
Március 8-án a Ginkgo Sas Hotel a vásárhelyieket ismét egy olyan borvacsorára invitálja, amely a kulináris élvezetek teljes tárházát felvonultatja.
A képen Sebestyén Csaba borász
A különleges ételek mellé, egy nem mindennapi borsort állított össze a Pannónia Aranygyűrűvel díjazott fiatal szekszárdi borász, Sebestyén Csaba.
A vájtfülűek talán hallottak már Sebestyén Csabáról és az ő Grádusáról meg Indigójáról. 1998-ban családi vállalkozásban alapított pincészetük Magyarország egyik legjobb klimatikus adottságokkal rendelkező termőhelyén, a Szekszárdi Borvidéken helyezkedik el, ahol a szőlőtermesztés kultúrája egészen a római korig vezethető vissza. Pincészetük komoly dolgokat tett már le a magyar borfogyasztók képzeletbeli és valóságos asztalára. Sebestyén Csaba műgonddal készített kézműves borai az Iván-völgyben, az egyik legígéretesebb szekszárdi borvidéken készülnek. A borászok számára nem mellékes, hogy szinte uralkodó szélirány szerint fekszenek az északnyugat-délkeletre mutató szekszárdi dombok és az azokat tagoló, nem túl mély völgyek a kiváló talajadottságokkal, a nem kis részben sváb eredetű borászok hangyaszorgalmával meg nem mindennapi elkötelezettségével párosulva.
Sebestyén Csaba a Vásárhelyi Híreknek elmondta, ezekről a földrajzi adottságokról és a kóstolóra szánt borok készítésének titkairól is beszél majd a vásárhelyi borvacsora vendégeinek. Mint ahogy azt is megemlíti majd, amit kevesen tudnak, hogy Schubert és Liszt kedvenc bora is a szekszárdi volt.
"Szívmelengető érzés, ha arra gondolunk, hogy a Befejezetlen szimfónia vagy a H-moll szonáta néhány akkordját Szekszárd és környéke borai ihlették."