Kultúra, oktatásPlatán Hét sokszínű programokkal

2013. december 1., vasárnap
 
Platán Hét sokszínű programokkal

Igyekeznek sok szülőt is bevonni a Platán Hét eseményeibe, hiszen a szórakoztató programok mellett, vagy éppen azok által ilyenkor elsősorban a gyerekek iskolai munkájának eredményeiről is meggyőződhetnek.

 

 

 


December 2-án hétfőtől egészen péntekig a Varga Tamás Általános Iskolában a tanítás után sem csendesedik el az iskola. Kezdődik a 2001 óta hagyománnyá vált Platán Hét, tele programokkal. Egy-egy eseményre a szülőket is várják.

Hétfőn délután a 3 órakor a Platán Hét megnyitója után Csillag születik – mini tehetségkutató lesz, ahol fontos a bátorság, önmagunk vállalása, és bizonyára az sem mellékes, ha a fellépők is élvezik amit csinálnak. Utána 17 órától  a diákok eredményes tanulását elősegítő tanácsokat kaphatnak a szülők.

„Ez egy olyan rendhagyó hét, mely különleges abban a tekintetben, hogy délelőttönként a tanítási órákat a pedagógusokon kívül külső szakemberek is tartják, olyan témákról hallhatnak a gyerekek, amelyek köthetők ugyan a tananyagokhoz, de nem képezik szerves részét,”- mondta Farkas Zsuzsanna. A Varga Tamás Általános Iskola igazgatója az egész hetet felölelő  programokról elmondta, például már kedden délelőtt is érdekes témák lesznek: az újraélesztés fontosságáról hallhatnak a gyerekek a Hódmezővásárhelyi Sürgősségi Osztály vezetőjétől Dr. Lóczi Gerdától. Szerdán Máté Alexandra főtörzsőrmester a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója lesz a vendég, Sonkoly Ágnes, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ munkatársa karácsonyi népszokásokról mesél a gyerekeknek, pénteken délelőtt pedig Kurunczi Mihály, az egyik tanuló édesapja a geotermikus energia felhasználása Hódmezővásárhelyen címmel tart előadást, valamint Dr. Kőhegyi Judit gyógyszerész a téli betegségek megelőzéséről oszt meg hasznos információkat.

 

„Iskolánk névadójának is tisztelgünk ezzel a héttel, ugyanis Varga Tamás módszertana éppen arról híres és népszerű, hogy az élményszerű tanítást szorgalmazta. Meggyőződése volt, hogy annál hatékonyabb a tanításunk, minél több benne a játék, a tevékenykedés, a csoportmunka”- foglalta össze Farkas Zsuzsanna a Platán Hét lényegét.

Valóban, ha a programok során végignézünk, a tehetségkörök is bemutatkoznak, ami a matematika, angol, természetismeret és a történelem területein ad arra lehetőséget, hogy versenyekre készüljenek fel a tanulóik, vagy megemlíthető például éneklésben, szavalásban, sportban, sütésben vagy a kézműveskedésben ügyes tanulók bizonyítási lehetősége is.

 

Az igazgatónő megfogalmazása szerint: „ez a hét a karácsonyi készülődés jegyében is zajlik, szülőkkel együtt közösen hangolódunk és várjuk az ünnepet. Lesz süti-verseny is, ahová előzetesen lehetett jelentkezni olyan sütemény készítésével, amely tartalmaz „m” betűvel kezdődő alapanyagot, lesz angol karácsonyi teadélután és terápiás kutyabemutató is. Célunk, hogy minél több tanulónk találjon magának olyan programot, ahová szívesen elmegy, ahol jól érzi magát, s közben nagyon sokat tanul - úgy tanul, hogy észre sem veszi, játszik, tevékenykedik, önállóan vagy éppen egy csapatban dolgozik” - foglalta össze Farkas Zsuzsanna a 13. Platán Hét programjait a Vásárhelyi Híreknek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen is iskolapadba ülnek a közmunkások

Vásárhelyen is iskolapadba ülnek a közmunkások

Hódmezővásárhely iskoláiban is elkezdődik hétfőtől, naponta délelőtt 11 órától a közfoglalkoztatottak képzése. A Corvinban, Kalmárban, Gregusban több százan tanulhatnak március végéig.
A kupa körbejár

A kupa körbejár

A vetélkedő alapítása óta kétszer a Szent István Iskola, egyszer pedig a Liszt Ferenc Iskola nyerte az Eötvös Junior Kupát. Most ismét a lisztesek győztek.
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya

A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya

Éppen 52 éve történt. Két rendkívüli tűzeset sokkolta Hódmezővásárhelyt, amikor is fél éven belül leégett a városháza tornya, illetve a díszterem teteje.
Megkezdődött a vásárhelyi Honvéd középiskola első tanéve

Megkezdődött a vásárhelyi Honvéd középiskola első tanéve

A középiskola negyven bentlakásos diákkal indította a tanévet. A tanévnyitó ünnepségen átadták a kollégium épületét, amit laktanyában építettek. 

És ezt már olvasta?

Ebből lehet építkezni a jövőben is
Ebből lehet építkezni a jövőben is Nyíregyházán, az újonc NYÍKSE otthonában kezdte az NB I/B Zöld csoportjának 2022/23-as idényét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.
 
Vidám színek a felújított mosdókban
Vidám színek a felújított mosdókban Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy & Boch támogatásával
 
Teljes a flotta
Teljes a flotta A napokban megérkezett a tizenkettedik vasútvillamos, teljessé vált a járműflotta. Már a buszpályaudvarokon is lehet jegyet váltani a tram trainre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Forró nyár volt - és még lesz
Forró nyár volt - és még lesz

A 2022-es nyár volt a legmelegebb 1901 óta. Hódmezővásárhely Szikáncs állomásokon mérték az idei nyár legmagasabb értékét.

 
Tanévnyitó volt a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon
Tanévnyitó volt a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon A Városháza Dísztermében Tanévnyitó Ünnepi Tanácsüléssel nyitotta meg az új tanévet a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara.
 
Helyi rádiókat ellenőrizték
Helyi rádiókat ellenőrizték A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Rádió7 nem sugározta megfelelő mennyiségben helyi közélettel foglalkozó műsorszámokat.