Kék hírekHitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

2022. november 30., szerda
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.

 

 

 

 

 

 

Lassan kezdenek a facebook használók rájönni, hogy az ingyen faház, lakóautó, szuperolcsó haztartási eszköz soha nincs ingyen. Jobb esetben vagy az adatainkra, elérhetőségünkre vadásznak, rosszabb esetben olyan linkre akarnak terelni, ami vírust eredményezhet. A legrosszabb viszont ha gyors kölcsönökről szóló hirdetésekkel csapják be a naív internetezőket.

Az elmúlt hetekben volt, aki több mint 300 ezer forintot fizetett ügyintézési díjra, de a hitelt nem kapta meg. A rendőrség kéri, hogy mindenki legyen óvatos a vonzónak tűnő ajánlatokkal!

Egy nő az egyik közösségi oldal üzenetküldő alkalmazásán látott egy gyors kölcsönt ígérő hirdetést. Ötmillió forint hitelhez szeretett volna jutni, ehhez több részletben, különböző díjak címén 341 ezer forintot kellett elutalnia. A milliók nem érkeztek meg, és a befizetett összeget sem kapta vissza. Egy dobozi házaspár internetes hirdetésre jelentkezett, így szerettek volna kölcsönhöz jutni. Szerződéskötési díjként 39 ezer forintot kellett átutalniuk, de a szerződés nem jött létre, nem kaptak kölcsönt és a pénzüket sem kapták vissza.

Egy békéscsabai férfi pedig az egyik közösségi oldalon keresztül vette fel a kapcsolatot valakivel, aki azt ígérte neki, hogy ha átutal kétszer 60 ezer forintot, 600 ezer forint kölcsönt intéz neki. A férfi utalt, de hitelt nem kapott, így a 120 ezer forintot elveszítette. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy legyen nagyon körültekintő! A vonzónak tűnő ajánlatokat kezeljék fenntartással! Gyakran a hirdetések magyartalanok, fogalmazási és helyesírási hibák vannak bennük. Például „Hitel Gyors 72 Orán Belül” vagy „Gyors Pénzkölcsön Személyes Ajánlat Projekt”.

 

Ezért a rendőrség kéri, hogy mindenki legyen nagyon figyelmes, és ha bármi gyanús az ügyintézés során, ne utaljanak előre pénzt és ne írjanak alá semmit, ne adják meg a személyes és banki adataikat, biztonsági kódjaikat! Ha mégis csalás áldozataivá válnak, azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségen!

 

 
 
Forrás: CSMRFK
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Még 65 millió plusz a tram train projektbe

Még 65 millió plusz a tram train projektbe

A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
2023-tól földadó

2023-tól földadó

Nyolc igen szavazattal átment az új adórendelet. Évi 80 millió forintra számít az önkormányzat. Az Agrárkamara és MAGOSZ tiltakozó közleményben reagált.
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen

Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen

A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.