Kultúra, oktatásDíjazták a Hódfót

2023. június 4., vasárnap
 
Díjazták a Hódfót

Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.

 

 

 

 

 

A pályázatra összesen 93 terméket neveztek az alkotók, ezek közül kétkörös zsűrizést követően 48 termék nyert el valamilyen címet.

 

Kézműves Remek-díjat nyert a Hódfó Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. vásárhelyi hímzéssel díszített, horgolt nyári kalap-táska szettel.

A nyári szettet Blaskovics Lászlóné álmodta meg. A kollekció kivitelezése csapatmunka eredménye.

 

Az elismerést kapott vásárhelyi hímzés nem csak a város hírnevét öregbíti, de a felhasznált anyagok: a színes gyapjúfonál és a lenvászon is természetes anyagok. Ez mind megfelel a jelenlegi világtrendeknek. Bár Hódmezővásárhelyen száz évvel ezelőtt is így nézett ki a vásárhelyi hímzés, de mára érett be igazán. Ez a hímzés jelen van a város vendégeinek adott terítőkön vagy dobozkákon, s a vásárhelyi diákok ballagótarisznyáin is. Azt remélem, hogy ez a hímzés a jövőben is egyre népszerűbb lesz, s a vásárhelyiek továbbra is azonosulni tudnak ezzel.

Legutóbb a Hódfó Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.egy táska kreációja nyerte el a Kézműves Remek díjat.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Átadták az új közösségi házat

Átadták az új közösségi házat

Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Vásárhelyi katonák a sérültek között

Vásárhelyi katonák a sérültek között

A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem

Vagyonkezelés igen, adásvétel nem

Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...