SportSportpálya fejlesztések kezdődtek Vásárhelyen

2019. szeptember 26., csütörtök
 
Sportpálya fejlesztések kezdődtek Vásárhelyen

Befejezéséhez közeledik a 238 négyzetméteres népkerti kosárlabdapálya. A régi, tönkrement gumilapok helyett az új pálya összekapcsolódó, magas teherbírású elemekből készült.

 

 

 

 

 

 

A Sport Court PowerGame kültéri sportburkolat az összes hasonló pályaborítás közül egyedüliként kapta meg a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség szakmai jóváhagyását.

Érdekességként: a gyártó ajánlása szerint a nemzetközileg elfogadott SportCourt rendszer átalakítható, ugyanaz a talaj használható kosárlabda pályaként, vagy röplabda, kézilabda vagy esetleg tollaslabda pályaként, mikor milyen sportágaknak ad otthont a pálya

A felület vízáteresztő, speciális kialakítása kíméli az ízületeket. Helyes, rendeltetésszerű használat mellett az élettartama szinte korlátlan.

A felújítást a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, illetve a Megyei Jogú Városok Szövetsége finanszírozta.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk négy óvodában épül műfüves, négy évszakban használható focipálya. A 80 milliós költséget szinte teljes egészében a Magyar Labdarúgó Szövetség fedezi. A pályák 14×26 méteresek lesznek.

 

Az Oldalkosár utcai óvoda pályájának építését a Tájház melletti (a már munkaterületként körbekerített) részen a napokban el is kezdik, a Magvető utcában már szintén elkezdődtek a földmunkák, hamarosan az Oldalkosár, majd a Klauzál és a Pálffy utcai intézmény következik.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Időmorzsák

Időmorzsák

Új sorozatunkban Hódmezővásárhely félévszázaddal ezelőtti apró történéseiből szemezgetünk. Lesz ki rácsodálkozik, lesz aki emlékszik szűkebb pátriája régi híreire.
Kávé Világnapja a BFMK-ban kiállítással, kóstolóval

Kávé Világnapja a BFMK-ban kiállítással, kóstolóval

Kávé és a művészet találkozik egymással. A vásárhelyi Prém Szabolcs kávéval készült képei mellett, Molnár Bence barista jóvoltából kávékülönlegességek kóstolhatók. 
Karanténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

Karanténban vannak a vásárhelyi egyetemi hallgatók

A Mezőgazdasági Karon tanuló kínai hallgatók két csoportban érkeztek vissza. A Szegedi Tudományegyetem, a kötelező protokollnak megfelelően intézkedett.
Érdeméremmel ismerték el Vincze Gábor munkásságát

Érdeméremmel ismerték el Vincze Gábor munkásságát

A Rendvédelem-történeti Társaság a történész több éve folyó kutatómunkáját ismerte el az érdemérem odaítélésével.
 

És ezt már olvasta?

Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.