Kultúra, oktatásTanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

2019. szeptember 3., kedd
 
Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Növelte hallgatói létszámát a 2018-as központi felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az intézmény.

 

 

 

 

 

 

 

 

A pótfelvételi után külföldi hallgatókkal együtt mintegy 7500 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2018 szeptemberétől az SZTE-n. Az SZTE vásárhelyi Mezőgazdasági Karán 181 hazai és 28 külföldi hallgatót fogadtak egyetemi polgárnak szeptember 2-án a Városháza Dísztermében.

 

Jelentősen nőtt a külföldi hallgatók száma a Mezőgazdasági Karon is, ami a 2013-ban elindított Stipendium Hungaricum kiválósági ösztöndíjprogram eredménye, amelynek keretében külföldi hallgatók a 28 magyar egyetem valamelyikén tanulhatnak. A legtöbb külföldi diák valamely mérnökképzésre - például agrármérnök képzésre jelentkezik.

 

A vásárhelyi karon a mezőgazdasági-, vadgazda mérnöki, valamint vidékfejlesztési agrármérnöki specifikációt lehet választani, illetve az egyre népszerűbb kétéves felsőoktatási szakképzésben mezőgazdasági és ménesgazda szakképzés indult.

 

A Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülésen az elsőéves hallgatókat Márki-Zay Péter polgármester köszöntötte, valamint Komarek Levente oktatási dékánhelyettes és Mikó Józsefné dr. Jónás Edit dékán kívánt sikeres tanéveket a hallgatóknak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Gazdaságosabb lesz a strand üzemeltetése

Gazdaságosabb lesz a strand üzemeltetése

A viták, a feljelentés, majd a nyomozás megszüntetése előzmények után megkezdődik a próbaüzeme annak az új kútnak, amely kiváltja az ivóvíz használatát.
Iskolai szünetek, ünnepnapok 2020-ban

Iskolai szünetek, ünnepnapok 2020-ban

Néhány nap van már csak az iskolai szünetből, itt az ideje átnézni, hogyan alakul a 2019-20-as tanév. Ünnepnapok, pihenőnapok száma az új esztendőben.
Veszélyes játéknak tartják

Veszélyes játéknak tartják

Találos kérdés: a 68 betegséget érintő 176 tanulmány, például a víz gyógyító memóriája, hány esetben találta hatásosnak az alkalmazott homeopátiás kezelést.   

Történetíró egyházfira emlékeznek

Történetíró egyházfira emlékeznek

Emlékévvel tisztelegnek a száz éve elhunyt Szeremlei Sámuel református lelkész és történész előtt Hódmezővásárhelyen.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.