Kultúra, oktatásSzabó Klára Petra minitárlata Angliában

2013. május 30., csütörtök
 

A napokban zárt be Budapesten a Műcsarnokban a Derkovits- Most című nagyszabású kiállítás. A kortárs művészek többféle vizuális kísérletezéseit, sajátos kifejezésformákat felvonultató tárlaton, három-három alkotásával részt vett a sikeres hódmezővásárhelyi képzőművész házaspár, Szabó Klára Petra és Szvet Tamás is.

 

 

 

 

Szabó Klára Petra az elmúlt félévben Észtországban, majd Japánban alkothatott egy rezidencia program keretén belül. Majd egy újabb nyertes pályázat eredményeként a március végétől az angliai Norwich-be utazott, ahol júniusig lehetősége van az alkotásra és a találkozásra az angliai kortárs képzőművészet reprezentánsaival. Az elmúlt héten a patinás brit kisváros Yallops nevű galériájában Indigó címmel, a kint készült akvarell képeiből rendeztek kiállítást.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Szabó Klára Petra alkotásai és élményei a Tornyai-múzeumban

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Támogatják az átállást a digitális tévézésre

Támogatják az átállást a digitális tévézésre

Hódmezővásárhely és környéke a digitális átállás első ütemébe esik. Időszerű megtenni a szükséges lépéseket, hogy augusztus elsejétől is lehessen otthon tévézni.
Nagybányán a vásárhelyi krónikás festő

Nagybányán a vásárhelyi krónikás festő

31 mű utazik a napokban Nagybányára. A 2007-be elhunyt festőművész, Fodor József tájképeiből, csendéleteiből,  jellegzetes látásmódját tükröző képekből nyílik kiállítása a hétvégén.   
Látogatási tilalom az összes kórházban

Látogatási tilalom az összes kórházban

Szeptember 8-tól az összes fekvőbeteg intézményre vonatkozik. Vásárhely valamennyi háziorvosi körzetében lehetséges 3-4 fertőzött.
Régészeti pillanatképek

Régészeti pillanatképek

Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
 
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.