Kultúra, oktatásRangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes

2023. június 8., csütörtök
 
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes

Június 4-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, az Árpád-emlékmű előtt átadták az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Szervezete és az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Adományozója díjat.

 

 

 

 

 

 

Az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Szervezete egyik díjazottja a vásárhelyi Kankalin Néptáncegyüttes volt. A díjat Forrainé Kószó Györgyi, az együttes vezetője vette át.

Az elismeréseket Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője adta át. Farkas Sándor, aki egyben a térség országgyűlési képviselője, arról beszélt, hogy a civil szervezetek tagjai segítenek megtartani magyarságunkat, kapcsolatrendszerünket és azokat az értékeket, amelyekkel különbek vagyunk Európában más népektől.

 

A Kankalin Néptáncegyüttes 1962-ben alakult B. Szűcs Istvánné vezetésével és azóta is működik Hódmezővásárhelyen, melynek jelenlegi szervezeti formája Kankalin Közhasznú Néptánc Egyesület. Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését minél szélesebb körben, amit az utódai is elsődlegesnek tekintenek. Az autentikus irányvonalat mindig megtartva, amihez neves oktatóktól és koreográfusoktól kapott és jelenleg is kap segítséget.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Befejeződött az átköltözés

Befejeződött az átköltözés

Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással

Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással

Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Díjazták a Hódfót

Díjazták a Hódfót

Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.
 
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat A kiállítás a magyar művészet egy szűkebb szegmensét jelenítette meg, az ezredforduló óta azonban jóval szélesebb spektrumot tár a közönség elé.