Kultúra, oktatásSzél szárnyán együtt egymásért

2015. május 19., kedd
 

Vásárhelyen - mint ahogy a neve is mutatja - a Szél utca, illetve a Szél utcai játszótér a legjobb hely a városban, hogy a szél szárnyán sárkányt eregessenek.

 

 

 

 

A Varga Tamás Általános iskola tanárai és diákjai, idén is, most már a kilencedik alkalommal bizonyították be, hogy - mint képeinken is látható - a papírsárkányok is kedvelik a helyet.

 

Horváth Tímea szerint a Sárkánynap minden évben jó alkalom arra, hogy a gyermekek, szülők, pedagógusok közösen töltsenek el egy kellemes délelőttöt a tavaszi napsütésben, ahol a generációk közös játéka és öröme még jobban összekovácsolja az iskola közösségét, erősíti az 'együtt-egymásért' szellem kialakítását.

A játékba az óvodásokat - vagyis a szeptembertől első osztályosokat - is bevonták, hogy ismerkedhessenek leendő tanító nénijükkel, iskolatársaikkal.

 

A nap folyamán volt játékos „rókavadászat”, majd az alsó és felső tagozatosok kilenc állomáson osztályonkénti ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat.

A rendezvény legszínesebb és legérdekesebb játékait, a papírsárkányokat a diákok otthon, vagy technika órán, szabadfoglalkozáson készítették el.

 

Olvassa el ezt is!

Az ötödik helyen fejezte be a HLKC

Az ötödik helyen fejezte be a HLKC

A HLKC Felnőtt és junior csapat sikeresen, kettős győzelemmel búcsúzott az NBII Dél-Kelet csoport női kézilabda bajnokságtól.
Amerikai cirkuszi show Vásárhelyen

Amerikai cirkuszi show Vásárhelyen

Május utolsó napjaiban igazi amerikai cirkuszi show hangulatát hozza el Hódmezővásárhelyre a Circus Last Vegas. A show képeivel!
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást

A közgyűlés elfogadta a zárszámadást

Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
Már csak egy meccs van az 5. helyért

Már csak egy meccs van az 5. helyért

Az NB I/B Zöld csoportjának 5. helyéért Győr ellen játszotta utolsó hazai mérkőzését a 2023/24-es szezonban a Vásárhelyi Kosársuli.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Magyar Péter Vásárhelyen
Magyar Péter Vásárhelyen Május 20-án országjáró körútja során Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt mondott beszédet.