SportNagyarányú győzelem a Hódtóiban

2022. február 19., szombat
 
Nagyarányú győzelem a Hódtóiban

Kötelezőnek ígérkező siker várt péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulira, hiszen az NB I/B Zöld csoportjának 21. fordulójában a tabellán a csapat mögött két hellyel álló Tiszaújváros látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.

 

 

 

 

Volt miért visszavágni a Tisza-partiaknak, hiszen ősszel a Kosársuli dicsőségfalán szereplő Drahos vezetésével hatalmas hajrával fordítottak hazai pályán (82-77), ráadásul az utóbbi három meccsükön veretlenek maradtak, tehát jó formában érkeztek Vásárhelyre.

Remek edzéseket teljesített a héten a Kosársuli, és ez a pályán is meglátszott, ráadásul az Újpestről visszatérő Kelemen Balázs személye és játéka új színt hozott, ez az „egyveleg” pedig a szezon egyik legjobb teljesítményét eredményezte. Az első két percben tudta csupán tartani a lépést a Tiszaújváros, aztán védekezésben nem tudták megállítani a dinamikus vásárhelyi rohamokat, támadásban pedig tehetetlenek voltak a parádésan záró hazai védelemmel és Burko lepattanóival szemben. 12-8-nál indult meg igazán a csapat, és hiába kért időt az 5. percben, 16-8-nál a vendégek edzője, Siska János, hamar tíz pont fölé nőtt a különbség. Kelemen a becserélése után egyből triplával jeleskedett (23-10), de Bálint, Bodócsi, Pavlovic és Varga Ákos is megvillant, a negyed utolsó három percében pedig mindössze egy pontot szerzett a Tiszaújváros (28-11 az első játékrész végén).

A második negyedben sem történt változás, a tiszaújvárosiak eladott labdáiból adódó lehetőségeket kihasználta a Kosársuli, és Burko kettese már a húszpontos vezetést jelentette (32-12 a 13. percben). Varga Zalán kosara után újra időt kértek a vendégek, de a negyed közepéből sem jöttek ki jól, köszönhetően Borbáth hárompontosának, majd szépen befejezett ziccerének. A 28. percben az ő újabb triplája már a plusz huszonöttel volt egyenlő, Burko félidőt záró közelijének köszönhetően pedig a harminc pontot súrolta az előny a szünetre (55-26).

A pihenőt követően Bálint triplája kerekítette az eredményjelzőn az állást (60-30), majd gyorsan hozzátett még egyet, hogy aztán 74-36-nál, a 26. percben az ő pontjai után jöjjön egy újabb időkérés a tiszaújvárosiaktól. Majd’ negyvenpontos hátrányból 7-0-s szériával kozmetikázni tudtak picit, de a negyed végén Varga Zalán vezetésével visszaállt a nagyobb különbség, így 85-50-nel kezdődhetett a hajrá.

A hajrá és a jutalomjáték, ahol csak részletkérdésnek számított az eredmény, hiszen minden játékos, így a fiatalok is lehetőséget és teret kaptak a Kosársuliban, és éltek a bizalommal. Bodócsi triplája után Pavlovic lepattanói és asszisztjai is kellettek ahhoz, hogy előbb Megyesi, majd látványos mozdulattal Nánási is beköszönjön. Az utolsó két perc a Tiszaújvárosé volt, és így a Kosársuli mellett a számmisztika is győzött: 33 ponttal, 99-66-ra nyert a csapat. A legponterősebb a 17 pontig jutó Bálint lett, Pavlovic kis híján tripla-duplázott (12 pont, 9 lepattanó, 11 assziszt), Burko dupla-duplázott (13 pont, 10 lepattanó), Kelemen pedig 11 ponttal és 6 szerzett labdával, lendületes játékkal tért vissza.

 

NB I/B Zöld csoport, 21. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Tiszaújvárosi Phoenix KK 99-66 (28-11, 27-15, 30-24, 14-16)

Hódtói Sportcsarnok, 230 néző. Vezette: dr. Varga, Mintál, dr. Szalóki

Kosársuli: Pavlovic 12, Knyur -, 17/6, Varga Á. 11, Burko 13
Cserék: Bodócsi 9/3, Kelemen 11/3, Varga Z. 11/3, Vejinovic 3, Borbáth 8/6, Nánási 2, Megyesi 2
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor

Tiszaújváros: Drahos 5/3, Bán 9/3, Hegedűs 5/3, Gerőcs 11/3, Madrid-Andrews 18/3
Cserék: Frikker 6/3, Kovács 4, Drizner -, Asszú 5, Molnár 3/3, Taskó -
Vezetőedző: Siska János

Utasi Gábor értékelése: „Először is gratulálok a csapatomnak! Védekezésünknek is köszönhetően sikerült ilyen nagyarányú győzelmet aratnunk. Minden játékos hozzátette a mérkőzéshez, ami a feladata volt, és ez igazi csapatsiker volt. Menekülünk a győzelmekbe, hogy elérjük az év elején kitűzött célunkat.”


Az U20-asok 66-39-es félidő után simán, 115-65-re nyertek, és továbbra is üldözik a harmadik helyet a tabellán. Knyur 32 pontig, a január hónap legjobb utánpótlásjátékosának választott Megyesi 14 pontig és 14 lepattanóig jutott.


Folytatás jövő szombaton, február 26-án, a Békés otthonában.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Új színek az idei SZIN-en

Új színek az idei SZIN-en

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró buli, a Szegedi Ifjúsági Napok.
Szép taekwondo sikerek Budapesten

Szép taekwondo sikerek Budapesten

Hat ország taekwondosai mérték össze tudásukat a hétvégén Budapesten. A vásárhelyi Máté Taekwondo sprotolói 12 érmes helyezést értek el.
Kezdődhet a Mártélyi Holtág rehabilitációja

Kezdődhet a Mártélyi Holtág rehabilitációja

A több évtized alatt eddig végzett kisebb-nagyobb munkálatok közül most kiemelkedik egy grandiózus rehabilitációs terv amely uniós forrásból valósul meg.
Így lesz biztonságos a webes vásárlás

Így lesz biztonságos a webes vásárlás

Összeszedtük mi az, amire mindenképp figyelni kell, ha interneten keresztül vásárolunk bankkártyánkkal.
 

És ezt már olvasta?

Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes
Rangos díjat kapott a Kankalin Néptáncegyüttes Az együttes alapítója több mint fél évszázaddal ezelőtt célul tűzte ki a magyar néptánc, népzene és néprajzi hagyomány ápolását, elsajátítását, népszerűsítését.
 
Befejeződött az átköltözés
Befejeződött az átköltözés Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára Az új hálózatra váltással országos lefedettséget használhatnak a DIGI ügyfelek.
 
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással
Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,