SportOlimpiai felkészülés Vásárhelyen

2019. október 11., péntek
 
Olimpiai felkészülés Vásárhelyen

Hódmezővásárhely lesz az olimpiára készülő úszóválogatott egyik felkészülési helyszíne. Wladár Sándor szövetségi elnök levélben köszönte meg a lehetőséget.

 

 

 

A képen Kapás Boglárka és Sztankovics Anna Hódmezővásárhelyen (Fotó: Czeglédy Zsolt)

 

 

 


 

A levelében kiemelte azt is, hogy „Hódmezővásárhely továbbra is a hagyományoknak megfelelően, kiemelt helyszíne a magyar úszóválogatottnak, amely adottságaival optimálisan szolgálja elvárásainkat.”

 

 

A jövő nyári olimpia kapcsán Wladár Sándor rendkívül bizakodó. Elárulta, a magyar versenyzők programjába nagyon sok távol-keleti edzőtábor és verseny van beiktatva. Ha minden feltételt biztosítani tud a szövetség, akkor a küldöttség három olimpiai aranyat és további érmeket szerezhet a japán fővárosban.

„Jó csapatunk van. Megvan az akarat a versenyzőkben és az edzőkben, nekünk pedig az a feladatunk, hogy ezt a felkészülést támogassuk. Ha ez így lesz, nagyon büszkén térhetünk haza Tokióból” – közölte a sportvezető.

 

A felkészülés egyik állomása Hódmezővásárhely. Mint az a napokban létrejött megállapodásból kiderül, 2020. június 21-től július 11-ig lesznek a Gyarmati Dezső Sportuszodában az úszóválogatott tagjai.

 

Mint emlékezetes, nem ez az első olyan szerződés, amely külföldi úszóknak, szinkronúszó csapatoknak világversenyekre való felkészülésének adott otthont, hanem a hazai úszóklasszisok közül is többek visszatérően edzőtáboroztak Vásárhelyen. Elég, ha csak Gyurta Dánielre, öccsére, Kapás Boglárkára, Sztankovics Annára gondolunk. Utóbbi két sportoló (képünkön) egyébként szinte biztosan rajthoz áll 2020. július 30-án, a tokiói olimpián.

 

Nemcsak a valóságban ideális felkészülési helyszín a vásárhelyi uszoda, hanem a magyarországi úszósport történetének egy fontos fejezete is itt íródott, amikor Bán Sándor edző elindította Risztov Évát a világhírnév felé.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Díszdiplomákat kaptak a pedagógusok

Díszdiplomákat kaptak a pedagógusok

Generációkat tanítottak meg írni-olvasni, segítettek, hogy kiváló ember legyen a tanítványaikból. Tisztelet és hála ezért. A sok évtizedes munka egyik elismerése a díszdiploma.
Elkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

Elkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

A 2018-as kompetenciamérési eredmények megjelenésével oktatási szakemberek elkészítették a Magyarország Legjobb általános és középiskolák listáját.
Oroszlán élt Vásárhely környékén

Oroszlán élt Vásárhely környékén

Egy különleges, mondhatni szenzációs bizonyíték került elő éppen két éve. Veszély leselkedhetett a mai Vásárhely területén és környékén élőkre.
A támadások következtében magyar katona nem sérült meg

A támadások következtében magyar katona nem sérült meg

Január 7-én, az éjszaka folyamán rakétatámadás ért több koalíciós katonai tábort Irakban. Nem publikus, hány vásárhelyi katona teljesít külszolgálatot.

 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.  
 
Zárójelentés - Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve
Zárójelentés -  Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve A tavalyi mérleg szerint, működésük több ezer vásárhelyi és makói embernek hozott pozitív változást az életébe.
 
Hommage á Tornyai János
Hommage á Tornyai János A tavalyi Festőszimpózium résztvevőinek az alföldi festészet meghatározó művésze előtt tisztelgő alkotásaiból nyílik kiállítás január 18-án.
 
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

A Vásárhelyi Híreket arról tájékoztatta az Egyesült Államok Nagykövetségének sajtóosztálya, hogy Vásárhelyre látogat Marc Dillard, aki Márki-Zay Péter polgármesterrel találkozik.