GazdaságHódmezővásárhelyi rezsi válságterv

2022. október 10., hétfő
 
Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

Közleményben vázolta fel a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal azt a válságtervet, amelynek bevezetésével, a becsléseik szerint 300-400 millió forint körüli összeget is elérhetnek a megtakarítások.

 

 

 

 

 

 

 

Pontokba szedve az alábbi intézkedéseket hozzák:


A városháza épületébe költözik november 1-től a HMSZ és a HVSZ adminisztrációja a Vámház és a Bajcsy-Zsilinszky utcákról, ez mintegy 58 főt érint. Ennek érdekében a hivatalban is nagy költözések várhatóak, több munkatárs lesz egy irodában a megszokottnál. Vannak nem használt részei is az épületnek, ezeket is a cégek rendelkezésére bocsájtjuk.

 

A Serház téri épületegyüttest is lezárnánk, még dolgozunk a bérlők elhelyezésén.

 

A hosszabb távú takarékosság jegyében fejlesztéseket is tervezünk, így a Nyugdíjas Lakóparkban például leszigeteljük a kazánházat.

 

A piaccsarnok fűtését lezárjuk.

 

A Balog Imsi Sportcsarnokot bekötjük a távhő-rendszerbe, addig a bérlők a piaci árat kénytelenek majd fizetni. A sportcsarnokba költözik a Boxklub a Vívócentrumból, amit szintén lezárunk a fűtésszezonra.

 

Minden hőközpontra napelemeket szereltetünk.

 

November 1-től a strandon lezárjuk a 33 méteres medencét, a gyermekek élménymedencéjét és a szaunát. Ez utóbbit a jakuzzival együtt 2023 január 1-től csak alkalmanként, hétvégén lehet majd használni.

 

Az úszószövetség és a honvédelmi minisztérium egyeztetéseket kezdeményezett az uszoda fenntartásáról, amennyiben hozzájárulnak a költségekhez, úgy a strandot nem kell majd bezárni.

 

A Csodaház a Kovács-Küry Idősek Otthonába költözik. Az otthon fűtését egy 15 millió forintos beruházással 2023-ban hőszivattyús beruházással támogatjuk majd, illetve további napelemeket szerelünk majd fel.

 

A Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat lezárja az emeleten használt irodáit.

 

Nem tervezik a MikkaMakka Játszóház újranyitását (egy ideje zárva van már) és lezárják a Jókai utcai közösségi házat is.

 

A Médiacentrum ritkítja a Vásárhelyi Valóság eddig kéthetente megjelenő ingyenes újság kiadását, ezentúl 3 hetente jelenik majd meg.

 

A BFMK december 20-tól bezár. A Tornyai János Múzeum fog igazgatási központként működni.

 

Az Alföldi Galéria december 5-én bezár.

 

Az Emlékpont november 1-től március végéig bezár.

 

A zsinagóga melletti kiállítóhely november 1-től bezár.

 

Az Ifjúsági klub működése nem áll le, itt tartja majd számos a BFMK-s szakkör a tevékenységét.

 

A könyvtárban az emeletet lezárják, a gyermekkönyvtár a bemutatóterembe költözik. Ezzel párhuzamosan nyílászáró-csere programot indítunk az épületben.

 

A Hódfó három helyett két telephelyen működik majd, és megindul az azonnali beszerzés napelemekre.

 

Az óvodák és bölcsődék tekintetében fejlesztéseket tervezünk, a Hóvirág utcai bölcsődének fűtési rendszerét korszerűsítjük, terveink szerint talajszondás hőszivattyút építünk majd be, valamint napelemeket telepítünk – többek között a szivattyú energiafelhasználására is. Az Oldalkosár utcai bölcsőde és óvoda épületét pedig a geotermikus központi fűtésrendszerbe kapcsoljuk majd be.

 

Mártélyon lezárjuk a Bodnár Bertalan Oktatóközpontot és a nádfedeles üdülőházat is.

 

A Csengettyűközi lakásokat előkészítjük kiadásra, reméljük a kormány nem akadályozza tovább, hogy a lakosság használhassa ezeket.

 

A dolgozói létszám tekintetében is tervezünk változásokat, eddig 32-35 dolgozó munkamennyiségét tudjuk szétosztani más dolgozók között. Ezek között vannak olyan munkakörök, amelyek a közelmúltban szabadultak fel, de nem hirdettük meg a pályázatot rá.

Azon dolgozóknak, akiknek munkahelye bezár, más lehetőségeket ajánljuk majd fel.

 
 
Forrás: HMVHely Pogármesteri Hivatal
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megnyílt 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Megnyílt 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Király Gábor festőművész vehette át a fődíjat, a Tornyai-plakettet, az életműdíjat pedig Kéri László festőművész kapta október 9-én az Alföldi Galériában.
Küzdelmes mérkőzét játszott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Küzdelmes mérkőzét játszott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Kikapott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Az ellenfelük egy nagyon tapasztalt, jól felkészült, rengeteg három pontost dobó okos gárda volt.
A vásárhelyi zeneiskola nagyszerű műsorral készült

A vásárhelyi zeneiskola nagyszerű műsorral készült

A zene világnapja alkalmából, október 5-én a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola növendéjei és a Liszt kórusa közel kétórás koncertet adott
Szerencsére nem lett tragédia

Szerencsére nem lett tragédia

Hódmezővásárhelyen egy szomszéd látva a bajt, berúgta a bejárati ajtót és a négyéves kislányt berántotta a harmadik emeleti lakás erkélykorlátjáról.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.