Kultúra, oktatásFülöp Henrietta kapta idén az Év tanára kitüntetést

2022. június 30., csütörtök
 
Fülöp Henrietta kapta idén az Év tanára kitüntetést

Fülöp Henrietta hegedűtanár kapta idén a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola „Év tanára” kitüntetést.

 

 

 

 

 

 

 


A Szegedi Tudományegyetem (2019. augusztus 1-től új nevén) Bartók Béla Művészeti Karon végzett, majd rögtön a Péczelybe került. Hegedűtanára 20 különböző korú diáknak, de mellette az Ifjúsági Vonószenekarnak és a Ciripelő Zenekarnak is a vezetője.

 

A vonószenekar létrehozásával sok évtizedes hiányt sikerült pótolni, hiszen mint ismeretes a Vásárhelyen működő – nagy hírű – Városi Fúvószenekar mellett nem volt más jellegű hangszeres zenekar. Vagyis most már az ünnepi, egyéb művészeti, vagy fesztiváleseményeken nemcsak fúvós hangszeres, hanem vonóshangszeres muzsika is felcsendül, ami egy-egy művészeti rendezvény, kiállítás esetében autentikusabb lehet. 

 

Fülöp Henrietta elmondása szerint maga is gyakran vállal fellépéseket, ott volt például júniusban a Hegedű Ünnepén a Vigadóban, tavaly szeptemberben pedig 3. helyezést ért el az Zeneiskolai Hegedűtanárok III. Országos Versenyének döntőjén.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Frontális ütközés a 47-esen

Frontális ütközés a 47-esen

Halálos baleset történt június 29-én 13 óra körül a 47-es számú főúton, Hódmezővásárhely közelében.A nyitás időpontja még bizonytalan

A nyitás időpontja még bizonytalan

Szinte minden engedély megvan már. Vásárhelyen a Hódtói Pihenőpark és az Aldi között tervezik a McDonald’s-t, amelyhez a tervek szerint McDrive is kapcsolódik.
Már négy alpolgármestere van Vásárhelynek

Már négy alpolgármestere van Vásárhelynek

A közgyűlésen módosították az SZMSZ-t, hogy 4 alpolgármestert tudjon kinevezni a vásárhelyi grémium. Kis Andrea maradt alpolgármester.
Kinevezték a Tornyai főigazgatóját

Kinevezték a Tornyai főigazgatóját

Dr. Miklós Péter lett a főigazgató, aki.már nyolc évig volt az intézmény vezetője, azonban egy bírósági ítélet miatt le kellett mondania.

 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.