
A hideg novemberi estében szívet, lelket melengető gasztronómiai kiránduláson vesznek részt november 23-án, a Sauska Borászat borvacsorájának vendégei Hódmezővásárhelyen a Ginkgo Sas Hotelben.
Tavaly októberben a Vásárhelyen első alkalommal tartott borvacsorán, minden asztal foglalt volt. Idén is már pótasztalokban kell gondolkodnia az étterem vezetőinek.
A rendszeres résztvevők úgy vélik, a borvacsorák alkalmával még a jól ismert borok íze is megváltozik. Vásárhelyen sem mások az igényes gourmandok: kavarog a misztikum és a tudásszomj, mindent látni, érteni és ízlelni akarnak.
A tokaji birtokokkal is rendelkező Sauska a 2006-os évjárattal mutatkozott be Villányban, és bár a borok világában ritkán szokás „berobbanásról” beszélni, ezúttal ez történt. A birtok energikus és hozzáértő, modern és mégis hagyománytisztelő csapata nagyszerű és összetéveszthetetlen világot hozott létre.
Igényes borászat hírében állnak, a fiatal szőlészek és borászok alkotta nemzetközi csapat, a Sauska pincészet egyik legfontosabb emberét delegálja: Katona Dániel főborászt, aki bevezeti a vásárhelyi borvacsora vendégeit nem is egy, hanem két borvidék termésének titkaiba.
A színvonalhoz és a kellemes hangulathoz Almási Enikő énekesnő élőzenés műsora is hozzájárul.
És mint az az irodalomban ismert, egy műnek van bevezetése, tárgyalása és befejezése, a péntek esti „nagy mű” bevezetéseként Schiszler Pálinkát kínálnak, a végén pedig a legendás Ararat Brandy ad méltó befejezést a Gingo Sas Hotel borestjének.
Menüsor:
Hideg Előétel:
Mini halburger majonézes-uborkás zellersalátával, céklás olivával
Sauska Tokaji Furmint – 2011
Leves:
Chilis sütőtök krémleves fűszeres camembert-tel, házi sódarral
Sauska Rosé – 2011
Meleg előétel:
Kötözött-töltött malac oldalas hagymás burgonyával, véres hurkával
szőlős-cseresznyés raguval
Sauska Cuvée 13 – 2011
Főétel:
Borban párolt marhapofa sült csibemájjal, lencsés parajfőzelékkel
Sauska Cuvée 7 Villany - 2008
Desszert:
Aszalt gyümölcsös brownie forró csokoládéval és fahéj fagylalttal
Sauska Tokaji Édes Élet - 2003
Kapcsolódó cikkeink:
Bemutatkozik a legpatinásabb szekszárdi pincészet
Dél Dunántúl esszenciája a Ginkgo Sasban