SportNehéz mérkőzés volt szép győzelemmel

2022. október 16., vasárnap
 
Nehéz mérkőzés volt szép győzelemmel

Október 15-én a Békési SzSK U23 otthonában lépett a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata a Hepp Kupa 2. fordulójában.

 

 

 

 

 

 

A Dunaharaszti elleni bajnoki vereséget követően itt volt a lehetőség a javításra, és Slobodan Kalinic együttese élt is a lehetőséggel, így továbbjutott a következő körbe.

 

A békésiek a Zöld csoportban nem tudtak csapatot indítani ebben a szezonban, így az NB II-ben szereplő, jócskán megfiatalított gárda várt a vásárhelyiekre. A Kosársuli nem a legerősebb összeállításában lépett parkettre, Bodócsi és Pavlovic sem volt tagja a meccskeretnek, és Varga Ákos sem játszott ezúttal - a fiatalok így az eddiginél is több játéklehetőséget kaptak, és éltek a bizalommal.

 

Borbáth, Kass és Bálint vezetésével egyből 9-0-val kezdett a vásárhelyi csapat, és egészen a 8. percig őrizte a stabil előnyét. Ekkor a hazaiakat a 25 pontjával kiemelkedően teljesítő Vass triplája hozta közel (10-12), igaz, a negyed vége a remekül játszó Pinnyey vezetésével a Kosársulié volt (13-18). A második negyed végig ezt a különbséget hozta, hol öt, hol nyolc ponttal ment a Kosársuli (úgy, hogy hét különböző vendégjátékos is eredményes tudott lenni), és a gyengébb triplamutató ellenére előnnyel fordulhatott a második félidőre (26-32 a szünetben).

 

A harmadik negyed elején Balog Vilmos együttese egyenlíteni tudott 34-34-nél, ám ekkor megrázta magát a Kosársuli: Bősz és Pinnyey szórta meg magát, a távoli dobások is éltek, és a védőlepattanók is jöttek - Knyur hármasánál, a 27. percben már 49-37-re vezetett a csapat. Innen Vassnak és Csorbának köszönhetően még visszajött mínusz háromra a Békés (46-49), de a játékrész végén Bálint triplája a legjobbkor jött és megadta az alaphangot a jó hajrára (48-54).

 

A végén pedig nem volt kérdés, ki jut tovább: a fiatalabb és rutinosabb játékosok remekül dolgoztak össze, és előbb ismét tíz pont fölé nőtt a különbség, majd tizenötre, az utolsó percre fordulva pedig húszra. Amellett, hogy mindenki megkapta a játéklehetőséget Slobodan Kalinictől, mindenki fel is iratkozott az eredményjelzőre, így a sérülése után visszatérő Balogh is. Végül Megyesi kétpontosa állította be a 84-63-as végeredményt, a sikerből pedig öten is legalább tíz ponttal vették ki a részüket. A bajnoki szereplés mellett tehát jöhet a következő forduló a Kosársuli számára!

 

Hepp Kupa, 2. forduló:

Békési SzSK U23-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 63-84 (13-18, 13-14, 22-22, 15-30)

Békés, Városi Sportcsarnok. Vezette: Fekete, Lukácsi

Kosársuli: Borbáth 10/3, Kelemen 2, Kass 7, Bálint 12/3, Varga Z. 10/3
Cserék: Pinnyey 17/9, Bősz 10/6, Knyur 6/6, Balogh 5/3, Karsai 3, Megyesi 2
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

 

Slobodan Kalinic: “Nehéz mérkőzés volt, Vuk Pavlovic és Varga Ákos nélkül játszottunk, ráadásul az első félidőben 25 kísérletünkből egy sem talált be a hárompontos vonalon túlról. A második félidőben rögtön eldőlt a meccs, ahogy elkezdtünk jobban célozni. Gratulálok a srácoknak, akik nagy erőfeszítést tettek a továbbjutásért!”

 

Folytatás október 21-én, pénteken a Sopron otthonában.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Brutális támadás Vásárhelyen

Brutális támadás Vásárhelyen

15 éves fiú szúrt hasba egy másikat Hódmezővásárhelyen, majd lefejezéssel fenyegetett egy kiskorút.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Emelkedik a megyében a tűzesetek száma

Emelkedik a megyében a tűzesetek száma

Idén szeptember végéig mintegy 220 lakás gyulladt ki Csongrád-Csanád megyében. Leggyakrabban idős emberek válnak áldozattá.
Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

A Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal elkészítette válságtervét, amelynek bevezetésétől a becsléseik szerint több százmilliós megtakarításokat remélnek.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
 
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban A Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Új vezetőedzője van a csapatnak, Vuk Pavlovics személyében.