SportSikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása

2019. augusztus 19., hétfő
 
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása

Augusztus 16-17-én izgalmas és látványos ökölvívómeccseket láthattak a sportbarátok Szegeden, a Stefánián. Két napon keresztül csatáztak egymással a női és férfi versenyzők a hagyományos Fesztivál-kupán.

 

 

 

 

 

 

A ring most a Móra Ferenc Múzeum rekonstrukciója miatt költözött a Stefániára, de remek meccsekben így sem volt hiány.

A főszervező, a Boxvilág Ökölvívóképző SE volt, a rendezvény fővédnöke pedig az egykori világbajnok bokszoló, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Erdei Zsolt volt.


Erdei Zsolt mellett a rendezvény díszvendége Gedó György, olimpiai bajnok ökölvívó volt. A helyszínen tekintette meg a meccseket a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Balzsay Károly. De a közönség találkozhatott Kovács Mária vb-aranyérmes bokszolóval, vagy éppen a világ egyik legjobb női játékvezetőjével, Szűcs Veronikával.

A színvonalas Fesztivál Kupa küzdelmeiből a Boxing Gym Vásárhely sem maradhatott ki. 10 versenyzővel indultak és remek helytállással, érmes helyezésekkel végeztek.

Szombat Mihály sajtóreferens beszámolója szerint, Kovács Krisztián, Seres Héra és Ajtai Attila súlycsoportjában ellenfél nélkül maradt.

Seres Héra, Germán Kira, Tóth Máté, Tószegi Ferenc és Balogh Patrik sikeres minimumvizsgát tett. Tószegi Ferenc és Bogár Gergő ragyogó bemutató mérkőzést vívott. Rónyai Roland a döntőbe jutásért pontozással maradt alul, így bronzéremmel vigasztalódhatott.

Germán Kyra a döntőben egy kőbányai versenyzőtől kapott ki, pontozással, ezüstérem került a nyakába. Roland és Kyra is nagyot bokszolt, rendkívül kemény és szoros mérkőzésen született a számukra kedvezőtlenebb eredmény.

Balogh Patrik élete első nemzetközi meccsét vívta, a második menetben padlóra küldte szerb ellenfelét, akinek edzője nem folytatta a mérkőzést.

Tóth Nikinek ezúttal az ezüstérem jutott, egy erősen véleményes meccsen pontozással maradt alul.

 
 
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens
VH
 

Olvassa el ezt is!

Változásokkal készülnek az új szezonra

Változásokkal készülnek az új szezonra

Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában

Száz újonc a vásárhelyi laktanyában

A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
Helyzetkomikumok sora a színpadon

Helyzetkomikumok sora a színpadon

Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása

Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása

A hazai és nemzetközi szinten is jegyzett fotográfusnak eddig negyven országban több, mint kétezer kiállítása volt a csoportos tárlatokat is számba véve.
 

És ezt már olvasta?

Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.
 
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai Nagysikerű könyvbemutatót és konferenciát rendeztek a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában. Világ- és Európa-bajnok sportolók voltak a vendégek.
 
Ahol szárnyalhat a fantázia
Ahol szárnyalhat a fantázia A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
 
Elhunyt Tanács Lajos professzor
Elhunyt Tanács Lajos professzor Életének 75. évében hosszú betegség után február 14-én elhunyt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának egy kivételes oktató-kutató egyénisége.
 
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése Tavaly a 37 indulóból egy, idén a 30 tanulóból szintén csak egy jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén. 
 
Idén is van országos döntős
Idén is van országos döntős Az elődöntő kiértékelését követően a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző 5 tanulója bejutott az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe.