Kék hírekBrutális támadás Vásárhelyen

2022. október 14., péntek
 
Brutális támadás Vásárhelyen

15 éves fiú szúrt hasba egy másikat Hódmezővásárhelyen, majd lefejezéssel fenyegetett egy kiskorút

 

 

 

 

 

 

 

Letartóztatását indítványozta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség annak a 15 éves hódmezővásárhelyi fiúnak, aki életveszélyes sérülést okozott egy helybeli fiatalnak, majd még további három személyt is bántalmazott.

 

A gyanú szerint a fiú szeptember 30-án éjjel, rövid szóváltást követően hasba szúrt egy másik fiatalt egy hódmezővásárhelyi kisvendéglő előtt. Az áldozatát életveszélyes állapotban vitték kórházba, és sürgősséggel megműtötték. A fiú biciklivel elhajtott a helyszínről.

 

Két nappal később a kiskorú fém tárggyal ütött fejbe egy férfit az egyik helyi játszótéren, majd egy a helyszínen tartózkodó másik embert is fejbe vágott és megrugdosott, könnyű és súlyos sérüléseket okozva. További egy hét elteltével a gyanúsított az egyik helyi sportcsarnok előtt egy szál cigaretta miatt keveredett nézeteltérésbe egy kiskorú fiúval, akit ezután megütött, majd a nyakánál fogva földre vitte és azzal fenyegetett, hogy levágja a fejét.

 

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban a főügyészség a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a fiú letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

 
 
Forrás: Csongrad Csanad Megyei Főügyészség
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Emelkedik a megyében a tűzesetek száma

Emelkedik a megyében a tűzesetek száma

Idén szeptember végéig mintegy 220 lakás gyulladt ki Csongrád-Csanád megyében. Leggyakrabban idős emberek válnak áldozattá.
Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

A Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal elkészítette válságtervét, amelynek bevezetésétől a becsléseik szerint több százmilliós megtakarításokat remélnek.
Küzdelmes mérkőzét játszott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Küzdelmes mérkőzét játszott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Kikapott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Az ellenfelük egy nagyon tapasztalt, jól felkészült, rengeteg három pontost dobó okos gárda volt.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.