SportSzínpadon a taekwondo esszenciája

2017. december 19., kedd
 

Az áldozatos, több héten át tartó kemény munka meghozta gyümölcsét, nagy sikert aratott, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület évadzáró, jótékonysági bemutatója. A lendületes, show elemekkel tarkított előadást hatalmas tapssal jutalmazta a közönség.

 

 

 

 


Az óvodás korosztály, a taekwondo alapjait, míg a nagyobbak a különböző, küzdelmi és extrém taekwondo technikákat prezentáltak. A show elemekkel vegyített előadás egy másik világba röpítette a nézőket. A törések és önvédelmi technikák mellett, lufik is durrantak, sőt a legifjabb tanítvány a fekete öves mestereket is „legyőzte”.

Jelképesen még az idei esztendőt is elbúcsúztatták a sportolók, hiszen az egyik záró számban még konfetti is repült a közönség felé. Természetesen ezt is taekwondos stílusban, amikor teniszlabdákat rúgtak szét egy-egy hátraszaltóval.

Az idei bemutatót színesítette Prém Szabolcs kiállítása is. Kávéval festett képei közül többet a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE sportolói ihlettek.

 

Máté Gergő mester beszámolója szerint egy nehéz felkészülésen van túl az egyesület, hiszen idén teljesen új mozdulatsorokat is bemutattak a tanítványok. „Az idei évben kevesebb idő és lehetőség állt a gyerekek rendelkezésére, ezért tömbösített edzéseket tartottunk. Nehéz volt a felkészülés, hiszen most az extrém taekwondo elemeit is beleépítettük a műsorba.

Máté Zsolt, a koreográfiák megálmodója, a számos Koreában töltött alkalommal igyekezett elsajátítani az extrém taekwondo elemeit.

"Az itthoni sportolók érdeklődéssel fogadták az új gyakorlatokat. A legkisebbektől a felnőttekig, mindenki hatalmas kitartással és fegyelemmel végezte a rá kiszabott feladatot. Az első visszajelzések alapján nagy sikert értünk el, és reméljük, jövőre is hasonlókép és még több új gyakorlatokkal nyűgözhetjük le a közönséget."

Máté József, Máté Zsolt és Máté Gergő mesterek munkáját a fekete öves tanítványok is igyekeztek segíteni. Több, alsóbb öves gyakorlatot ők tanítottak be.

A rendezvényen, kitüntetést is kaptak azok a tanítványok, akik korosztályukban az éremtábla legelső helyén álltak: Tomaskovity Zoé, Lévai Levente, Maczelka Vivien, Acsai Richárd, Fejes Boglárka és Kucsera Milán. 

 

A 2017-es évet lezárta az egyesület. Az ünnepek után újult erővel folytatják a munkát, hiszen céljuk az idei eredményeket is túlszárnyalni és minél több lehetőséget megragadni, hogy koreai mesterektől tanuljanak.

 
 
VH-Máté Gergő
 

Olvassa el ezt is!

Mezőváriban átadták az új óvodát

Mezőváriban átadták az új óvodát

Hódmezővásárhely és a magyar kormány korszerű 100 személyes óvodával gazdagította a kárpátaljai református egyházat és a nagyrészt magyarajkú falu lakosait
Diadallal akarnak búcsúzni az óévtől

Diadallal akarnak búcsúzni az óévtől

Idén utoljára lép pályára a Vásárhelyi Kosársuli csapata. A kék-sárgák december 20-án,szerdán a PVSK-Kronosz Kiadó együttesét fogadják.

Január 6. Vízkereszt

Január 6. Vízkereszt

A vízkereszti népszokásokból mára jobbára csak annyi maradt meg, hogy ekkor szedik le a karácsonyfát. Pedig már a 3. századtól különleges jelentőséggel bír.
Báli szezon Vásárhelyen 2020-ban

Báli szezon Vásárhelyen 2020-ban

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.