Kultúra, oktatásPlatán Hét sokszínű programokkal

2013. december 1., vasárnap
 
Platán Hét sokszínű programokkal

Igyekeznek sok szülőt is bevonni a Platán Hét eseményeibe, hiszen a szórakoztató programok mellett, vagy éppen azok által ilyenkor elsősorban a gyerekek iskolai munkájának eredményeiről is meggyőződhetnek.

 

 

 


December 2-án hétfőtől egészen péntekig a Varga Tamás Általános Iskolában a tanítás után sem csendesedik el az iskola. Kezdődik a 2001 óta hagyománnyá vált Platán Hét, tele programokkal. Egy-egy eseményre a szülőket is várják.

Hétfőn délután a 3 órakor a Platán Hét megnyitója után Csillag születik – mini tehetségkutató lesz, ahol fontos a bátorság, önmagunk vállalása, és bizonyára az sem mellékes, ha a fellépők is élvezik amit csinálnak. Utána 17 órától  a diákok eredményes tanulását elősegítő tanácsokat kaphatnak a szülők.

„Ez egy olyan rendhagyó hét, mely különleges abban a tekintetben, hogy délelőttönként a tanítási órákat a pedagógusokon kívül külső szakemberek is tartják, olyan témákról hallhatnak a gyerekek, amelyek köthetők ugyan a tananyagokhoz, de nem képezik szerves részét,”- mondta Farkas Zsuzsanna. A Varga Tamás Általános Iskola igazgatója az egész hetet felölelő  programokról elmondta, például már kedden délelőtt is érdekes témák lesznek: az újraélesztés fontosságáról hallhatnak a gyerekek a Hódmezővásárhelyi Sürgősségi Osztály vezetőjétől Dr. Lóczi Gerdától. Szerdán Máté Alexandra főtörzsőrmester a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója lesz a vendég, Sonkoly Ágnes, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ munkatársa karácsonyi népszokásokról mesél a gyerekeknek, pénteken délelőtt pedig Kurunczi Mihály, az egyik tanuló édesapja a geotermikus energia felhasználása Hódmezővásárhelyen címmel tart előadást, valamint Dr. Kőhegyi Judit gyógyszerész a téli betegségek megelőzéséről oszt meg hasznos információkat.

 

„Iskolánk névadójának is tisztelgünk ezzel a héttel, ugyanis Varga Tamás módszertana éppen arról híres és népszerű, hogy az élményszerű tanítást szorgalmazta. Meggyőződése volt, hogy annál hatékonyabb a tanításunk, minél több benne a játék, a tevékenykedés, a csoportmunka”- foglalta össze Farkas Zsuzsanna a Platán Hét lényegét.

Valóban, ha a programok során végignézünk, a tehetségkörök is bemutatkoznak, ami a matematika, angol, természetismeret és a történelem területein ad arra lehetőséget, hogy versenyekre készüljenek fel a tanulóik, vagy megemlíthető például éneklésben, szavalásban, sportban, sütésben vagy a kézműveskedésben ügyes tanulók bizonyítási lehetősége is.

 

Az igazgatónő megfogalmazása szerint: „ez a hét a karácsonyi készülődés jegyében is zajlik, szülőkkel együtt közösen hangolódunk és várjuk az ünnepet. Lesz süti-verseny is, ahová előzetesen lehetett jelentkezni olyan sütemény készítésével, amely tartalmaz „m” betűvel kezdődő alapanyagot, lesz angol karácsonyi teadélután és terápiás kutyabemutató is. Célunk, hogy minél több tanulónk találjon magának olyan programot, ahová szívesen elmegy, ahol jól érzi magát, s közben nagyon sokat tanul - úgy tanul, hogy észre sem veszi, játszik, tevékenykedik, önállóan vagy éppen egy csapatban dolgozik” - foglalta össze Farkas Zsuzsanna a 13. Platán Hét programjait a Vásárhelyi Híreknek.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen is iskolapadba ülnek a közmunkások

Vásárhelyen is iskolapadba ülnek a közmunkások

Hódmezővásárhely iskoláiban is elkezdődik hétfőtől, naponta délelőtt 11 órától a közfoglalkoztatottak képzése. A Corvinban, Kalmárban, Gregusban több százan tanulhatnak március végéig.
A kupa körbejár

A kupa körbejár

A vetélkedő alapítása óta kétszer a Szent István Iskola, egyszer pedig a Liszt Ferenc Iskola nyerte az Eötvös Junior Kupát. Most ismét a lisztesek győztek.
Elhunyt Vásárhely mecénása

Elhunyt Vásárhely mecénása

1998-ban vásárhelyi születésű férje halála után költözött a városba, amelyet második szülőföldjének telkintett. Életének 88. évében tért örök nyugalomra.
Már nincs messze az 5. hely

Már nincs messze az 5. hely

A kérdés az volt a Hódtói Sportcsarnokban, hogy ki játszhat majd az 5. helyért az NB I/B Zöld csoportjában.
 

És ezt már olvasta?

Ismét remekeltek a Máté taekwondosok
Ismét remekeltek a Máté taekwondosok Május 18-án rendezték Budapesten az Ute Jégcsarnokában a  Hungarian Open 2024 Taekwondo Championship küzdelmeit.
 
Ballagás és sárgulás a Mezőgazdasági Karon
Ballagás és sárgulás a Mezőgazdasági Karon Május 17-én a ballagási ünnepség után, délután a sárgulási fogatos menet végigvonulva a városon a végzősök jelképesen búcsúztak Vásárhelytől, amely befogadta őket. Képekkel.
 
Az álattenyésztés háromnapos ünnepe - összegzés
Az álattenyésztés háromnapos ünnepe - összegzés 35 országból érkeztek vendégek és érdeklődők, hogy megnézzék a 31. kiállítást, amit a három nap alatt 54 028-an kerestek fel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 18. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi ITF Taekwon-do sikerek
Vásárhelyi ITF Taekwon-do sikerek Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt. Eredményekkel.
 
Lucien Hervé kiállítás Zürichben
Lucien Hervé kiállítás Zürichben A kiállításon az Elkán László néven, Hódmezővásárhelyen született fotográfus életművéből már ismert és korábban be nem mutatott fényképek láthatók.
 
Vásárhelyen járt a honvédelmi miniszter
Vásárhelyen járt a honvédelmi miniszter A kadétiskola a dél-magyarországi régió egyik kiemelt katonai nevelő-oktató intézménye lesz. A tervek szerint a 2026-27-es tanévben indulhat el.