Kultúra, oktatásRangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes

2023. június 8., csütörtök
 
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes

Június 4-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, az Árpád-emlékmű előtt átadták az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Szervezete és az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Adományozója díjat.

 

 

 

 

 

 

Az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Szervezete egyik díjazottja a vásárhelyi Kankalin Néptáncegyüttes volt. A díjat Forrainé Kószó Györgyi, az együttes vezetője vette át.

Az elismeréseket Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője adta át. Farkas Sándor, aki egyben a térség országgyűlési képviselője, arról beszélt, hogy a civil szervezetek tagjai segítenek megtartani magyarságunkat, kapcsolatrendszerünket és azokat az értékeket, amelyekkel különbek vagyunk Európában más népektől.

 

A Kankalin Néptáncegyüttes 1962-ben alakult B. Szűcs Istvánné vezetésével és azóta is működik Hódmezővásárhelyen, melynek jelenlegi szervezeti formája Kankalin Közhasznú Néptánc Egyesület. Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését minél szélesebb körben, amit az utódai is elsődlegesnek tekintenek. Az autentikus irányvonalat mindig megtartva, amihez neves oktatóktól és koreográfusoktól kapott és jelenleg is kap segítséget.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Befejeződött az átköltözés

Befejeződött az átköltözés

Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással

Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással

Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Díjazták a Hódfót

Díjazták a Hódfót

Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.