Kultúra, oktatásSzél szárnyán együtt egymásért

2015. május 19., kedd
 

Vásárhelyen - mint ahogy a neve is mutatja - a Szél utca, illetve a Szél utcai játszótér a legjobb hely a városban, hogy a szél szárnyán sárkányt eregessenek.

 

 

 

 

A Varga Tamás Általános iskola tanárai és diákjai, idén is, most már a kilencedik alkalommal bizonyították be, hogy - mint képeinken is látható - a papírsárkányok is kedvelik a helyet.

 

Horváth Tímea szerint a Sárkánynap minden évben jó alkalom arra, hogy a gyermekek, szülők, pedagógusok közösen töltsenek el egy kellemes délelőttöt a tavaszi napsütésben, ahol a generációk közös játéka és öröme még jobban összekovácsolja az iskola közösségét, erősíti az 'együtt-egymásért' szellem kialakítását.

A játékba az óvodásokat - vagyis a szeptembertől első osztályosokat - is bevonták, hogy ismerkedhessenek leendő tanító nénijükkel, iskolatársaikkal.

 

A nap folyamán volt játékos „rókavadászat”, majd az alsó és felső tagozatosok kilenc állomáson osztályonkénti ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat.

A rendezvény legszínesebb és legérdekesebb játékait, a papírsárkányokat a diákok otthon, vagy technika órán, szabadfoglalkozáson készítették el.

 

Olvassa el ezt is!

Az ötödik helyen fejezte be a HLKC

Az ötödik helyen fejezte be a HLKC

A HLKC Felnőtt és junior csapat sikeresen, kettős győzelemmel búcsúzott az NBII Dél-Kelet csoport női kézilabda bajnokságtól.
Amerikai cirkuszi show Vásárhelyen

Amerikai cirkuszi show Vásárhelyen

Május utolsó napjaiban igazi amerikai cirkuszi show hangulatát hozza el Hódmezővásárhelyre a Circus Last Vegas. A show képeivel!
Idén még többen jöttek

Idén még többen jöttek

Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.