Kultúra, oktatásFülöp Henrietta kapta idén az Év tanára kitüntetést

2022. június 30., csütörtök
 
Fülöp Henrietta kapta idén az Év tanára kitüntetést

Fülöp Henrietta hegedűtanár kapta idén a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola „Év tanára” kitüntetést.

 

 

 

 

 

 

 


A Szegedi Tudományegyetem (2019. augusztus 1-től új nevén) Bartók Béla Művészeti Karon végzett, majd rögtön a Péczelybe került. Hegedűtanára 20 különböző korú diáknak, de mellette az Ifjúsági Vonószenekarnak és a Ciripelő Zenekarnak is a vezetője.

 

A vonószenekar létrehozásával sok évtizedes hiányt sikerült pótolni, hiszen mint ismeretes a Vásárhelyen működő – nagy hírű – Városi Fúvószenekar mellett nem volt más jellegű hangszeres zenekar. Vagyis most már az ünnepi, egyéb művészeti, vagy fesztiváleseményeken nemcsak fúvós hangszeres, hanem vonóshangszeres muzsika is felcsendül, ami egy-egy művészeti rendezvény, kiállítás esetében autentikusabb lehet. 

 

Fülöp Henrietta elmondása szerint maga is gyakran vállal fellépéseket, ott volt például júniusban a Hegedű Ünnepén a Vigadóban, tavaly szeptemberben pedig 3. helyezést ért el az Zeneiskolai Hegedűtanárok III. Országos Versenyének döntőjén.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Frontális ütközés a 47-esen

Frontális ütközés a 47-esen

Halálos baleset történt június 29-én 13 óra körül a 47-es számú főúton, Hódmezővásárhely közelében.A nyitás időpontja még bizonytalan

A nyitás időpontja még bizonytalan

Szinte minden engedély megvan már. Vásárhelyen a Hódtói Pihenőpark és az Aldi között tervezik a McDonald’s-t, amelyhez a tervek szerint McDrive is kapcsolódik.
Már négy alpolgármestere van Vásárhelynek

Már négy alpolgármestere van Vásárhelynek

A közgyűlésen módosították az SZMSZ-t, hogy 4 alpolgármestert tudjon kinevezni a vásárhelyi grémium. Kis Andrea maradt alpolgármester.
Kinevezték a Tornyai főigazgatóját

Kinevezték a Tornyai főigazgatóját

Dr. Miklós Péter lett a főigazgató, aki.már nyolc évig volt az intézmény vezetője, azonban egy bírósági ítélet miatt le kellett mondania.

 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.