a sarokrúgás után is tisztázniuk kellett. Néhány minutummal később már Forró próbálkozott lövéssel, a 67. percben pedig Bata révén összejött a szépítés, sikerült elfektetni a kapust és a hálóba lőnie.

 

A 71. percben Váradi szabadrúgásból veszélyeztetett, majd a 75. percben már az egyenlítésért támadhatott a Vásárhely. Molnárnak azonban nem sikerült túljutnia a váci kapuson, a kezei közé lőtte a meccs egyik legnagyobb vásárhelyi lehetőségét. Jött is a feketeleves, hiszen a gyors ellentámadásból Magos gólt szerzett a túloldalon. A találat véleményes volt, úgy tűnt, hogy talán még a gólvonalról sikerült mentenünk, ám a játékvezető bent látta a labdát és jogosnak ítélte a gólt.

 

Az utolsó 10 percben akadtak még vásárhelyi lehetőségek, Tapiska és Molnár is veszélyeztetett, ám újabb gólt nem sikerült szerezni. 3-1 lett a vége.

 

NB III Közép csoport, 24. forduló

Vác FC – Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (0-0)

 

HFC: Weszelovszky, Zahorán, Huszár, Gyürki, Váradi, Bata, Orosz, Katona, Forró, Tapiska, Rau
Csere: Kandó, Tóth, Kemény, Gyüre, Orovecz, Molnár, Mezei, Ludánszki, Győrfi, Bojtos
Vezetőedző: Kandó Róbert

Vásárhelyi gólszerző: Bata
Piros lap: Kandó

 

Nyilatkozat: „Hatvan percet átaludtunk a mérkőzésből. 2-0 után kezdtünk el úgy játszani, ahogy kellett volna egész mérkőzésen. 2-1-nél mérkőzés labdát rontottunk el, az ellentámadásból pedig gólt kaptunk. A Szekszárd ellen mindenképpen nyernünk kell.”

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Nőket futtató vásárhelyi családot fogtak el

Nőket futtató vásárhelyi családot fogtak el

Nőket, köztük egy kiskorú lányt prostitúcióra kényszerítő család három tagja ellen indult eljárás. Több millió forint értékben aranyékszert, készpénzt foglaltak le.
A Víz világnapja - optimizmus nélkül

A Víz világnapja - optimizmus nélkül

Egy megdöbbentő számadat: egy farmernadrág elkészítéséhez, a hozzávaló gyapot termesztését is beleértve 11 ezer liter vízre van szükség.
Jelentős fejlesztés előtt a vásárhelyi kórház

Jelentős fejlesztés előtt a vásárhelyi kórház

A járóbeteg rendelő épületére két szintet építenek, amelyben a belgyógyászat és a gyermekgyógyászat kap helyet. Itt vannak a részletes tervek!
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 
Kétszeresen nehéz meccs volt
Kétszeresen nehéz meccs volt Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.
 
Öt gólos siker a Körösladány ellen
Öt gólos siker a Körösladány ellen Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
 
470 vásárhelyi mártír
470 vásárhelyi mártír Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
 
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC Habár a HFC-nek kevesebb lehetősége volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.
 
A hallás öröme
A hallás öröme Rendszeresen visszakérdez? Az átlagosnál hangosabban beszél, sokszor kiabál? Akkor lehet, hogy Ön is halláscsökkenéssel, ismertebb nevén nagyothallással küzd.
 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.