Kultúra, oktatásFülöp Henrietta kapta idén az Év tanára kitüntetést

2022. június 30., csütörtök
 
Fülöp Henrietta kapta idén az Év tanára kitüntetést

Fülöp Henrietta hegedűtanár kapta idén a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola „Év tanára” kitüntetést.

 

 

 

 

 

 

 


A Szegedi Tudományegyetem (2019. augusztus 1-től új nevén) Bartók Béla Művészeti Karon végzett, majd rögtön a Péczelybe került. Hegedűtanára 20 különböző korú diáknak, de mellette az Ifjúsági Vonószenekarnak és a Ciripelő Zenekarnak is a vezetője.

 

A vonószenekar létrehozásával sok évtizedes hiányt sikerült pótolni, hiszen mint ismeretes a Vásárhelyen működő – nagy hírű – Városi Fúvószenekar mellett nem volt más jellegű hangszeres zenekar. Vagyis most már az ünnepi, egyéb művészeti, vagy fesztiváleseményeken nemcsak fúvós hangszeres, hanem vonóshangszeres muzsika is felcsendül, ami egy-egy művészeti rendezvény, kiállítás esetében autentikusabb lehet. 

 

Fülöp Henrietta elmondása szerint maga is gyakran vállal fellépéseket, ott volt például júniusban a Hegedű Ünnepén a Vigadóban, tavaly szeptemberben pedig 3. helyezést ért el az Zeneiskolai Hegedűtanárok III. Országos Versenyének döntőjén.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Frontális ütközés a 47-esen

Frontális ütközés a 47-esen

Halálos baleset történt június 29-én 13 óra körül a 47-es számú főúton, Hódmezővásárhely közelében.A nyitás időpontja még bizonytalan

A nyitás időpontja még bizonytalan

Szinte minden engedély megvan már. Vásárhelyen a Hódtói Pihenőpark és az Aldi között tervezik a McDonald’s-t, amelyhez a tervek szerint McDrive is kapcsolódik.
Már négy alpolgármestere van Vásárhelynek

Már négy alpolgármestere van Vásárhelynek

A közgyűlésen módosították az SZMSZ-t, hogy 4 alpolgármestert tudjon kinevezni a vásárhelyi grémium. Kis Andrea maradt alpolgármester.
Kinevezték a Tornyai főigazgatóját

Kinevezték a Tornyai főigazgatóját

Dr. Miklós Péter lett a főigazgató, aki.már nyolc évig volt az intézmény vezetője, azonban egy bírósági ítélet miatt le kellett mondania.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.