Kultúra, oktatásDíjazták a Hódfót

2023. június 4., vasárnap
 
Díjazták a Hódfót

Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.

 

 

 

 

 

A pályázatra összesen 93 terméket neveztek az alkotók, ezek közül kétkörös zsűrizést követően 48 termék nyert el valamilyen címet.

 

Kézműves Remek-díjat nyert a Hódfó Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. vásárhelyi hímzéssel díszített, horgolt nyári kalap-táska szettel.

A nyári szettet Blaskovics Lászlóné álmodta meg. A kollekció kivitelezése csapatmunka eredménye.

 

Az elismerést kapott vásárhelyi hímzés nem csak a város hírnevét öregbíti, de a felhasznált anyagok: a színes gyapjúfonál és a lenvászon is természetes anyagok. Ez mind megfelel a jelenlegi világtrendeknek. Bár Hódmezővásárhelyen száz évvel ezelőtt is így nézett ki a vásárhelyi hímzés, de mára érett be igazán. Ez a hímzés jelen van a város vendégeinek adott terítőkön vagy dobozkákon, s a vásárhelyi diákok ballagótarisznyáin is. Azt remélem, hogy ez a hímzés a jövőben is egyre népszerűbb lesz, s a vásárhelyiek továbbra is azonosulni tudnak ezzel.

Legutóbb a Hódfó Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.egy táska kreációja nyerte el a Kézműves Remek díjat.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Átadták az új közösségi házat

Átadták az új közösségi házat

Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Vásárhelyi katonák a sérültek között

Vásárhelyi katonák a sérültek között

A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem

Vagyonkezelés igen, adásvétel nem

Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.