SportRemek teljesítmény - szép végeredmény

2023. november 14., kedd
 
Remek teljesítmény - szép végeredmény

Nehéz helyzetben, csodálatos játékkal szerezte meg első győzelmét vendégként az NB I/B Zöld csoportjában a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

 

A megbízott edző, Utasi Gábor irányításával a csapat az első perctől a lefújásig vezetve 85-71-re nyert a Dunaharaszt otthonában.

A szerdai, Békéscsaba elleni Hepp Kupa-továbbjutás éreztette a hatását a vasárnapi, Dunaharaszti MTK ellen megvívott bajnokin a Kosársuli-játékosokon, ugyanakkor egyáltalán nem volt zökkenőmentes a hét második fele, egyben a felkészülés: Vuk Pavlovic vezetőedző váratlan távozását követően kellett felocsúdnia a fiatal keretnek. Ez a jelek szerint remekül sikerült, hiszen a megbízott edző, a Kosársulit az utóbbi években többször is irányító Utasi Gábor vezetésével remekül teljesített a csapat.

 

Már a találkozó legelején látszott, hogy pazar napja lesz a Kosársulinak, hiszen Kelemen kettő és Borbáth egy triplájával 2-9 állt az eredményjelzőn a második perc elején. Ezt követően picit megállt a lendület, hogy aztán a negyed közepén Kelemen, Borbáth, Pinnyey és Balogh pontjaival folytatódjon – 7-13-nál, a 4. perc végén időt is kért Ughy Albert. Simonics vezetésével közelebb is jött a DMTK, amire Utasi Gábor válaszolt egy időkéréssel (14-16, a 7. perc eleje), és ez nagyon jókor érkezett, hiszen a következő másfél percet zsinórban négy sikeres hármassal (Borbáth, Borbáth, Pinnyey, Knyur sorrendben) 14-2-re nyerte meg a csapat. Mínusz tizennégyről csak mínusz tizenegyre tudott zárkózni a Dunaharaszti az első játékrész végére, így stabil előnnyel kezdhette a második negyedet a Kosársuli (21-32).

 

A játék képe nem változott, a Dunaharaszti továbbra sem találta az ellenszert, és bár Ughy Albert a 13. percben ismét időt kért, Balogh triplájánál már tizenöttel ment a Kosársuli (23-38). Innen a hazaiak percei jöttek, 7-0-val visszazárkóztak tíz ponton belülre, ám a félidő vége Bálint hármasainak és Pinnyey remek játékának is köszönhetően ismét a vásárhelyieké volt, így tizenkét pontos különbséggel mehettek pihenni a csapatok (34-46).

 

A nagyszünetet követően Bálint újra szórt egy triplát, majd Balogh is villant (42-56, 23. perc), ám valahol tudni lehetett, hogy a parádés dobóforma nem tart örökké. Ezt a hullámvölgyet használta ki sikeres támadásokkal és jó csapatjátékkal a DMTK, így a harmadik negyed végére veszélyesen közel értek a Kosársulihoz (53-59).

 

A 41 lepattanót gyűjtő, a palánk alatt és a távolról is erős játékot bemutató, összesen 15 triplát dobó Kosársuliból Borbáth 30 pontig, Bálint dupla-dupláig (19 pont, 10 lepattanó), Pinnyey 13 pontig és 9 lepattanóig jutott, de a kezdőötösből Balogh (9 pont, 7 lepattanó, 6 assziszt) és Kelemen (10 pont) is remek teljesítményt nyújtott fizikálisan és mentálisan is. Talán utóbbi volt most az igazán fontos.

 

NB I/B Zöld csoport, 8. forduló:

Dunaharaszti MTK - Vásárhelyi Kosársuli  71 - 85 (21-32, 13-14, 19-13, 18-26)

Dunaharaszti Sportcsarnok. Vezette: Horváth, Szalai, Csák

DMTK: Pafféri 15/3, Simonics O. -, Fekete 3/3, Imolay 18/6, Vasas 2
Cserék: Rozs 18, Magashegyi 7/3, Simonics L. 5/3, Szatmári  3
Vezetőedző: Ughy Albert

Kosársuli: Borbáth 30/15, Balogh 9/6, Kelemen 10/6, Bálint 19/12, Pinnyey 13/3
Cserék: Knyur 3/3, Kass 1, Bősz -, Filak –
Megbízott edző: Utasi Gábor

 

Utasi Gábor: „Nehéz helyzetben mutatkozik meg, hogy mennyire van egyben egy csapat. Sikerült bebizonyítaniuk a fiúknak, hogy a Kosársulinak csupa nagybetűs felnőttCSAPATA van. Koncentráltan kezdtük a találkozót, mindent is bedobtunk. Később voltak hullámvölgyek, de ilyenkor mindig volt valaki, aki átlenditette a csapatot. Jó érzés volt újra NB I-es csapattal nyerni!”

 

Az U20-as csapat 51-29-es félidőt követően 104-70-re kikapott a bajnokságot hibátlan mérleggel vezető hazaiaktól, így visszacsúszott a tabella 3. helyére.

Folytatás november 17-én, pénteken 18:30-tól hazai pályán, az egri Eszterházy SC ellen.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Januártól MR diagnosztizálás lesz Vásárhelyen is

Januártól MR diagnosztizálás lesz Vásárhelyen is

Az új Siemens gyártmányú készülék megérkezett Vásárhelyre. Ez azt is jelenti, hogy a legkorszerűbb MR diagnosztizálásért már majd nem kell Szegedre utazni.
Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

November 8-án díszközgyűlésen adták át a Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért díjakat. Idén hárman kapták meg.
 Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Felmérik a haderő kijelölt készenléti erőit

Hódmezővásárhelyen november 7-én délelőtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki Novák Katalin köztársasági elnök, jelenlétében megnyitotta a NATO-erőkkel közös gyakorlatot.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.