GazdaságNemzetközi étteremlánc települ Vásárhelyre?

2019. szeptember 4., szerda
 
Nemzetközi étteremlánc települ Vásárhelyre?

Egyelőre kérdőjeles a cím, de valószínű nem sokáig, mert minden remény megvan arra, hogy megépül. Az Önkormányzat szerint nincs akadálya a beruházásnak.

 

 

 

 

 

 

 

A vásárhelyi Polgármesteri Hivatal közleménye szerint, a Bluebonnet Kft. tulajdonában álló vásárhelyi Family Center még szabad területeinek hasznosításának lehetőségéről tárgyalt a városvezetéssel a céget képviselő Márton András ügyvezető és kollégája, Csillagh András.

A befektetési lehetőség a benzinkút és a körforgalom között lévő területet érinti, ahol egy nemzetközi gyorsétteremlánc nyitását tervezik. Az új ingatlan engedélyeztetési terve idén lezajlik, a beruházásnak a város részéről nincs akadálya, írja közleményében a Polgármesteri Hivatal.

Az egyelőre üzleti titok, hogy melyik nemzetközi étteremlánc jönne Vásárhelyre.

 

A Vásárhelyi Hírekben már többször írtunk egy gyorsétterem nyitásáról. Először 2011 novemberében, amikor módosították a Népkert rendezési tervét. Ennek részeként leválasztották a Family Centerhez tartozó autóparkoló utáni részt: a Tóalj utcai benzinkút és a Penny Market között. (A terület tulajdonjogi átruházása is megtörtént akkor.) Erre a területre terveztek felépíteni egy McDonald’s-ot. Az építkezés megkezdésének időpontjával kapcsolatos 2011 novemberi megkeresésünkre, Dudás Csilla, a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. kommunikációs menedzsere azt válaszolta, a beruházás előkészítő fázisa  hosszadalmas, a projekt indulásának időpontját most még nem tudják meghatározni.

 

Aztán el is halt a kezdeményezés. Volt a helyi döntéshozók között is olyan hang, hogy „nem kell Vásárhelyre az adalékanyagokkal feldúsított gyorsétel.”

 

2011 májusában éppen ennek kapcsán egy egyszerű telefonos felmérése során a Vásárhelyi Hírek által megkérdezett fiatalok, inkább a 10-14 évesek egy része szerint menő dolog a „mekis kaja”, a 16 év felettiek számára nincs jelentősége, ők inkább hiányolnak olyan találkozóhelyeket a városban, ahová be lehet ülni, bekapni valami egyszerűt, aztán menni tovább. Elpanaszolták, arra nincs pénzük, hogy étterembe menjenek, nem is vágynak a körülményes vendéglátásra. Választékot egyelőre csak, a cukrászdák, néhány melegszendvicset is áruló hely jelentenek.   

 

Hamarosan kiderül, hogy melyik étteremlánc nevében tárgyalt 12 éves fennállása óta több tucatnyi referenciával (pl. a vásárhelyi Family Center) rendelkező Bluebonnet Kft., amely 
telek akvizícióval, tanácsadással, ingatlan bérbeadással, üzemeltetéssel foglalkozik
 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Éppen hét éve...

Éppen hét éve...

A Tornyai János Múzeum és a Művelődési ház hároméves technikai szünetet követően megújulva és kibővülve 2012 szeptember elsején nyílt meg újra.
Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az intézmény. A vásárhelyi karon 209 elsőéves kezdi a szemesztert.
Szép vásárhelyi sikerek

Szép vásárhelyi sikerek

Február 14 én pénteken volt a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hagyományos Ifjú Zongoristák Csongrád megyei Találkozója. Eredmények.
Hivatalosan is járvány van Magyarországon

Hivatalosan is járvány van Magyarországon

Az eddigi statisztikai adatok szerint a 3-5 éves korosztály a legfogékonyabb az influenzavírusra. Egyelőre a 60 éven felüliek között van a legkevesebb beteg.
 

És ezt már olvasta?

Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.
 
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai Nagysikerű könyvbemutatót és konferenciát rendeztek a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában. Világ- és Európa-bajnok sportolók voltak a vendégek.
 
Ahol szárnyalhat a fantázia
Ahol szárnyalhat a fantázia A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
 
Elhunyt Tanács Lajos professzor
Elhunyt Tanács Lajos professzor Életének 75. évében hosszú betegség után február 14-én elhunyt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának egy kivételes oktató-kutató egyénisége.
 
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása A hazai és nemzetközi szinten is jegyzett fotográfusnak eddig negyven országban több, mint kétezer kiállítása volt a csoportos tárlatokat is számba véve.
 
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése Tavaly a 37 indulóból egy, idén a 30 tanulóból szintén csak egy jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén.