Kultúra, oktatásTanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

2019. szeptember 3., kedd
 
Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Növelte hallgatói létszámát a 2018-as központi felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az intézmény.

 

 

 

 

 

 

 

 

A pótfelvételi után külföldi hallgatókkal együtt mintegy 7500 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2018 szeptemberétől az SZTE-n. Az SZTE vásárhelyi Mezőgazdasági Karán 181 hazai és 28 külföldi hallgatót fogadtak egyetemi polgárnak szeptember 2-án a Városháza Dísztermében.

 

Jelentősen nőtt a külföldi hallgatók száma a Mezőgazdasági Karon is, ami a 2013-ban elindított Stipendium Hungaricum kiválósági ösztöndíjprogram eredménye, amelynek keretében külföldi hallgatók a 28 magyar egyetem valamelyikén tanulhatnak. A legtöbb külföldi diák valamely mérnökképzésre - például agrármérnök képzésre jelentkezik.

 

A vásárhelyi karon a mezőgazdasági-, vadgazda mérnöki, valamint vidékfejlesztési agrármérnöki specifikációt lehet választani, illetve az egyre népszerűbb kétéves felsőoktatási szakképzésben mezőgazdasági és ménesgazda szakképzés indult.

 

A Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülésen az elsőéves hallgatókat Márki-Zay Péter polgármester köszöntötte, valamint Komarek Levente oktatási dékánhelyettes és Mikó Józsefné dr. Jónás Edit dékán kívánt sikeres tanéveket a hallgatóknak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Gazdaságosabb lesz a strand üzemeltetése

Gazdaságosabb lesz a strand üzemeltetése

A viták, a feljelentés, majd a nyomozás megszüntetése előzmények után megkezdődik a próbaüzeme annak az új kútnak, amely kiváltja az ivóvíz használatát.
Iskolai szünetek, ünnepnapok 2020-ban

Iskolai szünetek, ünnepnapok 2020-ban

Néhány nap van már csak az iskolai szünetből, itt az ideje átnézni, hogyan alakul a 2019-20-as tanév. Ünnepnapok, pihenőnapok száma az új esztendőben.
A támadások következtében magyar katona nem sérült meg

A támadások következtében magyar katona nem sérült meg

Január 7-én, az éjszaka folyamán rakétatámadás ért több koalíciós katonai tábort Irakban. Nem publikus, hány vásárhelyi katona teljesít külszolgálatot.

Innovációk a fürdőszobában

Innovációk a fürdőszobában

Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 

És ezt már olvasta?

Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.