Kék hírekHitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

2022. november 30., szerda
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.

 

 

 

 

 

 

Lassan kezdenek a facebook használók rájönni, hogy az ingyen faház, lakóautó, szuperolcsó haztartási eszköz soha nincs ingyen. Jobb esetben vagy az adatainkra, elérhetőségünkre vadásznak, rosszabb esetben olyan linkre akarnak terelni, ami vírust eredményezhet. A legrosszabb viszont ha gyors kölcsönökről szóló hirdetésekkel csapják be a naív internetezőket.

Az elmúlt hetekben volt, aki több mint 300 ezer forintot fizetett ügyintézési díjra, de a hitelt nem kapta meg. A rendőrség kéri, hogy mindenki legyen óvatos a vonzónak tűnő ajánlatokkal!

Egy nő az egyik közösségi oldal üzenetküldő alkalmazásán látott egy gyors kölcsönt ígérő hirdetést. Ötmillió forint hitelhez szeretett volna jutni, ehhez több részletben, különböző díjak címén 341 ezer forintot kellett elutalnia. A milliók nem érkeztek meg, és a befizetett összeget sem kapta vissza. Egy dobozi házaspár internetes hirdetésre jelentkezett, így szerettek volna kölcsönhöz jutni. Szerződéskötési díjként 39 ezer forintot kellett átutalniuk, de a szerződés nem jött létre, nem kaptak kölcsönt és a pénzüket sem kapták vissza.

Egy békéscsabai férfi pedig az egyik közösségi oldalon keresztül vette fel a kapcsolatot valakivel, aki azt ígérte neki, hogy ha átutal kétszer 60 ezer forintot, 600 ezer forint kölcsönt intéz neki. A férfi utalt, de hitelt nem kapott, így a 120 ezer forintot elveszítette. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy legyen nagyon körültekintő! A vonzónak tűnő ajánlatokat kezeljék fenntartással! Gyakran a hirdetések magyartalanok, fogalmazási és helyesírási hibák vannak bennük. Például „Hitel Gyors 72 Orán Belül” vagy „Gyors Pénzkölcsön Személyes Ajánlat Projekt”.

 

Ezért a rendőrség kéri, hogy mindenki legyen nagyon figyelmes, és ha bármi gyanús az ügyintézés során, ne utaljanak előre pénzt és ne írjanak alá semmit, ne adják meg a személyes és banki adataikat, biztonsági kódjaikat! Ha mégis csalás áldozataivá válnak, azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségen!

 

 
 
Forrás: CSMRFK
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Még 65 millió plusz a tram train projektbe

Még 65 millió plusz a tram train projektbe

A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
2023-tól földadó

2023-tól földadó

Nyolc igen szavazattal átment az új adórendelet. Évi 80 millió forintra számít az önkormányzat. Az Agrárkamara és MAGOSZ tiltakozó közleményben reagált.
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen

Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen

A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.