GazdaságHódmezővásárhelyi rezsi válságterv

2022. október 10., hétfő
 
Hódmezővásárhelyi rezsi válságterv

Közleményben vázolta fel a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal azt a válságtervet, amelynek bevezetésével, a becsléseik szerint 300-400 millió forint körüli összeget is elérhetnek a megtakarítások.

 

 

 

 

 

 

 

Pontokba szedve az alábbi intézkedéseket hozzák:


A városháza épületébe költözik november 1-től a HMSZ és a HVSZ adminisztrációja a Vámház és a Bajcsy-Zsilinszky utcákról, ez mintegy 58 főt érint. Ennek érdekében a hivatalban is nagy költözések várhatóak, több munkatárs lesz egy irodában a megszokottnál. Vannak nem használt részei is az épületnek, ezeket is a cégek rendelkezésére bocsájtjuk.

 

A Serház téri épületegyüttest is lezárnánk, még dolgozunk a bérlők elhelyezésén.

 

A hosszabb távú takarékosság jegyében fejlesztéseket is tervezünk, így a Nyugdíjas Lakóparkban például leszigeteljük a kazánházat.

 

A piaccsarnok fűtését lezárjuk.

 

A Balog Imsi Sportcsarnokot bekötjük a távhő-rendszerbe, addig a bérlők a piaci árat kénytelenek majd fizetni. A sportcsarnokba költözik a Boxklub a Vívócentrumból, amit szintén lezárunk a fűtésszezonra.

 

Minden hőközpontra napelemeket szereltetünk.

 

November 1-től a strandon lezárjuk a 33 méteres medencét, a gyermekek élménymedencéjét és a szaunát. Ez utóbbit a jakuzzival együtt 2023 január 1-től csak alkalmanként, hétvégén lehet majd használni.

 

Az úszószövetség és a honvédelmi minisztérium egyeztetéseket kezdeményezett az uszoda fenntartásáról, amennyiben hozzájárulnak a költségekhez, úgy a strandot nem kell majd bezárni.

 

A Csodaház a Kovács-Küry Idősek Otthonába költözik. Az otthon fűtését egy 15 millió forintos beruházással 2023-ban hőszivattyús beruházással támogatjuk majd, illetve további napelemeket szerelünk majd fel.

 

A Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat lezárja az emeleten használt irodáit.

 

Nem tervezik a MikkaMakka Játszóház újranyitását (egy ideje zárva van már) és lezárják a Jókai utcai közösségi házat is.

 

A Médiacentrum ritkítja a Vásárhelyi Valóság eddig kéthetente megjelenő ingyenes újság kiadását, ezentúl 3 hetente jelenik majd meg.

 

A BFMK december 20-tól bezár. A Tornyai János Múzeum fog igazgatási központként működni.

 

Az Alföldi Galéria december 5-én bezár.

 

Az Emlékpont november 1-től március végéig bezár.

 

A zsinagóga melletti kiállítóhely november 1-től bezár.

 

Az Ifjúsági klub működése nem áll le, itt tartja majd számos a BFMK-s szakkör a tevékenységét.

 

A könyvtárban az emeletet lezárják, a gyermekkönyvtár a bemutatóterembe költözik. Ezzel párhuzamosan nyílászáró-csere programot indítunk az épületben.

 

A Hódfó három helyett két telephelyen működik majd, és megindul az azonnali beszerzés napelemekre.

 

Az óvodák és bölcsődék tekintetében fejlesztéseket tervezünk, a Hóvirág utcai bölcsődének fűtési rendszerét korszerűsítjük, terveink szerint talajszondás hőszivattyút építünk majd be, valamint napelemeket telepítünk – többek között a szivattyú energiafelhasználására is. Az Oldalkosár utcai bölcsőde és óvoda épületét pedig a geotermikus központi fűtésrendszerbe kapcsoljuk majd be.

 

Mártélyon lezárjuk a Bodnár Bertalan Oktatóközpontot és a nádfedeles üdülőházat is.

 

A Csengettyűközi lakásokat előkészítjük kiadásra, reméljük a kormány nem akadályozza tovább, hogy a lakosság használhassa ezeket.

 

A dolgozói létszám tekintetében is tervezünk változásokat, eddig 32-35 dolgozó munkamennyiségét tudjuk szétosztani más dolgozók között. Ezek között vannak olyan munkakörök, amelyek a közelmúltban szabadultak fel, de nem hirdettük meg a pályázatot rá.

Azon dolgozóknak, akiknek munkahelye bezár, más lehetőségeket ajánljuk majd fel.

 
 
Forrás: HMVHely Pogármesteri Hivatal
VH
 

Olvassa el ezt is!

Megnyílt 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Megnyílt 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Király Gábor festőművész vehette át a fődíjat, a Tornyai-plakettet, az életműdíjat pedig Kéri László festőművész kapta október 9-én az Alföldi Galériában.
Küzdelmes mérkőzét játszott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Küzdelmes mérkőzét játszott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Kikapott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Az ellenfelük egy nagyon tapasztalt, jól felkészült, rengeteg három pontost dobó okos gárda volt.
A vásárhelyi zeneiskola nagyszerű műsorral készült

A vásárhelyi zeneiskola nagyszerű műsorral készült

A zene világnapja alkalmából, október 5-én a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola növendéjei és a Liszt kórusa közel kétórás koncertet adott
Szerencsére nem lett tragédia

Szerencsére nem lett tragédia

Hódmezővásárhelyen egy szomszéd látva a bajt, berúgta a bejárati ajtót és a négyéves kislányt berántotta a harmadik emeleti lakás erkélykorlátjáról.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.