SportVáltozásokkal készülnek az új szezonra

2019. augusztus 17., szombat
 
Változásokkal készülnek az új szezonra

Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás edző vezényletével a Hódtói Sportcsarnokban becsülettel tréningezik a csapat, a szeptember 22-i, Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.

 

 

 

 

 

Mind a klubot, mind a bajnokságot illetően történtek változások.

Az előző szezont a Zöld csoport 4. helyén záró keretből négyen távoztak: befejezte pályafutását a vásárhelyi kosárlabdasport legendás alakja, Vas Péter csapatkapitány, aki a továbbiakban edzőként, valamint utánpótlás szakosztályvezetőként tevékenykedik a Kosársuli életében. Bálint Erik Kecskemétre, Béres Nándor Békéscsabára igazolt, míg Czégel András tanulmányaira koncentrál.

 

Az érkezők táborát három fiatal és tehetséges játékos erősíti. Varga Zalán öccse, a 2-es és 3-as poszton bevethető Varga Ákos az SZTE-Szedeák A-csoportos felnőtt csapatában is bemutatkozhatott az utóbbi hónapokban, most úgy döntött, Vásárhelyen folytatja. Hozzá hasonlóan 2000-es születésűként érkezett a vajdasági Nagybecskereken is pattogtató szerb center, Nemanja Acimovic. A gárdát a legutóbb a Budapest Honvédnál játszó, a 3x3-as kosárlabda világában is remekelő, 20 éves Hargitai Krisztián teszi teljessé.

 

Ami a bajnokság lebonyolítását illeti, az MKOSZ friss döntésének értelmében 16 alakulat fogja alkotni a Zöld csoport mezőnyét. A tavalyról már jól ismert ellenfelek mellett a Piros csoportból kieső Békés és Bonyhád, valamint az újoncként szerepelő Cegléd, a Körmend U23, a Pécsi NKA és a Szolnok erősíti a riválisok táborát. Nagyon kiegyensúlyozott és erős bajnokságra lehet számítani, ennek megfelelően a program is szoros lesz: a szeptember 22-i, békési rangadót követően a bajnokságban december 22-ig minden hétvégén (valamint két esetben hétközben) is pályára lép a Kosársuli, emellett a Hepp-kupában is jelenése lesz a csapatnak.

 

Az első hazai bajnokit október 6-án, vasárnap 18 óra 30 perctől az Újpest ellen vívjuk, előtte az U20-asok is pályára lépnek. Ami az U20-as gárda összetételét illeti, a felnőttcsapat tehetséges fiataljai mellett a szintén a felnőttekkel edzéslehetőséget kapók, valamint Czibere Zoltán U18-asai is szerepet kapnak majd.

 

A szeptemberi nyitányig a későbbiekben edzőmérkőzések is lesznek, amelyek lehetőséget nyújtanak, hogy összerázódjon a Kosársuli. Egy biztos: a pályán mindent meg fognak tenni a sikerért a játékosok.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kábítószerfogás Vásárhelyen

Kábítószerfogás Vásárhelyen

Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
Ötnapos ünnepi programsorozat

Ötnapos ünnepi programsorozat

Öt nap, két színpad, tucatnyi program, Quimby koncert, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes program.
Január 6. Vízkereszt

Január 6. Vízkereszt

A vízkereszti népszokásokból mára jobbára csak annyi maradt meg, hogy ekkor szedik le a karácsonyfát. Pedig már a 3. századtól különleges jelentőséggel bír.
95 éves Mimi néni

95 éves Mimi néni

50 éves pedagógusi pályafutást tudhat maga mögött. Vásárhely nyolc iskolájában tanított.
 

És ezt már olvasta?

Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.