Kultúra, oktatásSzabó Klára Petra minitárlata Angliában

2013. május 30., csütörtök
 

A napokban zárt be Budapesten a Műcsarnokban a Derkovits- Most című nagyszabású kiállítás. A kortárs művészek többféle vizuális kísérletezéseit, sajátos kifejezésformákat felvonultató tárlaton, három-három alkotásával részt vett a sikeres hódmezővásárhelyi képzőművész házaspár, Szabó Klára Petra és Szvet Tamás is.

 

 

 

 

Szabó Klára Petra az elmúlt félévben Észtországban, majd Japánban alkothatott egy rezidencia program keretén belül. Majd egy újabb nyertes pályázat eredményeként a március végétől az angliai Norwich-be utazott, ahol júniusig lehetősége van az alkotásra és a találkozásra az angliai kortárs képzőművészet reprezentánsaival. Az elmúlt héten a patinás brit kisváros Yallops nevű galériájában Indigó címmel, a kint készült akvarell képeiből rendeztek kiállítást.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Szabó Klára Petra alkotásai és élményei a Tornyai-múzeumban

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Támogatják az átállást a digitális tévézésre

Támogatják az átállást a digitális tévézésre

Hódmezővásárhely és környéke a digitális átállás első ütemébe esik. Időszerű megtenni a szükséges lépéseket, hogy augusztus elsejétől is lehessen otthon tévézni.
Nagybányán a vásárhelyi krónikás festő

Nagybányán a vásárhelyi krónikás festő

31 mű utazik a napokban Nagybányára. A 2007-be elhunyt festőművész, Fodor József tájképeiből, csendéleteiből,  jellegzetes látásmódját tükröző képekből nyílik kiállítása a hétvégén.   
Tucatot meghaladó új lelőhely Vásárhely környékén

Tucatot meghaladó új lelőhely Vásárhely környékén

Már készül az a márciusban nyíló, időszaki régészeti kiállítás, amely az elmúlt fél évtizedben Vásárhelyen és környékén végzett feltárások eredményeit mutatja be.
Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

Bemutatták a Tornyai János Múzeum Évkönyvét

A kötetben a múzeum legújabb kutatási eredményei olvashatók a régészet, a néprajz, a történelem és a művészettörténet területéről. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon
Helyzetkomikumok sora a színpadon Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
 
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
 
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 
Egy színes egyetem színes programsorozata
Egy színes egyetem színes programsorozata Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen A házasság hetéhez kapcsolódó programsorozatban A páros életről való boldogságról címmel tartottak előadást a Németh László Városi Könyvtárban.