Kultúra, oktatásTanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

2019. szeptember 3., kedd
 
Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Növelte hallgatói létszámát a 2018-as központi felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az intézmény.

 

 

 

 

 

 

 

 

A pótfelvételi után külföldi hallgatókkal együtt mintegy 7500 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2018 szeptemberétől az SZTE-n. Az SZTE vásárhelyi Mezőgazdasági Karán 181 hazai és 28 külföldi hallgatót fogadtak egyetemi polgárnak szeptember 2-án a Városháza Dísztermében.

 

Jelentősen nőtt a külföldi hallgatók száma a Mezőgazdasági Karon is, ami a 2013-ban elindított Stipendium Hungaricum kiválósági ösztöndíjprogram eredménye, amelynek keretében külföldi hallgatók a 28 magyar egyetem valamelyikén tanulhatnak. A legtöbb külföldi diák valamely mérnökképzésre - például agrármérnök képzésre jelentkezik.

 

A vásárhelyi karon a mezőgazdasági-, vadgazda mérnöki, valamint vidékfejlesztési agrármérnöki specifikációt lehet választani, illetve az egyre népszerűbb kétéves felsőoktatási szakképzésben mezőgazdasági és ménesgazda szakképzés indult.

 

A Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülésen az elsőéves hallgatókat Márki-Zay Péter polgármester köszöntötte, valamint Komarek Levente oktatási dékánhelyettes és Mikó Józsefné dr. Jónás Edit dékán kívánt sikeres tanéveket a hallgatóknak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Gazdaságosabb lesz a strand üzemeltetése

Gazdaságosabb lesz a strand üzemeltetése

A viták, a feljelentés, majd a nyomozás megszüntetése előzmények után megkezdődik a próbaüzeme annak az új kútnak, amely kiváltja az ivóvíz használatát.
Iskolai szünetek, ünnepnapok 2020-ban

Iskolai szünetek, ünnepnapok 2020-ban

Néhány nap van már csak az iskolai szünetből, itt az ideje átnézni, hogyan alakul a 2019-20-as tanév. Ünnepnapok, pihenőnapok száma az új esztendőben.
Év Mentőse díjat alapított a város

Év Mentőse díjat alapított a város

Dr. Márki-Zay Péter polgármester a Zrínyi utcai mentőállomáson megbeszélést folytatott a regionális igazgatóval, a vezető mentőtiszttel és az állomásvezetővel.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 6. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 6. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon
Helyzetkomikumok sora a színpadon Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
 
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
 
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 
Egy színes egyetem színes programsorozata
Egy színes egyetem színes programsorozata Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen A házasság hetéhez kapcsolódó programsorozatban A páros életről való boldogságról címmel tartottak előadást a Németh László Városi Könyvtárban.